Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 347
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 840
В Ташев–Галвинг вече маските са по заявка, а цената е по договаряне.
Това и аз го видях. Спекулата ще се увеличава всеки ден. А и в олх е чудо... Такива цени 🙄 И побеснях като видях, че едната кутия, която се продава там е снимана на фона на интериора на аптеката. Защо ли ми се струва, че не са баш свършили маските в аптеките, а просто там не върви да ги пуснат законно по 2 лева.

# 6 841
Леле този има 25 000 кутии ли?
Значи е директно фирма производител или дистрибутор. И като е видял накъде духа вятъра...

# 6 842
Отвратително, жалко подобие на човек.
Репортнах го, но не зная дали ще му махнат публикацията.

# 6 843
В началото на февруари някакъв младеж търсеше да купи 1 милион маски в една група във фейсбук, питаше от къде може да се снабди. Някакви изроди са това. И аптекарите ги подозирам, както казах. Защото нали се сещате как мострите на козметика, които не дават никога се оказват пак в олх. И то хиляди бройки. Значи е ясно кой ги продава. Да уточня, че не съм фен на теории на конспирацията.

# 6 844
В аптеките продаваха хирургически, които и без това не са особено ефективни.
Материал за самоделни маски е нетъканият текстил. Евтин е здрав и могат да се шият маски с два слоя нетъкан текстил и между тях памук. Само кройка трябва да се измисли за да прилепят по-плътно към лицето. Ще са по-ефективни от хирургическите. Ето тук един продава https://www.olx.bg/ad/netakan-tekstil-spanbond-ili-ruselin-CID262-ID75WUp.html

# 6 845
Идеята е добра, но дали ще може да се диша нормално?

# 6 846
  • Street of Dreams
Какво ще кажете постовете с новини/само новините да са с цветен шрифт?
Никакъв шанс темата да бъде проследена от хора, които не я следят постоянно.

# 6 847
Ей сега пробвах през една пазарска чанта от нетъкан текстил как се диша. Диша се с малко затруднение, но то и през маска се не се диша както без маска. Трябва да се пробва, като няма маски се вика неволята. Тук в мамата няма ли раздел със шивачки, които да измислят нещо?

# 6 848
# 6 849
Децата от посещението в Ломбардия са кацнали с правителствения самолет във Варна. Пуснати са под домашна карантина в Каварна за 14 дни.

https://blitz.bg/obshtestvo/detsa-i-uchiteli-byakha-evakuirani-o … i_news729336.html

Не го разбирам това - “домашна карантина” от огнище на зараза и за 14 дни, при положение, че се установи двойно по-дълъг инкубационен период.
А за студентите от Ухан мерките бях различни.

# 6 850
  • MI
И казвате в Италия не е много заразно вирусчето? Имат почти 500 случая за колко, няма и седмица. И като гледам всички нови случаи в различните държави са на хора били в Милано. Не казвам, че не можеше навсякъде да се случи, но чак пък да не е заразно...
Точно в Милано поне до вчера беше 1 (един ) случай.. Joy Иначе в Ломбардия има 305, но не са в и близо до Милано огромната част. Да напомням колко жители в региона? И сигурно ще да са се заразили тази седмица всичките, дам. По-заразно е от грипа, но далеч по-малко от много други познати ни болести. Със сигурност не толкова, колкото се изкарва през пост в темата тип ще почна млякото в магазина и ще умра.

# 6 851
какво ще го почваш това мляко?

---------------------------------------------------------------
https://www.ctvnews.ca/health/where-did-they-go-millions-left-wu … rantine-1.4803739

# 6 852
Не искам да всявам паника,но ми е чудно как се говори на посоки кимолко бил безобиден и обикновен грип,като още не знаем нищо.
Мой роднина преди време лежа в  болница от свински грип и от него знам колко ужасно удря в дробовете,колко време беше на кислородно дишане и как всеки ден се полагаха специални грижи и едвам го спасиха ,а говорим за млад човек.Така,че ако удря по същият начин  не ми се мисли.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 06:47 от macapisa

# 6 853
От снощи ми се върти в главата една идея.
Когато говореха за грип тип б изброиха симптомите на коронавируса.
Да, знам че са подобни, но ми се струва, че ни мятат пясък в очите. По Нова казаха, че тип б не протича с течащ нос и хрема(както и короната), но според статии, които намирам за предишни години си го има описан течащият нос като основен симптом.
https://www.medicalnewstoday.com/articles/326679#symptoms
Знам, че има различни щамове, но някак като пълен лаик ми се струва много странно.

# 6 854
  • София
Ще ви помоля да не пускате мнения като  "баба Пенка ми каза, че дядо Гош чул, че във ВМА има 2 болни. Това може да доведе до паника и е подсъдно. Когато има официално потвърждение от държавата, тогава има болни у нас. Всичко друго са спекулации и има достатъчно хора, които да извлекат ползи от тях.
Що се отнася конкретно до ВМА, вчера бях 2 часа там за сведение и свиждане на тежко болен и 50% от лекарите не бяха с маски или ги сваляха като говорят. Ако има болни, едва ли така лежерно ще си се разхождат.

Общи условия

Активация на акаунт