Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 949 934
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 095
От поведенческо-социална гледна точка как стоят нещата реално в засегнатите градове? Кога започват да се изчерпват запасите в магазините, в аптеките и т.н.?
Ще отговоря за селцата в “червената зона” в Италия. Доставките са гарантирани. Реално така стоят нещата. Който не вярва: да дойде да провери!!!

А кой гарантира доставките? Правителството или веригите хипермаркети?

# 7 096
  • в 1001-та нощ
Излезе ли вече темата на Алена за икономическите последици? Това е нещото, за което около мен се говори от години и за мен е много интересно. По тази тема съм се примирила отдавна, от сега ще има само дразги.

Стори ми се, че няма голям интерес и се отказах. Но ето, инициирах дискусия тук - https://www.bg-mamma.com/?topic=1183050.new#new

# 7 097
Грип А и В в колко държави е разспространен, каква е смъртността?

Сезонен грип смъртност - 0,05 - 0,1%
Ковид-19  смъртност - 3%, при срив на здравната система вероятно повече

Степен на заразност:
Сезонен грип Ro=1,2
Ковид-19   Ro=3

Можеш ли да смяташ? Честно, ако дойде още някой с it's just the flu, bro ще се гръмна вече

# 7 098
Аз в немската тема прочетох, че магазините били ошушкани, олио се намирало в третия по ред магазин. След работа ще пазарувам и срам не срам, ще снимам супермаркета.

# 7 099
Аз също виждам хора, които се запасяват. В нашия лидъл консервите са доста намалели и днес служителите се шегуваха дали да не си напазаруват.

# 7 100
Чудя се хомеопатите как вече не са открили лекарство за COVID-19.
от хомеопатичната общност са посочили лекарство за превенция. Били са разкритикувани естествено и не са им дали възможност да го приложат.
В Индия, обаче са го раздали безплатно на голяма част от хората. За сега там останаха с 3-ма болни, но е рано още, ще видим.

Като има такава повсеместна заплаха без реална идея за лечение, редно е да се обединят всички видове медицина, но явно интересите надхвърлят старанието да се овладее ситуацията. Не се учудвам.

# 7 101
от хомеопатичната общност са посочили лекарство за превенция. Били са разкритикувани естествено и не са им дали възможност да го приложат.
В Индия, обаче са го раздали безплатно на голяма част от хората. За сега там останаха с 3-ма болни, но е рано още, ще видим.

Като има такава повсеместна заплаха без реална идея за лечение, редно е да се обединят всички видове медицина, но явно интересите надхвърлят старанието да се овладее ситуацията. Не се учудвам.

Хомеопатията е "вид медицина" колкото и магията е вид медицина. Айде нема нужда. Досега през вековете все на такава "медицина" сме разчитали, затова само половината деца са достигали зряла възраст. Истинската медицина, тази която спасява човешки животи, е базирана на научни доказателства.

# 7 102
На мен друго ми е интересно. С тези толкова развити социални медии, видяхте ли някой болен или излекуван? Аз само за семейството от круизния кораб се сещам.

# 7 103
Грип А и В в колко държави е разспространен, каква е смъртността?

Сезонен грип смъртност - 0,05 - 0,1%
Ковид-19  смъртност - 3%, при срив на здравната система вероятно повече

Степен на заразност:
Сезонен грип Ro=1,2
Ковид-19   Ro=3

Можеш ли да смяташ? Честно, ако дойде още някой с it's just the flu, bro ще се гръмна вече
Лилинце, тези статистики ги следя най-вероятно от както и ти. И мога да смятам! Само искам да кажа на такива, които ме пращат да се гръмна, малко да се отрезвите, че в момента в Европа има много повече болни от нашия си грип, което автоматично на този етап и ден го прави много по-опасен от другия. Симптомите му са 1:1 с този на короната-няма болки в гърлото.

# 7 104

Хомеопатията е "вид медицина" колкото и магията е вид медицина. Айде нема нужда. Досега през вековете все на такава "медицина" сме разчитали, затова само половината деца са достигали зряла възраст. Истинската медицина, тази която спасява човешки животи, е базирана на научни доказателства.

Хомеопатията също е базирана на научни доказателства, за сведение.
През вековете не сме разчитали точно на хомеопатията, още едно сведение.
Вярвайте в каквото желаете, но не пишете неща, които не знаете!

# 7 105
Пазаруването не е започнало от днес. Слушайки познати, че се запасяват с основни храни ме накара да отида до 2 магазина. Ами пазарува се и то големи количества, боб, ориз, брашно, консерви и то не по една бройка. Не вярвам по принцип хората да си пазаруват по 5/6 пакета ориз и брашно накуп. Затова реших и аз да го направя. Тези стоки така и така са дълготрайни. Ако обявят първите случаи, ще настане хаос в магазините и искам да си го спестя.

# 7 106
Може да ми се смеете, обаче аз сериозно се замислих да си ушия маски от плат и вътре да сложа за филтър дамска превръзка. Така филтърът ще може да се сменя, а маската да се пере. 👌😂
Дамските превръзки не са ли тесни? Как дамска превръзка ще ти покрие лицето?

# 7 107
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
От поведенческо-социална гледна точка как стоят нещата реално в засегнатите градове? Кога започват да се изчерпват запасите в магазините, в аптеките и т.н.?
Ще отговоря за селцата в “червената зона” в Италия. Доставките са гарантирани. Реално така стоят нещата. Който не вярва: да дойде да провери!!!

А кой гарантира доставките? Правителството или веригите хипермаркети?
Веригите, които имат търговки обекти го гарантират. Например всички снимат и публикуват празни щандове от Лидл. Центалният им склад не работи поради карантината. Другите магазини са с безупречно зареждане.

# 7 108
  • Mediterraneo
За два часа, два нови случая в Испания, вече са 14.

# 7 109
Хомеопатията също е базирана на научни доказателства, за сведение.
През вековете не сме разчитали точно на тази медицина, още едно сведение.
Вярвайте в каквото желаете, но не пишете неща, които не знаете!

Хомеопатията е обявена за псведонаука от почти всички академии на науките и реномирани организации в света. Огромни проучвания показват, че ефектът й не е по-силен от този на плацебото. Това си е реално чиста водица, нищо повече, може и да има 2-3 молекули вътре на някакво активно вещество. И изобщо методът и на действие е толкова абсурден, че човек дори да не е учен, веднага може да съобрази какво представлява това. Пиша за неща, които уверявам ви, със сигурност знам много по-добре от вас. И това е последният ми отговор, защото темата е важна и е за друго.

Общи условия

Активация на акаунт