Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 030
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 855
подсъдно ли е когато държавата те лъже официално?

# 6 856
Половината ни медии, сайтове и т.н. бълват измислици и платени статии, тях съдят ли ги?

# 6 857
То си е вирус и симптомите са подобни.

# 6 858
  • София
Леле, чак започнах да се изнервям вече. Аз лично винаги си имам едно на ум за всичко и никога нищо не отричам. Може и да има заразени в България и да си мълчат, може и да няма- всичко е възможно, само че е абсолютно вярно, че си има нова вълна на обикновен грип. И детето ми имаше положителен тест, и с баща му го изкараха и познавам поне още 20 души с положителен тест от последните две седмици. Не че някой ми чете постовете, но пак казвам протича с висока Т, стигаща до 39 градуса, която се задържа няколко дни, суха кашлица и хрема също има, да. Аз имах и болки в мускулите и цялостно неразположение.
 Дали го споменават грип Б чак сега, за да успокоят хората, че ако се разболеят не трябва да мислят веднага, че е корона вирус- не знам. Но той си съществува и не е никаква конспирация.

# 6 859
Леле, чак започнах да се изнервям вече. Аз лично винаги си имам едно на ум за всичко и никога нищо не отричам. Може и да има заразени в България и да си мълчат, може и да няма- всичко е възможно, само че е абсолютно вярно, че си има нова вълна на обикновен грип. И детето ми имаше положителен тест, и с баща му го изкараха и познавам поне още 20 души с положителен тест от последните две седмици. Не че някой ми чете постовете, но пак казвам протича с висока Т, стигаща до 39 градуса, която се задържа няколко дни, суха кашлица и хрема също има, да. Аз имах и болки в мускулите и цялостно неразположение.
 Дали го споменават грип Б чак сега, за да успокоят хората, че ако се разболеят не трябва да мислят веднага, че е корона вирус- не знам. Но той си съществува и не е никаква конспирация.
Никъде не казвам, че не съществува или че го няма в момента. Просто ми направи впечатление несъответствието между това, което казаха по тв(няма хрема) и това, което лекарите описват като симптоми.
Не се съмнявам, че има в момента втора вълна.

# 6 860
  • София
Аз не се обръщам само към теб имаше и други подобни коментари. Аз и всички около мен, с които съм общувала имаха и хрема.

# 6 861
Разбирам, че децата прибрани с правителствения самолет от Италия са пратени у дома под домашна карантина. Това означава поне още по 2ма възрастни и евентуално брат/сестра у дома на всяко дете да е под потенциална опастност от зараза. Семействата им няма да са под карантина, само децата, така ли?
Толкова пари дадоха за частен полет, а неможаха да им подсигурят една база, някой от наличните лагери за деца, където да ги изолират и обучават за две седмици.

Маските били от полипропиленово влакно със специална абсорбация - 3 слоя в комбинация и 3 различни плетки на влакното:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 07:13 от Dress as Princess

# 6 862
Боже, вие направо полудяхте!
Държавата лъжела, че няма още коронавирус...
Нашата държава мила, в частност журналистиката трябва да може да я съдят (и вероятно има такива възможнасти)Не, защото укрива информация, а защото спекулира с човешката психика и трупа облаги на гърба човешките тревоги и паника.
По малоумен и ужасно враждебен за собствения си народ начин, държавата позволява на пресата да дебнат като лешояди и докладват всяко правено изследване, всяко кихане, всеки смъртен случай...Черната хроника е в разгара си, а хората които се поддават на манипулацията, тръпнат в истерично очакване.
И накрая казват - не, няма го вируса още в България.
То  тава издевателстване над хората винаги е централен смисъл на новините, а сега просто е в разцвета си.
Осъзнайте се, помислете!

# 6 863
  • Варна
Маските били от полипропиленово влакно със специална абсорбация - 3 слоя в комбинация и 3 различни плетки на влакното:
Скрит текст:
хаха, наистина напомня на дамска превръзка, май видяхме хора да ги ползват като маски.

# 6 864
Статистиката в глобален план днес изглежда добре. Единственият и недостатък е че стана много цветна. Напълни се с държави и места до които е стигнал вируса. Обаче Китай продълбава все по успешно да потишава своето огнище. Хора, само 32 нови починали, и 435 нови случая, това е страшно малко. Спомнете си какви бяха страшни статистиките когато при тях беше най страшно. По 140, 150 починали на ден и по 3 000 случая. Малкият брой починали се отразява на глобалната статистиката и смъртността спря да се покачва, остава 3,41%, което е много положително, защото за мен беше много стряскащо как непрекъснато върви нагоре. Прави впечатление че има огромни разлики в смъртността по държави в официалната статистика. В глобален план е 3,41% но как е по държави. Взимам за пример държавите с поне 100 регистрирани болни за да е представителна извадката и да могат да се направят изводи. Ако не е достатъчно представителна са възможни отклонения. Например на Филипините смъртността е 33% (3 случая 1 починал), но когато в извадката няма поне 100 случая не могат да се правят изводи, защото не покрива достатъчна част от характеристиките на населението, например при само 3 случая високата смъртност от 33% може да се дължи на факта че това са хора в рисковата група които допринасят за изкуствено повишаване на смъртността което се предотвратява ако се заразят поне 100 души, защото в тях ще попаднат всякакви и млади и стари, мъже, жени и ще може да се направи точна преценка.

