Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 906
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 885
Какво точно ще помогне маската? Ако е за движение в градски транспорт, големи супермаркети или нещо подобно, разбирам. Аз обаче се качвам в колата, отивам на работа и там сме около 30 човека. Въртим се в затворено пространство осем часа, пипаме едни и същи повърхности. Ако колежката Щефи е ходила по карнавалите, а тя и още няколко си взеха отпуск за да ходят, как точно аз да се спася, освен да работя осем часа с маска и ръкавици. Да не говорим, че имаме офис в Милано, шефовете ни постоянно ходят там, а миналата седмица двама колеги бяха тук и два дни по цял ден имахме съвещания с тях. Понятие никой нямаше за проблема с Италия. Сега обаче и колеги от Кобленц не трябва да доближаваме, а може би и карнавалистите да бъдат отлъчени за две седмици от работа. Което ще е закъсняла мярка. Не виждам полезен ход аз.

# 6 886
Тези милиони маски даа не са като италианските мебели онлайн...

# 6 887
Не виждам никъде информация за Индия. Не може там да няма, предвид, че е до Китай и това, че не виждам там как ще го ограничат. Но Няма информация, което за мен значи, че в жегата вируса не е страшен.

# 6 888
  • ГО
И още как. На 2 Февруари са кацнали в София двете студентки в Ухан и са изпратени във ВМА. Карантината е 2 седмици.
От къде са кацнали тия студентки? Защото ние точно на 2-ри кацнахме от Милано в София.

# 6 889
Първи случай и в Багдад.

Границите на Северна Корея ще останат затворени докато не се намери ефективен начин вирусът да бъде диагностициран и лекуван

BNO

Но Няма информация, което за мен значи, че в жегата вируса не е страшен.

Не значи това. Изчакайте малко, тепърва ще се разкрива къде има случаи.

# 6 890
От къде знаете, че не значи това?
Вирусът може да се промени в зависимост от климата и други фактори.

# 6 891
  • София
От два дни наблюдавам, че хората се запасяват с храна, препарати и тоалетна хартия. Започвам да се притеснявам, че от паниката наистина, ще се опрзнят магазините.

# 6 892
А някой купил ли си е?
Маски се търсят в глобален мащаб, при цена от 0, 40 евро на тях им се струва без пари. В случая не толкова голяма е надценката (само 8 пъти), колкото количеството, което въпросният тарикат е складирал. А и той предупреждава, че цената може рязко да се смени.

# 6 893
Боже, вие направо полудяхте!
Държавата лъжела, че няма още коронавирус...
Нашата държава мила, в частност журналистиката трябва да може да я съдят (и вероятно има такива възможнасти)Не, защото укрива информация, а защото спекулира с човешката психика и трупа облаги на гърба човешките тревоги и паника.
По малоумен и ужасно враждебен за собствения си народ начин, държавата позволява на пресата да дебнат като лешояди и докладват всяко правено изследване, всяко кихане, всеки смъртен случай...Черната хроника е в разгара си, а хората които се поддават на манипулацията, тръпнат в истерично очакване.
И накрая казват - не, няма го вируса още в България.

Аз снощи писах, че и при нас снощи казаха, че има двама заподозрени в нашата зона, където живеят 300 000 човека. Днес съобщават, че и на двамата тестовете са отрицателни. Според медиите властите не казвали в кой град или село са заподозрените, за да изтерясват повече хора вероятно. Така че не сте сами в неадекватността на медии и власти. Сега чета статия, която описва бъдещ апокалипсис, но пак казват да няма паника, подготвени били.

# 6 894
  • на пистата
Доцент д-р Атанас Мангъров пред БТВ.(уважавам този доктор и за това изписвам цялото му име).
Все още нямаме доказан случай,но твърде скоро ще имаме.
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/doc-mangarov-v-sle … avirus-u-nas.html

# 6 895
А някой купил ли си е?
По напред в темата аз писах, че си купих и нося. Нося не заради короната, а заради всичките щамове грип, които са наоколо, след като единият го изкарах изключително тежко.
Общо взето хората ме гледат странно, че съм с маска. Чувам коментари в метрото, че явно заради "китайският грип", като се закашлям почват да ме гледат лошо. Общо взето не ми пука, нося я, защото една лека настинка в момента ще ме досъсипе, както не съм на 100%.
Не ми се мисли, ако е корона.

# 6 896
От къде знаете, че не значи това?
Вирусът може да се промени в зависимост от климата и други фактори.

Защото липсата на информация не означава, че нещо не е там. То доскоро нямаше информация и че вирусът е вече на толкова много места. Затова казах да се изчака първо да се види какво и що и тогава да се правят заключения.

# 6 897
Разбирам, че децата прибрани с правителствения самолет от Италия са пратени у дома под домашна карантина. Това означава поне още по 2ма възрастни и евентуално брат/сестра у дома на всяко дете да е под потенциална опастност от зараза. Семействата им няма да са под карантина, само децата, така ли?
Толкова пари дадоха за частен полет, а неможаха да им подсигурят една база, някой от наличните лагери за деца, където да ги изолират и обучават за две седмици.
И някакъв ухилен от общината май беше се радва, че децата били добре и много весели. А какви да бъдат?!? Да се радва като минат 30 дена. Защото навсякъде актуализираха данните за срока на заразяване до 27 засега, само ние 14, та 14.
Ще се разнесе този вирус, хората гледат много отгоре-отгоре на тази заплаха и се обвиняват постоянно в създаване на излишна паника. Единственото, което можем да направим (защото нито можем да построим болница, нито даже да оборудваме готова сграда с необходимото, не можем цех да си направим за маски, нямаме единственото, което всъщност ни трябва - апарати за командно дишане в достатъчни количества, а не 2-3 на болница, вижте снимките в Китай) е да се паникьосаме и да си седнем на д-то, реално друго няма какво.

Данните за смъртност в Европа е рано да се коментират. Все пак сега в Италия примерно има такава смъртност при пълно обгрижване на пациентите. Когато няма да има места по леглата и останат без интензивни грижи, тогава ще си проличи колко ще са оцелелите при самолечение.

# 6 898
Доцент д-р Атанас Мангъров пред БТВ.(уважавам този доктор и за това изписвам цялото му име).
Все още нямаме доказан случай,но твърде скоро ще имаме.
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/doc-mangarov-v-sle … avirus-u-nas.html

Ужас, алармист. На съд. Как си позволява да създава паника.

# 6 899
Има един търг в ибей за 400 броя маски 3M FFP2, който приключва довечера. Били с изтекъл срок на годност, но не виждам какво може да и стане на една маска. Може да се организирате евентуално и да ги вземете.
https://www.ebay.co.uk/itm/124095887612?_trksid=p2047675.m570.l5 … NDING_SOON.R1.TR2

Общи условия

Активация на акаунт