Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 953
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 950
Само не разбирам, като се изтрие коментарите ми, и вируса ли се изтрива?

# 7 951
Слухове и опити за всяване на паника се изтриват.

# 7 952
Как топлото време ще ликвидира смъртността? Разпространението да, но смъртността? И 98 човека е доста малко огнище (ако всички случаи са от едно огнище) за да се правят изводи. То по тази логика и в Германия имаше огнище от 15 човека ли колко бяха. Под огнище аз разбирам това в Италия, Иран, Ю. Корея.

# 7 953
Надявам се да е като ТОРС, който е ограничен от топлото време, но не съм съгласна с изводите. Специално Сингапур се представят блестящо в това да проследяват и контролират случаи и близки връзки. При тях се дължи на това. И въпреки всичко пак от време на време изкачат единично случай.

При това  в Сингапур мисля, че може да се говори за местно огнище.
https://www.gov.sg/article/covid-19-cases-in-singapore#10-feb---16-feb
Тук са данните на хората към днешна дата и връзките между тях, когато ги има.
Я вижте данните за Сингапур които е намерила Вайпар, поздравление за което. Имаме прекрасно равномерно разпределение, имаме много хора в рисковите групи и 0 починали. Е, няма на какво друго се дължи това освен на топлото време. Не се дължи на успешно лечение за съжаление, защото и другаде по света картинката с вируса щеше да е същата и драма с тоя вирус нямаше да има. Просто топлото време ликвидира смъртността по някаква причина.

Дължи се на това, че повечето им пациенти, с 3-4 изключения, са здрави и прави в активна възраст 25-60.. затова нямат смъртни случаи според мен..

# 7 954
Само не разбирам, като се изтрие коментарите ми, и вируса ли се изтрива?
Не. само лъжите ви!

# 7 955
166 нови случая в Италия, 4 нови смъртни случая. Общо 821 потвърдени случая на корона и 21починали

# 7 956
В Италия е ясно, че сума ти народ е болен отдавна, разпостранили са си хубаво вируса и сега всеки ден мрат.

# 7 957
Цитат
Проверила си грънци. Например в момента в два различни града в Мексико - Акапулко 29, Мексико сити - 19.
Отново демонстрира колко не можеш да четеш данни, както го показа с данните за Ебола, в Мексико Сити дневната температура не пада под 26 градуса, какви 19 градуса те гонят. Дори в момента не е 19 а е 21 в 11 сутринта, много по топло от всички големи огнища на вируса.

# 7 958
Най-важното за коронавируса: 15 въпроса и отговора
https://dnes.dir.bg/svyat/nay-vazhnoto-za-koronavirus-15-vaprosa-i-otgovora

# 7 959
  • MI
Боже, какво студено време, това е най-топлата зима от много време! 15 градуса беше преди малко, така е от седмици! Има понякой супер студен ден, дето пак не пада под нулата и денем е 10на градуса, после пак се вдига и със слънце. Сняг валя един ден и не се задържа, мръзна само декември. На терасата ми цъфти невен, няма какво повече да кажа. Rolling Eyes Не знам на каква база си правите изводите, но единственото вярно е, че климата е влажен.

# 7 960
  • Mediterraneo
Валенсия- 10 случая. Най- много са от цяла Испания( общо 32).

# 7 961
  • Варна

Вероятно е обаче и тежките случаи да са достатъчно малко, за да получават максимално адекватно лечение. А когато са повече, и възможностите за това намаляват - всъщност това е най-страшното /поне според мен/.

И аз мисля, че успяха бързо да ограничат огнището в Сингапур и ги хванаха съвсем в началото на заразяването и явно са прилагали някакво лечение , но ние не знаем какво .

Тайландците, бяха обявили ,че лекуват техните заразени  с антивирусни и лекарства за HIV , но и там много рано ги хванаха. Явно, като ограничат инфекцията преди да се разпространи в дробовете , прогнозата от лечението е добра.

# 7 962
За Испания не следя много какво се случва има ли огнище там или тези са привнесени от някъде?

Според г-н Тедрос всичко било под контрол пандемия нямало, това били "свързани епидемии".

# 7 963
Еми щом е така топло на 15 градуса както твърдите, утре заминавам на море, в понеделника го дават 17. Малко тен да хвана поне, че лятото като стане 30, ще е съвсем леко по топло, за какво да чакам до тогава?

# 7 964
Цитат
Дължи се на това, че повечето им пациенти, с 3-4 изключения, са здрави и прави в активна възраст 25-60.. затова нямат смъртни случаи според мен..
Ама това е демографската картина навсякъде по света, дори в Китай основното количество болни при разбивките на данни е в тая група, заразените над 60 са много по малко, и затова смъртността при тях е 3,5% при положение че е много висока в рисковите групи, но техният дял количествено е малък. В Сингапур разпределението по възраст на болните е сходно с това на Китай, което значи че ако температурата не беше фактор те трябваше да имат айде ако не 3,5% поне на половина, поне 1%, но те имат 0%, в други държави, с високи температури положението е същото, само 0 починали.

Общи условия

Активация на акаунт