Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 791
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 185
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
То на българина като му изкупят боба? Онзи с произход Китай. Никакъв вирус не може да го стресне. Троянски кон

# 7 186
Еми изкупил се е. Много неща ще се изкупят от презапасяващите се, щото, нали, идва Армагедон
Реално точно заради такива презапасяващи се ще веме верно да стане следапокалиптична картина. Опустели улици, магазини и цени тройни на сегашните. Аман от "разумни" хора.
Четох във фейсбук, че има две групи хора - презапасяващи се от страх от коронавирус и презапасяващите се от страх, че първите ще изкупят всичко.
Аз например днес си взех един литър гел, но не защото идва армагедон, а защото това е продукт, който ползвам ежедневно от години и изведнъж няма да го има заради запасяващи се.

# 7 187
Да се запасиш с продукти и предпазни средства отсега е много разумно даже. Ако започне епидемия тогава ли да се обикаля по магазини за да се разнася още повече вируса. И ако се чака баш последния момент тогава вече ще настъпи хаос. Ако населението се е запасило, при нужда просто се скатава по домовете си.

# 7 188
По принцип си пазаруваме запасяващо, дори само заради стандартните вируси всяка зима. Не военновременни запаси, но това, което се консумира често - да има, да не се ходи всеки ден до магазин. В момента може и 2 седмици да изкараме без пазаруване.

# 7 189
  • Пловдив
Скрит текст:
Уф, най-накрая наваксах с последните 40 страници Simple Smile . Следя темата от самото начало, но от няколко дни е голяма лудница тук. Много се разми, а беше доста изчерпателна и информативна.

Аз друго се чудя, ако може някой да ми обясни. Да речем, че един човек болен от Ковид може да заразява 10 човека.  Та заразява се човек Х, после се срещне с 10 човека и ги зарази, после спира ли да е заразен? И защо? Как става това? Ако да речем този Х влиза в Бг със самолет, на летището заразява десет човека, това означва ли, че докато си иде вкъщи вече не може да заразява?
Ако може някой запознат с тази материя да обясни как стават тези неща.

Аз не съм специалист, но все пак. Вирусоносител може да зарази средно 10 човека. Т.е. един може да зарази и 100, зависи къде е бил и с колко хора е контактувал, може и да не зарази никого.
Спира да е заразен, след като се излекува или .... няма да казвам какво друго, за да не всявам паника допълнително. Всъщност не съм видяла някъде да е писано на кой етап от заболяването човек спира да разнася вируса. Може и някой да го е написал, ако е установено вече де. Но няма как това да стане за времето, за което човек би се придвижил от летището до вкъщи. То не е да имаш 10 броя вируси като патрони, които да изстреляш.

# 7 190
Да се запасиш с продукти и предпазни средства отсега е много разумно даже. Ако започне епидемия тогава ли да се обикаля по магазини за да се разнася още повече вируса. И ако се чака баш последния момент тогава вече ще настъпи хаос. Ако населението се е запасило, при нужда просто се скатава по домовете си.
За запасяването е субективно. При карантина ще бъдете възпрепятствана да обикаляте😀

# 7 191
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Купувайте! После ще четем из olx: “боб на палети от държавния резерв! “

# 7 192
Човек, болен от Ковид средно заразява 3-ма човека за 2-те седмици, през които трае инкубационния период.
Иначе нека си се запасяват, ама после ще почнат да реват като хляба стане 5 лв. Вместо да се борим с последиците от вируса, ще трябва после да се борим и с икономическа криза, защото някои хора нямат акъл за 5 ст.

# 7 193
Добре, ама каква е целата процедура по това заразяване и защо може да зарази само няколко човека, а не 100 примерно. Говорим хипотетично, още учените нямат конкретен отговор и изседване колко човека може да зарази един болен от Ковид. Това за 2-3 човека не е вярно, или поне все още учените не са го потвърдили.
На мен ми е интересно да разбера как става цялото нещо и затова просто дадох пример с 10 човека.

# 7 194
[Четох във фейсбук, че има две групи хора - презапасяващи се от страх от коронавирус и презапасяващите се от страх, че първите ще изкупят всичко.
Аз например днес си взех един литър гел, но не защото идва армагедон, а защото това е продукт, който ползвам ежедневно от години и изведнъж няма да го има заради запасяващи се.

Аз съм от двете групи. Simple Smile
Наистина като знам каква ни е културата, не изключвам да се изкупи всичко...

А и другия аргумент - в момент на зараза да не се ходи до магазина!

п.п. Какъв е този един литър гел? Първо, че изкупиха малките тубички, второ, че много скъпо ще ми излезе тая дезинфекция с тях.

# 7 195
Вице президента на Иран е с положителен тест за Ковид-19, и сега ако не признаят, че имат проблем, явно никога няма да го направят.

# 7 196
Хайде наистина информацията да се поставя болдната или в червено. Темата е голям спамо-чат и так вече се изпускат истински важните неща.

# 7 197
Добре, ама каква е целата процедура по това заразяване и защо може да зарази само няколко човека, а не 100 примерно. Говорим хипотетично, още учените нямат конкретен отговор и изседване колко човека може да зарази един болен от Ковид. Това за 2-3 човека не е вярно, или поне все още учените не са го потвърдили.
На мен ми е интересно да разбера как става цялото нещо и затова просто дадох пример с 10 човека.

Това е средна стойност. Някои заразяват 100, други, обаче заразяват 1. Зависи с колко човека се срещаш и т.н. В Южна Корея една единствена жена зарази стотици в някаква сектантска църква.

# 7 198
Как така каква е процедурата, процедурата е, че вирусът не е чак толкова силен, че да зарази всички хора, с които болният има контакт. Заразяват се хора само с по-лош имунитет и/или по-близък контакт с болния.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 16:34 от Уейв

# 7 199
Не е казано, че можеш да заразиш само конкретна бройка, а че нормалния човек с нормални контакти и нормални хигиенни навици вероятно ще зарази средно еди си колко души. Аз поне така ги разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт