Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 405
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 825
И на мен Русия, Монголия, Казахстан и другите Станове са ми много съмнителни. В Афганистан регистрираха случай, но аз подозирам, че от Китай се е пренесло във всичките тия държави и оттам е отишло в Иран. Русия още в началото затвори границата с Китай, а през границата с Монголия и Казахстан какво пречи оттам да мине.

Иранците по геополитически причини (заради САЩ) нито спряха полети, нито слагаха карантини от Китай, изобщо гледаха по никакъв начин да не обидят Китай, даже им се подмазваха и се сближаваха с тях, демек ето всички ви изолират, но ние сме ви приятели. В днешно време вирусите не е нужно да минават сухопътни граници, те пътуват със самолети.

# 6 826

Според същият този линк, предположенията за Сан Франциско  не са верни- "The city of San Francisco declared on Tuesday a state of emergency even if at the moment there are no confirmed cases of Covid-19 in the area. ",

Трите нови случая, които цитирате всъщност са стари:

3 new cases in the United States: 2 from the Diamond Princess cruise ship and 1 who had been repatriated from Hubei on Feb. 7 and was put on quarantine upon entering the United States at JBSA-Lackland base in Texas. [source]

Кликваш на линка за източник и изненада- статията е от 13 Февруари....което ще рече, че данните са вече отчетени , все пак последния упдейт на статията , която дадох е от днес
Това, което ти наричаш предположение / за Сан Франсиско/ беше разпространено като новина от Ройтерс, не е ли вярно?

"The city of San Francisco declared on Tuesday a state of emergency even if at the moment there are no confirmed cases of Covid-19 in the area. ",
Не и според официалните изявления на властите

Не е вярно според официал

# 6 827
Направи си сам маска.

# 6 828
... да се затворят границите за 14 дни...
Kaк точно си представяте затварянето на държавните граници?
Цецо митничаря сваля бариерата, гаси лампите, заключва будката и слага ръчно написана бележка "връщаме се след 14 дни"?
Какви граници ви гонят, какви 5 лева? Китай не си затвориха границите, ние(или друг) ще затваря при 0-10-100-1000 заразени. Въобще давате ли си сметка какво ще последва от такова действие?
Предполагам че граничи с лудост...но
Едва ли ще е по -лошо от това да има  500 болни примерно в София

# 6 829
Тук се пише с 10 мнения в секунда затова ще повторя въпроса си. Има ли някой идея от къде може да се поръчат маски (без спекулантите в олх) ? И дали някой знае как може да си направи човек?
Ето ти от чужбина. Имай предвид, че маските, които гледах вчера по 9 паунда днес са по 15.
https://www.ebay.co.uk/itm/FFP2-Disposable-Respirator-Dust-Mask- … :4yUAAOSwBYpeQrrM
https://www.ebay.co.uk/itm/FFP2-P2V-Respirator-Valved-Mask-X10/3 … :gRUAAOSwT5teVVb4
Знаеш ли как се пазарува от ибей?
Пазарувала съм от немския и беше мъка, едвам се разбрахме с немците, но се надявам от английския да е по-лесно... Все пак поне езика го знам. Благодаря!!

# 6 830
Имам съмнение, че ще осъмнем с новини. Тези съмнителни статийки от трафик нюз, които въртят в фейсбук и прочие.. Явно е изтекла информация. Няма дим без огън. Дано да грешим..честно казано, въобще не вярвах, че ще стигне до нас вируса, но вече изглежда неизбежно. Най-важното е да запазим спокойствие.

# 6 831
Пазарувала съм от немския и беше мъка, едвам се разбрахме с немците, но се надявам от английския да е по-лесно... Все пак поне езика го знам. Благодаря!!
И двамата продавачи изпращат само до Великобритания и ще трябва да ползваш превозвач, например Габко.

# 6 832
Ясно, благодаря. А в това видео виждам, че предлагат кухненска хартия като филтър на маската. Дали изобщо би могла хартията да е филтър. Аз рових за филтри някакви из нета, но е трудно да се ориентира човек какво изобщо се търси в задачката. Карбонови, с въглен...

# 6 833
С активен въглен са за химикали и няма нужда от такива в момента. Видеото е как да си направим маска с подръчни средства. Хартията е филтър и ще спира нещо, но не е ясно колко ефективно.

# 6 834
Държава, която няма предвидливостта, съзнанието и капацитета да организира бързо и спешно производство на най-обикновени противогрипни маски, два месеца(!) след обявяването на епидемия от непознат вирус, заради който са поставени под карантина милиони.
Обикновени противогрипни маски!
Едно парче плат и два ластика, образно казано!
И ние се надяваме на мерки?!

Държава, която в момента разисква особено важния и първостепенен въпрос (?!) за сметка на кого да са 14-тте дни карантина!
Мерки?!

# 6 835
Ясно, благодаря. А в това видео виждам, че предлагат кухненска хартия като филтър на маската. Дали изобщо би могла хартията да е филтър. Аз рових за филтри някакви из нета, но е трудно да се ориентира човек какво изобщо се търси в задачката. Карбонови, с въглен...
Във видеото се казва, че кухненската хартия достига почти до свойствата на хирургичната. А хирургичните не пазят особено, за разлика от тези с обозначения FF2 FF3 или както беше там. Т.е. по-скоро за успокоение и да не си пипаш лицето.

# 6 836
  • Варна

"The city of San Francisco declared on Tuesday a state of emergency even if at the moment there are no confirmed cases of Covid-19 in the area. ",
Не и според официалните изявления на властите

Не е вярно според официал
О, нещо не сме се разбрали. Обявено е извънредно положение в Сан Франсиско въпреки , че няма болни. По това две мнения няма. Няма и предположение за болни.
Склонна съм да вярвам за трите нови случая, въпреки стария линк. Очевидно става дума за хора, които първоначално са имали негативни тестове и са били под карантина в САЩ /2 от круизния кораб и 1 от Ухан/.
Т.е. няма причина за тревога въпреки увеличената бройка, тези хора не са се разхождали свободно.

# 6 837
Във видеото се казва, че кухненската хартия достига почти до свойствата на хирургичната. А хирургичните не пазят особено, за разлика от тези с обозначения FF2 FF3 или както беше там. Т.е. по-скоро за успокоение и да не си пипаш лицето.
Аз почти без звук го гледах, пропуснала съм този момент явно.

# 6 838
В Ташев–Галвинг вече маските са по заявка, а цената е по договаряне.

# 6 839
Ето ги и къде са маските. Продава ги във Corona Virus International групата за скромните 0,40 евро бройката. Складирал е 2,5 милиона. Наш сънародник, разбира се. "Must be fast as market changing".

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 02:27 от Less

Общи условия

Активация на акаунт