Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 431
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 810
Александрия, не се напъвай, няма как да разбереш защо се вдига шум и се взимат мерки при 2 хил. починали, а не се чака да станат милиони и какво означава превантивна мярка. Ти ако можеше да ги разбираш тези неща, по принцип нямаше да си антиваксърка.

# 6 811
Някой беше попитал назад в темата, а какво става в Русия?!? И аз се чудя как там няма заболели или може би визовият режим се оказа ефективна мярка и против вирус Wink

В Русия, особено в пограничните райони, има стотици хиляди китайци. Вероятно заразените там са повече отколкото в цяла Европа.  Но и те, като Иран, се ослушват и не дават практически никаква информация.

# 6 812
Колко дълъг, нали 14 дни?

До 27 дни.

# 6 813
Лили, откажи се. Безмислено е да обясняваш, има достатъчно информация.

BNO за последните случаи в Германия, току-що. Броячът вече трябва да ги е отчел.

# 6 814
Сега е най подходящия момент да се обяви национална грипна ваканция.
Трябва максимално да се ограничат масовите мероприятия даже да се спрат на 100% и да се затворят границите за 14 дни...няма да стане кой знае кво...щото иначе незнам как ще е

# 6 815
Тук вече публикуват списъци с продукти и вещи и количествата им, с които трябва да се снабдим за всеки случай. Списъкът е за един човек за десет дни.

https://www.n-tv.de/panorama/Welche-Vorraete-Sie-zu-Hause-haben- … icle21602256.html

# 6 816
  • София
Нели, нали тези хора, за които пишеш са минали инкубационния период?

# 6 817
  • MI
Принципно най-добре ще се спре вируса, ако всички хора се тестват, нали така? Тогава съмнение няма да има никакво. Само че това струва пари, а и малко хора всъщност могат да направят теста по взетите тампони. Тези хора още уикенда изпищяха, че работят денонощно залудо, ясно е че не може до безкрай да продължава така. Който е бил в зона със зараза - принудителна карантина, също ако има симптоми - тест. Така ще процедират вече.

Не знам кой е третирал като настинка, пациент 1 е третиран като грип и то преди да се заподозре че има връзка с Китай. Той не е ходил там, самият той не е казал нищо и сега излезе, че не е и искал да го хоспитализират. Жена му е казала накрая за приятеля му, върнал се от Китай. Друг е въпросът, че сега разследват няколко странни полмонити, които са лекувани преди това там, не е ясно кой какво не е съобщил където трябва, липсвал някакъв контрольор, задължителен според МЗ и сега се карат региона (който отговаря за това назначение) и правителството.

Ели, да. Тествани по всички правила.

# 6 818
  • София
Умът ми не го побира, как е възможно да се вдига толкова шум и да се създава такава паника заради безобидна болест, само защото е нова.
Koгато първите ти роднини и познати умрат ще разбереш защо се е създавала ...
 Абе извинявайте, вие тая математика, биология и логика що не сте я учили???
 КОЛКО души има капацитет да бъдат поставени на кислород в нашите болници???
 Да се сещате, че при превишаване на капацитета ВСИЧКИ тежки ще умират което значи 10%, което може да значи над сто хиляди жертви у нас поради невъзможност за лекуване???
 А да се сещате, че може да осъмнете някоя сутрин и да видите, че предният ден в Европа са умрели повече отколкото от грипа за 10 години???
 Не нали???
 Паниката и вдигането на шум ограничава бъдещите жертви в Европа до под 100 000 примерно. Без нея ще са милиони. Всеки, който не е спал в часовете по математика би трябвало да се сеща защо. Необходимо е и да има и нещо в главата де.
 Това мнение има номинацията ми за най-голяма тъпотия на вечерта.

# 6 819
Тук се пише с 10 мнения в секунда затова ще повторя въпроса си. Има ли някой идея от къде може да се поръчат маски (без спекулантите в олх) ? И дали някой знае как може да си направи човек?

# 6 820
  • София
Тук се пише с 10 мнения в секунда затова ще повторя въпроса си. Има ли някой идея от къде може да се поръчат маски (без спекулантите в олх) ? И дали някой знае как може да си направи човек?
Maй никъде вече- явно съм хванал аз лично едни от последните в онлайн магазин. Вижте сега- дори елементарна кърпа или шал през устата и носа ще ви попречи да си пипнете по невнимание устата и носа, а това е голяма част от ефекта на маската. Всякаква кърпа би трябвало да ограничи сериозно вероятността от контакт с капки.

# 6 821
Някой беше попитал назад в темата, а какво става в Русия?!? И аз се чудя как там няма заболели или може би визовият режим се оказа ефективна мярка и против вирус Wink

В Русия, особено в пограничните райони, има стотици хиляди китайци. Вероятно заразените там са повече отколкото в цяла Европа.  Но и те, като Иран, се ослушват и не дават практически никаква информация.
И на мен Русия, Монголия, Казахстан и другите Станове са ми много съмнителни. В Афганистан регистрираха случай, но аз подозирам, че от Китай се е пренесло във всичките тия държави и оттам е отишло в Иран. Русия още в началото затвори границата с Китай, а през границата с Монголия и Казахстан какво пречи оттам да мине.

# 6 822
... да се затворят границите за 14 дни...
Kaк точно си представяте затварянето на държавните граници?
Цецо митничаря сваля бариерата, гаси лампите, заключва будката и слага ръчно написана бележка "връщаме се след 14 дни"?
Какви граници ви гонят, какви 5 лева? Китай не си затвориха границите, ние(или друг) ще затваря при 0-10-100-1000 заразени. Въобще давате ли си сметка какво ще последва от такова действие?

# 6 823
  • Germany
И казвате в Италия не е много заразно вирусчето? Имат почти 500 случая за колко, няма и седмица. И като гледам всички нови случаи в различните държави са на хора били в Милано. Не казвам, че не можеше навсякъде да се случи, но чак пък да не е заразно...

# 6 824
Ето ти от чужбина. Имай предвид, че маските, които гледах вчера по 9 паунда днес са по 15.
https://www.ebay.co.uk/itm/FFP2-Disposable-Respirator-Dust-Mask- … :4yUAAOSwBYpeQrrM
https://www.ebay.co.uk/itm/FFP2-P2V-Respirator-Valved-Mask-X10/3 … :gRUAAOSwT5teVVb4
Знаеш ли как се пазарува от ибей?

Общи условия

Активация на акаунт