Как стоят нещата по отношение на смъртността при държави с поне 100 случая:
Китай 78 499 починали 2747 смъртност 3,49%
Южна Корея 1595 - 13 - 0,8% (забележително никса смърност)
Италия 470 - 12 - 2,55%
Япония 172 - 3 - 1,74%
Иран 139 - 19 - 13,66% (плашещо висока смъртност)

На какво се дължат тези огромни разлики по държави след като говорим за една и съща болест и за една и съща човешка анатомия която е атакувана от тези болест. 1-во има много фактори които влиаят на официалната статистика. В Иран смъртността е толкова висока защото те прикриват огромно огнище на тяхна територия и със сигурност броя случаи там е много по висок от официално обявения, ако тези случаи влязат в официалната статискиката ще се вдигне броят случаи и съответно ще падне смъртността (външен фактор влияещ на точността на стат.)

В Южна Корея смъртността е толкова ниска защото там на веднъж откриха огромно количество болни които в момента са в ранна фаза на болестта, от всичките им случаи забележете само 24 са излекувани от 1595. Когато огромното количество болни навлязат в късна фаза на болестта за съжаление смъртността ще се вдигне значително (при условие че все още няма намерено ефективно лечение, надяваме се че в най скоро време то ще бъде разработено). Всъщност статистиката за Южна Корея е точно толкова неточна колкото и тази на Иран макар и по съвсем различни причини. Затова при тях имаме ненормално ниска смъртност на фона на глобалната а на Иран ненормално висока на фона на глобалната.

Обаче трябва да обърнем много голямо внимание на Япония. При нея няма недъзите на стат. нито на Иран, нито на Южна Корея. Забележете че в Япония болестта е равномерно разпределена по фази (за разлика от Южна Корея където напрактика всички са в началото на болестта и затова смъртността е толкова ниска). В Япония болестта е приключила за общо 26 от 172 (15%) в Южна Корея болестта е приключила за едва 2% от болните в официалната статистика (затова смъртността им е толкова ниска).

В Италия положението им е по различно, при тях болестта е приключила за 3% от болните и би трябвало смъртността да е ниска подобно на Южна Корея, (0,8%) но не е така (2,55%) защо. Някой във форума, мисля че Лили беше хвалеше как действат в Южна Корея и хващат случаите от рано, и точно това е отговорът. Италия за разлика от Южна Корея осъзна със закъснение какво става и ги хваща случаите в късна фаза, докато Южна Корея ги хващат в ранна фаза, това показва официалната статистика. Изводът е че от страните с над 100 случая статистиките на Иран, Южна Корея и Италия имат отклонения по отношение на смъртността заради външни фактори. В Иран прикриват огромно огнище, в Южна Корея всички болни са в ранна фаза, в Италия със закъснение разбраха какво се случва.

Най точни са 2 статистики. На Китай и на Япония. (Китай защото огромният масив от данни минимизира всички странични фактори влияещи на стат. А в Япония стат. е равномерно разпределена и представителна заради значителкният процент изкарали цялото заболяване.) И тук се поставя големият въпрос защо в 2-те най точни статистики за смъртността има значителна разлика: Китай 3,49% Япония 1,74% Моят отговор се крие тук:
https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните_по_средна_продължителност_на_живота
Япония е на 1-во място по продължителност на живота а Китай на 82-о място. Забележете че тази болест поваля по възраст но всъщност не поваля по възраст а по организми. Рисковата група е над 60 там смъртността рязко се покачва, в сравнение с под 60 а при децата на практика няма смъртност от 10-19 г. е 0,2% а от 0-9 г. е 0,0% (няма нито един регитриран случай на починало дете под 10 г. от вируса в света). Просто тази болест поваля остарелите и амортизирани организми, а един средностастичеси 60-год. Японец организмът му е много по здрав  от един средностатистически 60-год. Китаец. Защото Япония са на 1-во място в света по продължителност на живота а Китай са едва на 82-о. Затова смъртността в Китай е по висока от тази в Япония, защото с 60 годишните китайци болни от болестта се случва това което се случва със 70 годишните Японци а не със 60 годишните Японци. (защото разлика в продължителнността на живота между Китай и Япония е огромна: 9 години и 6 месеца).

