Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Как трябва да започне новата учебна година? (анкета за родители)

Опции:

 • София
 • Мнения: 17 584

Бих помолила да гласуват само родители, които НЕ са учители или по какъвто и да било начин свързани със системата на образованието.
Да, осъзнавам, че учителите (и помощния персонал) също може (и често е) родител.
Все пак ми е любопитно как мислят ОСТАНАЛИТЕ родители - по-късно ще пусна и анкета само за родителите, които СА ангажирани в сферата на образованието... а после, евентуално, и такава за ангажирани в сферата на образованието, които нямат деца в ученическа възраст.
Интересно ми е дали ще се наблюдава чувствителна разлика в мисленето - моля ви, не "замърсявайте" резултата.

НЕ извършвам никакво платено или безплатно проучване, било за агенция или учебна цел, лично любопитство - пък мисля, че и на други потребители може да им стане любопитно има ли разлика в нагласите. Нямам предварителни очаквания, не зная какъв би бил резултата

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 13:09 от Фран

# 1
 • Мнения: 10 993
Аз искам присъствена обучение, не ги разбирам задачите, не мога да разбера какви са критерийте за преразказ по български език. Всичко пишем с детето заедно, ни той разбира, нито аз. Тази година е 7 ми клас, записах го на школа, ако пак е дистанционно, няма да се справим с матурата.

Реклама
# 2
 • Русе
 • Мнения: 11 888
Резултатите от НВО след 7 клас досега са показателни, че и в присъствено обучение децата не разбират и голям процент не покриват изискванията. От класа на сина ми в 7 клас се брояха на пръстите на едната ръка децата, които не ходеха на допълнителни уроци поне по един предмет.Обаче по време на ДО много от родителите разбраха, че има проблем, не че преди го е нямало.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 35 821
И аз съм за присъствено.

# 4
 • София
 • Мнения: 27 015
И аз.

# 5
 • Мнения: 1 796
Гласувах - присъствено.
Не виждам никаква причина ВСИЧКО друго да работи, а училищата - не.

# 6
 • Варна
 • Мнения: 25 013
НЕприсъствено, не и в този вид като досега. Световният опит навсякъде сочи взрив от болни ученици и учители след отваряне на училищата. Не знам що държим да се убедим лично в това. Всичкото отворено в момента не ме задължава да го посещавам! Училището е задължително, така че аналогията е просто безумна.

# 7
 • Мнения: 38 076
Присъствено.  Силно се надявам.

# 8
 • Мнения: 399
Гласувах - присъствено.
Не виждам никаква причина ВСИЧКО друго да работи, а училищата - не.
[/quot

Абсолютно подкрепям

# 9
 • Мнения: 826
Присъствено. Особено за гимназистите дистанционното е голяма щета откъм лабораторни упражнения, практики, подготовка за ексхериментални състезания ... Да не говорим, че на оксиженисти заприличаха горките деца с постоянното висене пред компютрите. Изпържиха им се мозъците направо.

# 10
 • Мнения: 2 063
Присъствено за тези, които имат лабораторни упражнения, практика и т.н. както и за тези, които ще имат матура. Останалите ДО.

# 11
 • Мнения: 5 558
Присъствено само за тези, които имат лабораторни упражнения, практики и тези, които ще държат матури.
Другите ДО. Обучението е задължително и присъственото обучение само ще увеличи бройката на заболелите от вируса.
Аз съм с малко дете и студентка и предпочитам ДО, ако така ще предпазя семейството си. Да, много обществени места са отворени, но не съм задължена да ходя там, така както съм задължена да посещавам университет, а децата - училище. Да, ДО е трудно, спор няма, но в тази ситуация е по-добре да сме разумни, въпреки затрудненията.

# 12
 • Мнения: 1 796
Не е по темата, но вече доста пъти се споменава, че не сте длъжни да посещавате другите места. Това е заразно заболяване и няма как всички около теб да са заразени, а ти да се предпазиш след като не си на самотен остров, освен ако не се скриеш в бункер и не излизаш от там. Дори и децата ти да не ходят на училище, все ходиш на работа, пътуваш с ГТ, пазаруваш в супермаркет, ще отидеш на зъболекар, лекар, фризьор, ще се видиш с някой родинина. Ако работиш с клиенти или в голям колектив - съвсем.
И аз не посещавам НИЩО от отворените места, но след като хората се скъсват да го правят, не смятам, че съм много предпазена. Детето ми обаче ходи на детска градина и на това много държа.

Някак не го виждам кръчмите да се пукак по шевовете, стадиони, дискотеки, сватби, концерти и т.н. а децата си пържат мозъците пред електронни услтройства. Пролетта пак основно те бяха ощетени, не виждам защо да е отново така.
Държава, която държи кръчмите и баровете отворени, а училищата затворени е някаква пародия на държава.
Ако ще има ограничителни мерки за намаляване на заболеваемостта те трябва да бъдат правилно насочени, логични и ефективни.

Може би за деца с рискови заболявания трябва да се измисли вариант за неприсъствено обучение.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 25 013
Какво значи "кръчмите се пукат по шевовете"? Какъв процент от населението ходи по кръчми? Ай ся сравни с процента деца, ходещи на училище.

# 14
 • Мнения: 1 796
Не знам процент ама са пълни. Според проучвания 60% от хората мислят вируса за конспирация и точене на пари, а от останалите 40% голяма част смятат, че е просто грип. Мерки масово не се спазват.
Какъв е смисъла децата да седят вкъщи и да учат ДО, след като родителите им ходят на работа, пътуват с ГТ, събират се с приятели, ходят по заведения, почивки и т.н. А децата, от своя страна се събират да играят навън, по-големите ходят по кафета....Тези деца да не би досега да са изолирани?
Много малък процент от населението се пази. Повечето даже маска не слагат както трябва. Вчера бях на изследвания и пред лабораторията чакахме 12 човека. НИКОЙ не си беше сложил маската на носа! Дори лаборантката. Даже я сваля докато говори с мен да пие кафе.
И при това положение да затворим децата? Защо?

Общи условия

Активация на акаунт