Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 954 590
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 740
  • Другата България
Възрастните и болните да не излизат, добре.
Но те имат близки, които се грижат за тях, и излизат. И ходят на работа най-малко. И после се прибират при същите възрастни и болни, най-малкото, за да се погрижат за тях.
Така че проблемът не са възрастните и болните, а хората в трудоспособна възраст, които трябва да имат самосъзнание и да мислят и за останалите.

# 7 741
  • тук и там
В много държави няма.Тепърва предстои-въпрос на време.Аз съм във Белгия,и при нас няма регистриран случай.Очаквам  следващите седмици и тук да започне регистрацията на случаи.(много хора се връщат от ваканции прекарани къде ли не ,училището започва в понеделник).

# 7 742
  • Пловдив
Братане, вади се резерв, фирми ще се впрегнат. Айде и ти се стегни.
Извинявай, но в България реално няма производство, само на спирт Grinning А държавния резерв - знае ли някой каква е точно неговата наличност?
Не съм била в санитарен склад, а в хранителен -огромен!

Нов проблем -струпване на мигранти в Одрин, водят се разговори с Ердоган, по границите са изратени армия, жандармерия и флот.
това кога...? Снощи в 17ч не е имало никакви проблеми и подобни струпвания.Даже никой не преглеждат.

# 7 743
  • София
Никъде не намерих статистика колко % от населението на Ухан или да речем Хубей е заболяло .... някой сметнал или е?

# 7 744
  • София
https://www.24chasa.bg/novini/article/8240678

Разбира се, има "бежанци" от Иран...

# 7 745
Мисля си, че може наистина от сезонния грип смъртността да е по-висока от обявената. Просто и при него най-голяма смъртност има при болните и възрастните. Може да ги пишат починали от придружаващото заболяване, а не от грип. Така няма паника покрай сезонния грип.
Мен също ме е страх, не знам какво ще се случи, родителите ми са в най-рисковата група, аз и мъжа ми сме с автоимунни. Опитвам се да не се паникьосвам много и да слушам новините позитивно!
Това с бежанците е много, много голям проблем.

# 7 746
  • Пловдив
Никъде не намерих статистика колко % от населението на Ухан или да речем Хубей е заболяло .... някой сметнал или е?

ами сметни за цял Китай или пък за районите, поставени под карантина и общия брой заболели.
на 700 млн под карантина, 79 хил официално регистрирани.

Руският сайт дава 5 болни в Русия. 2 стари случая + 3 на круизния кораб в Япония

# 7 747
Някой замисля ли се, защо само в Русия и България няма вирус?
В Чехия, Полша, Словакия, Унгария защо няма доказан?
 А в Португалия, Сърбия, Босна, Словения защо няма?

А за тия с витамините. Витамин Д укрепва имунната система. Повтарям се: най-добрият начин за образуването му е от слънцето. Идват почивни дни- идете в планината и ще образувате витамин Д, а не да го взимате на хапчета- я се усвои я не. В планината вируси по пътеките не се разхождат, за разлика от молове и ресторанти (пък и кърлежите още ги няма и няма шанс за лаймска болест, марсилска треска и ку треска).

Д3 се приема с К2, иначе няма много смисъл.
А колагенът за хрущялите /за агрегатната форма не съм сигурна/,  трябва да е хидролизиран от тип 2,  най-добре в комбинация с  глюкозамин и хондроитин.

Скрит текст:
В къщи през зимния сезон се взимат следните хранителни добавки:
Ехинацея, чесън капсули, куркумин капсули, масло от мента на капсули,  К2 + Д3, отскоро и това   https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07P56C228/ref=ox_sc_saved_t … A1PLPN7&psc=1  само при нужда като заместител на стандартни обезболяващи.
Имам и пробиотици, за да се приемат с  антибиотици, ако се налага.  Обсъждала съм всичко  с личния лекар -  одобри  напълно, само вметна, че през лятото витамин Д може да не се приема,  но ние не  сме го и правили.  Правим си паузите естествено – опаковките са с по 180, или 360 таблетки – предвидено е, да са в нужното количество.  Имаме хронични проблеми с горните дихателни пътища, но откакто ги взимаме - боледуваме доста по-рядко от по-тежки респираторни инфекции,  или, ако се случи  като цяло се възстановяваме  по-бързо.  Изследванията на функциите на черния дроб са ни в норма  – правихме скоро.

