Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 949 869
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 990
  • Пловдив
Първи случай на рецидив в Япония. Жена, която е била сред първите болни от вируса и е излекувана в началото на месеца.

Притеснително. Много притеснително. Значи или не е вирус или мутира.

Първо не е първата, второ може да не е била доизлекувана, трето може да не е изградила антитела.
Всичко е само разсъждения. Та притеснително, колко да е притеснително?

# 6 991
А защо няма информация при повторното заразяване как протича, пак ли агресивно или по-нормално? Това е важна подробност.
За китайците писаха, че е доста зле повторното каране, заради заслабената от първото имунна система и бели дробове. Не помня цифри.

# 6 992
  • София
И на мен тази новина ми подейства потискащо.
Ако за Китай вярвах, че говорим за недоизлекувани болни, в Япония няма как  случаят да е такъв.
В статията пише, че според професора заболяването може да е двуфазно, като антракса.
Но в такъв случай няма ли да са много повече повторно заболелите, не само 200 в Китай?

# 6 993
Гери, прочети още веднъж какво съм написала и ще си отговориш на въпроса. Точно защото запасите ми не са големи, в момента не нося маска. Това в отговор на чуднеките защо тези, които са си купили маски, не ги носят.

# 6 994
  • София
Днес гледайки статистиката ми направиха впечатление три факта:
1. Ю.Корея днес има повече новозаболели от Китай.
2. Япония след известно затишие, когато обявяваше по 1-2 новозаразени, днес има цели 35 към момента.
3. В Италия не са обявили днес новозаразени.

# 6 995
Децата завърнали се от Италия, поставени под домашна карантина - добре. Родтелите им също ли няма да излизат?

# 6 996
Мили хора, нека пак да повторя, относно повтарянето на вируса, да всичко е възможно. Възможно е една част от хората, които по принцип слабо реагират на антигени, да не образуват достатъчно силен имунен отговор. Каква част са те, предстои да разберем. Това би се отразило и на ефикасността на ваксина, направена по класически начин. НО. И ние имаме по някой друг жокер в ръкава. Имаме технология за правене на ваксини за вируси, за които по принцип трудно се изгражда имунитет като например ЧПВ, Хепатит Б и други. Ваксините са с много висока степен на ефективност и безопасност. Така че не се тревожете за това сега излишно, аз вярвам, че ваксина ще има. Това, което ни трябва сега е време. В момента просто трябва да печелим време.

# 6 997
  • София
Скрит текст:
Първи случай на рецидив в Япония. Жена, която е била сред първите болни от вируса и е излекувана в началото на месеца.

Притеснително. Много притеснително. Значи или не е вирус или мутира.

А защо няма информация при повторното заразяване как протича, пак ли агресивно или по-нормално? Това е важна подробност.

Не се занимавай - това е почетния микробиолог и вирусолог в темата - разбира от всякакви патогени в т.ч. и бурбонска чума - изобщо не си и на нивото. Чакаме само ранг.

И грипът повтаря.
Възможно е просто човекът, който се е разболял повторно да не е изградил имунитет и организмът му да не е създал антитела. Може да се случи и с обикновен грип или вирус.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 12:46 от Не се сърди, човече

# 6 998
  • София
Ново от Япония:
На заседание вчера са взели решение, като призовават населението да се въздържа от провеждане на национални спортни/културни събития през следващите 2 седмици, призовават към дистанционна работа и пътуване извън час-пик в превозните средства,  закриване на училища и национални музеи.

# 6 999
  • Варна
Във Великобритания нови 2 случая - прехвърлени са в болници в Ливърпул и Лондон, на завърнали се от ваканция в Италия и Тенерифе.

"Потвърдените случаи във Великобритания нарастват до 15
Други двама пациенти в Англия са тествали положително за коронавирус, като
общия брой на случаите в Обединеното кралство е 15, според Министерството на здравеопазването и социалните грижи.

Последните два случая във Великобритания са сред хората, които са пътували до Италия и Тенерифе. Пациентите се лекуват в Ливърпул и Лондон. "

# 7 000
Според мен е глупаво да се твърди, че в БГ няма заразени, защото не обявили по новините.
Колко самолета кацнаха от държави с потвърдени случаи?
Не бъдете наивни, а просто имайте предвид, че БГ не е изолирана с тази свобода на пътуване. И това, че все още не е обявено, не значи, че няма. Това не значи да се изпада в паника, а да се осъзнае реалността.
Напълно нормално е да има и изтичане на информация от болници с потвърдени случаи, докато бъде официално обявена.

# 7 001
  • Варна
Броят на потвърдените случаи в Южна Корея се е увеличил със 171 (повече от 10%) от 1595 на 1766, според информационната агенция Yonhap.

# 7 002
В България си има постоянно няколко щама грип, за кои повторения говорим? Вероятно хората прихващат друг щам или е мутиръл. Грипа тип Б, не е толкова сериозен, като Тип А, тези щамове протичат доста по-леко. Аз за целия си живот да съм карала по малко от 10 пъти някакъв грип, може и да го карам, но безсимптомно. Изведнъж да ме тръшне и да легна на легло не ми се е случвало.
С тия тестове за коронавирус, които често не са вярни, как прецениха, че е повторил вирусът. Първо за плазма от излекувани говореха, а сега повтарял, на какво да вярваш?

# 7 003
Два нови случая във Великобритания. Единият дошъл от Италия другият от Тенерифе.

https://twitter.com/BNODesk/status/1232957913620197378

# 7 004
  • на пистата
Една приятелка има магазин за строителни материали и питала за маски, защото са свършили в магазина и един от дистрибутурите й казал, че имали но му е забранено да зарежда, защото щели да ги пускат за продажба в чужбина на по- висока цена.
Сестра ми вчера ходи до аптеката и там й казали, че май ще получават и  ще струват 75 лв кутията. 1.50лв едната маска 😮
Най-лошото от цялата работа е, че заради подобни идиоти, които изкупиха и противопраховите маски в магазините за строителни материали, сега строителните работници и всички други хора които наистина имат нужда от тези маски защото работят в запрашена среда, няма откъде да си купят.
Да,хората които работят с тях не могат да си купят.И да,вносната цена на кутия маски е 45долара вече,как си представяте аптеките да ги продават по 0.10лв.Достоверна ми е информацията от вносител,такива цени са им обявили доставчиците.

Общи условия

Активация на акаунт