Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 949 910
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 975
  • София
Полезна инфо според мене, споделена във ФБ от човек на когото имам доверие
Viktor Hinov
Коронавируса през погледа на един фамилен лекар в щата Индиана
За момента обаче смъртността от COVID-19 е два пъти по малка от смъртността от грип, както са даните за САЩ тази година. Смъртността от грип А и Б в САЩ е 6.8% до момента.
Заболеваемостта бе демонстрирана от круизният кораб „Диамантената принцеса“ закотвен в Японско пристанище за „карантина“. При централно въздухоподаване в круизните кораби, тази карантина е горе долу същата по ефективност, както да зеселиш 6000 човека болни и здрави в една барака. За мен Диамантената принцеса ще влезне в учебниците като модел за изследване на заболяваемист от COVID-19. Резултатите са следните - от 6000 се разболяват около 600 и умират трима. Заболеваемостта от COVID-19 е около 10% или иначе казано заболелият трябва да е в контакт с 10 човека за да зарази един.
Значи този човек или не е лекар, а фейсбук герой, или е некомпетентен или откровено тъп.
 Смъртността от грипа е 0.1% до 0.18% или за свинския дори под 0.1
 Нататък- на кораба има 3700 а не 6000 пасажери.

# 6 976
  • София
Здравейте, чета ви от няколко дни и благодаря за подробната информация. Вероятно това е мястото с най-многостранна и навременна информация.

Някой по-назад се притесняваше да връщащите се от ваканция деца от Френския лицей в София. Още вчера ръководството написа мейл до всички родители с категорична препоръка всички завръщащи се от зони с болни да спазват 14 девна карантина и да не стъпват в училището преди 22-ри март. Ваканцията е до 8-ми иначе.

# 6 977
Сега четох в испански вестник, че кораба с 6000 пътника ще бъде приет от Мексико, след като изследват пътника със симптоми на грип

# 6 978
  • Варна

Като потвърдените с вирус до момента са 702 , това май е  близо 20 %. Смъртността  още  не се знае , колко ще е .

# 6 979
  • Пловдив
Първи случай на рецидив в Япония. Жена, която е била сред първите болни от вируса и е излекувана в началото на месеца.

# 6 980
  • Germany
Японка е официално потвърден случай  за повторно заразяване с коронавирус https://www.reuters.com/article/us-china-health-japan/japanese-w … ery-idUSKCN20L0BI
 Потвърден случай в Женева, Швейцария - "28-year-old man IT worker who has recently returned from Milan, Italy"

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 10:59 от PeaPink

# 6 981
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
От днешната преса : Глоба за избягалите от "червената зона". 6 души са били заловени от органите на реда извън карантината и първо огнище на вируса: Кодоньо. Един е стигнал до Флоренция за да посети гаджето си, но при рутинна проверка е "заловен и върнат в Кодоньо". Други били просто отегчени от принудителната блокада.

# 6 982
Нещо ново и от Иран:
Министерството на здравеопазването на Иран поиска от иранските власти в четвъртък да отменят петъчните молитви и всякакви други събрания заради коронавируса. Също така и  че всички форми на събирания трябва да бъдат отменени до по-нататъшно уведомление.
Явно положението там е много, много сериозно, за да отменят петъчните джамии!

Аз леко започнах да се обърквам. В България уж нямаме болни, но много държим да се вземат сериозни мерки.
В друга държава взимат мерки - положението било много, много сериозно.

Ако хипотетично тук се появи болен и затворим границите - това означава ли, че положението е катастрофално?

# 6 983
  • София
Нещо ново и от Иран:
Министерството на здравеопазването на Иран поиска от иранските власти в четвъртък да отменят петъчните молитви и всякакви други събрания заради коронавируса. Също така и  че всички форми на събирания трябва да бъдат отменени до по-нататъшно уведомление.
Явно положението там е много, много сериозно, за да отменят петъчните джамии!