Не знам дали  помогнат срещу короната, но не мисля да ги спираме.

# 7 748
  • София

ами сметни за цял Китай или пък за районите, поставени под карантина и общия брой заболели.
на 700 млн под карантина, 79 хил официално регистрирани.

Руският сайт дава 5 болни в Русия. 2 стари случая + 3 на круизния кораб в Япония

Аз знам как да ги сметна, но не намерих колко милиона е Хубей, Ухан доколкото съм чела е 11 милиона, но пък не намерих заболелите само в Ухан....

# 7 749
  • ГО
Ходих до магазина, паника - няма, презапасяване - няма, липсващи продукти - няма. Всичко беше нормално, нищо, че беше бъкано с народ.

# 7 750
Мисля си, че може наистина от сезонния грип смъртността да е по-висока от обявената. Просто и при него най-голяма смъртност има при болните и възрастните. Може да ги пишат починали от придружаващото заболяване, а не от грип. Така няма паника покрай сезонния грип.
Мен също ме е страх, не знам какво ще се случи, родителите ми са в най-рисковата група, аз и мъжа ми сме с автоимунни. Опитвам се да не се паникьосвам много и да слушам новините позитивно!
Това с бежанците е много, много голям проблем.

Не е, вярвай ми. Смъртността от сезонния грип е на базата на модели и включва всичко това плюс инфаркти, инсулти и др. до месец след края на епидемията. Това е реалната смъртност, директна + индиректна и е изчислена, не я отчитат по документи, защото не винаги като причина е написано "грип" особено ако човек има придружаващо заболяване. При короната това са само починалите в хода на заболяването. Т.е. при короната смъртността може и да е по-висока, ако има дълготрайни поражения във времето, а ако се задръсти здравната система, смъртността ще стане много висока, може и да удари 10%.

# 7 751
  • София
Лекарствата против малария са изключително тежки и не случайно са с рецепта. Ако някой толкова държи да се профилактира да пие джин с тоник, нали това е спасявало британците в маларийни райони, когато са колонизирали Wink

Не разбирам дискусиите по статистиката, ясно е, че смъртността е 20 до 30 пъти по-висока и е три пъти по-заразно от грипа, както и, че случаите изискващи болнично лечение са несравнимо повече. Там е и проблема, защото в Китай строиха нови болници, за да поемат тежките случаи. Това създава напрежението и в Европа, затова са и притеснени.

А у нас не мисля, че някой лъже. Навсякъде драмата започва с един пациент в тежко състояние, който е позитивен за коронавирус. У нас все още няма такъв, но очевидно ще има. Никой не мисли, че няма да има.

# 7 752
  • София
Днес в Иран - много нови случаи. Още 4-ма от кабинета са сред заразените.
8 починали.

Труция в момента имат голям проблем с убитите им войници в Сирия и затова пускат бежанците към Европа.
Спешна среща на НАТО май искат за преразглеждане на някакви условия.
Та от тях не очаквам да извадят и случаи на коронавирус - просто е доста нагнетена обстановката там и без болни.

# 7 753
Бойко Борисов разпореди на кризисния щаб да дава ежедневен брифинг и в 17 часа.  "Хората да не се подлагат на паника, създава се една истерия, купуват се храни. Доверете се на лекарите и експертите, извън политиците, които говорят", заяви още той.

Как е пропуснал прокуратурата от органите с топ доверие в обществото  Joy

# 7 754
относно "ползата"  на препаратите против малария
http://medicine-bg.net/the-ancient-art-of-the-treatment/dr-kehay … lariini-preparati 

Общи условия

Активация на акаунт