Изводът ми е че официалната статистика за смъртноста от тази болест е изключително точна защото огромният масив от данни идва от Китай и смъртността от тази болест в световен план е над 3% към днешна дата (заради липсата на ефективно лечение) защото Китайската картина е близка до средната демографска в света (те са по средата) тяхната продължителност на живота е нормалната в глобален план а не Японската (те явно живеят много здравословно за разлика от останалият свят за да е толкова висока продължителността на живота при тях и затова болестта при тях отнема по малко човешки животи защото демографски техните организми са най здрави в целият свят).

Забележете че дори при неточните статистики, тази тенденция е видна, Иран е още по зле те са чак 109-и по продължителност на живота което значи че това което причинява болестта на 70-годишните японци го причинява на 50 годишните иранци, и затова смъртността при тях е по висока, (въпреки че те прикриват огромно огнище което изкривява стат. но наистина и когато огнището там се разкрие смъртността ще остане по висока от нормалната).

В Италия стат. също е изкривена, заради това че те късно разбраха какво става и започнаха да ловят първо случаите в късна фаза, но с разкриването на огнището, там ще разкриват все повече случаи които са в ранна фаза и смъртността в официалните данни при тях ще спадне защото Италия за моя изненада е изкл. напред в класацията по продължителност на живота на 12-място и това е показателно. Италия която действа със закъснение и в момента разкрива 1-во по тежките случаи е с много по ниска смъртност от Китай който е разкрил почти всички случаи на негова територия вкл. и леките, защото в Китай не можеш да изминеш 2 преки без някой да ти измери температурата, а в Италия не е така. Там се разкриват все още главно тежките случаи на заболели от пневмония. В Италия тепърва ще разкриват огромното огнище което го имат за съжаление.

Всичко това показва че официалните данни със всичките им недъзи са достатъчно точни за да се даде пълна картина каква голяма опасност представлява този вирус за света. Аз затова не се учудвам изобщо на мерките които се вземат срещу вируса навсякъде където се появи. Надявам се че в най скоро ще се разработи ефективно лечение което коренно да промени ситуацията и вирусът да не представлява толкова голяма заплаха за света. Страничните фактори които му влиаят също ще му дадат отпор. В страни с температури над 30 градуса смъртността е много ниска.
 https://www.google.com/search?client=opera&hs=VYE&ei=NEx … dUDCAo&uact=5
Вижте какви са температурите в Сингапур (над 30) и ще разберете защо те са страната с най много случаи без нито един починал (93 случая 0 починали).

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 07:35 от Анонимен

# 6 865
Първи случай в Калифорния без ясен първоизточник. Според мен вероятно огнище.

BNO

Премиерът на Австралия:  Предстои пандемия

# 6 866
Никъде не казвам, че не съществува или че го няма в момента. Просто ми направи впечатление несъответствието между това, което казаха по тв(няма хрема) и това, което лекарите описват като симптоми.
Не се съмнявам, че има в момента втора вълна.
Аз се съмнявам и за двете.

За грипа казаха, че е закъснял този сезон и че тази година няма да има циркулуращ вирус през март, казаха го от НЦЗПБ, не помня кой точно, но го даваха по новините още като започаха да обяваяват грипна епидемия в различните области.Освен това коментираха точно това неедноврвменно, различно време на обявяване на епидемиите в различните области, което отчитаха като плюс.
И нямаше да ми направи толкова впечателение снощи, когато стартирайки новините с вируса, Кантарджиев ей така заговори за грип Б, даже ни изписаха симптомите ( същите като на короната), и се чудих при грип нямаше ли хрема?  
Затова се съмнявам.
Има грип, но той не си е ходил, за да има нова вълна. Има нов щам ( така разбирам) Б. Досега преобладаваше H1N1 и N3N2- тип А. ( това може да се провери, ако греша).

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 07:49 от CasaDelSol

# 6 867
  • Варна
Първи случай и в Дания.

# 6 868
Trafficnews.bg снощи бяха постнали кликбайт статия с недостоверна информация за потвърдени случаи на коронавирус в България, която много бързо изчезна, но успях да й направя скрийншоти.
Не зная каква медия е, не ми изглежда сериозен сайтът им, но спекулата с информация е същото нещо като с маските и гелчетата. Казвам спекула, защото ако тук някой потребител постне фейк клипче, което силно го е впечатлило, е едно, но когато медия трупа трафик с невярна или непотвърдена информация, която може да има силно негативно влияние върху голяма аудитория, е съвсем друго..

# 6 869
В Италия смъртността е толкова висока заради вътреболничната инфекция. Заразени са лежащо болни, които и без корона вируса са били в тежко състояние. Знам, че е можело да поживеят още някой ден, месец или година, но...

Общи условия

Активация на акаунт