Аз леко започнах да се обърквам. В България уж нямаме болни, но много държим да се вземат сериозни мерки.
В друга държава взимат мерки - положението било много, много сериозно.

Ако хипотетично тук се появи болен и затворим границите - това означава ли, че положението е катастрофално?

Информацията я публикувах заради диалога, който сме водили по повод Иран.
Хипотези - нямам.

# 6 984
  • Пловдив
koleffff, няма да има затваряне на граници, още по-малко за един болен. При нас здравеопазването като цяло е катастрофално.

# 6 985

Като потвърдените с вирус до момента са 702 , това май е  близо 20 %. Смъртността  още  не се знае , колко ще е .
Много е рано да говорим за кораба. Те ги свалиха на 19.02, тепърва изкачат по 2-3 болни тук и там. На 4.03 стават 14 дни от както са слезнали. Нека дадем още 4 дена. Най-рано краят на другата седмица можем да говорим за заболеваемостта. Първите заболели бяха началото на този месец(5.02) , повечето бяха в средата. Не забравяйте, че минава седмица на само леки симптоми, след това още две, ако премине в сериозно и чак на третата се разбира изхода.
Сега превеждам един документ базиран на доклада за китайските случаи, ще го кача по късно. Има много хубави изводи в него, и изцяло е успокояващ. Няма починали сред леките и сериозните случай, само сред критичните, които са 5% от заболелите.

# 6 986
Първи случай на рецидив в Япония. Жена, която е била сред първите болни от вируса и е излекувана в началото на месеца.

Притеснително. Много притеснително. Значи или не е вирус или мутира.

# 6 987
Не разбирам призивите, който си е купил маски, да ги използва веднага. Маска ще си сложа, когато шансът да се разболея нарасне. Подозирам, че след 1-2 седмици ще е наложително да не излизам от вкъщи без маска, а нямам запаси от стотици. Отделно, маски основно искам да имам ако недай си Боже, някой от домакинството ми прихване, за да ги ползва болният.

С маски се заредих преди 3 седмици, след като в първата аптека, в която исках да купя, защото забравихме да вземем от вкъщи, а отивахме в лаборатория, ми казаха, че няма. От следващата купих 2 кутии. Тези 2 кутии ще ги разпределя между 10 най-близки за мен хора. Не знам колко са, кутията не е висока - 50-60 в кутия? За колко време ще стигнат ако трябва да се сменят на 2 часа. Нищо не са. Не съм и предполагала, че наистина ще има недостиг.

# 6 988

Притеснително. Много притеснително. Значи или не е вирус или мутира.

А защо няма информация при повторното заразяване как протича, пак ли агресивно или по-нормално? Това е важна подробност.

# 6 989
Не разбирам призивите, който си е купил маски, да ги използва веднага. Маска ще си сложа, когато шансът да се разболея нарасне. Подозирам, че след 1-2 седмици ще е наложително да не излизам от вкъщи без маска, а нямам запаси от стотици. Отделно, маски основно искам да имам ако недай си Боже, някой от домакинството ми прихване, за да ги ползва болният.

С маски се заредих преди 3 седмици, след като в първата аптека, в която исках да купя, защото забравихме да вземем от вкъщи, а отивахме в лаборатория, ми казаха, че няма. От следващата купих 2 кутии. Тези 2 кутии ще ги разпределя между 10 най-близки за мен хора. Не знам колко са, кутията не е висока - 50-60 в кутия? За колко време ще стигнат ако трябва да се сменят на 2 часа. Нищо не са. Не съм и предполагала, че наистина ще има недостиг.

Интересно колко маски сте си купила, при условие, че една маска предпазва на около 70% и то само в течение на максимум 2 часа (реално - 1 час)? Ако мислите да носите маска по 3-4 часа на ден, простата сметка показва, че за близкия месец ще ви трябват стотина маски.

Общи условия

Активация на акаунт