Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 910
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 965
Щом вируса не оцелява на 25 градуса, това означавали, че като попадне в тялото ни автоматически умира. Проста съм и само питам.

# 7 966
  • Mediterraneo
За Испания не следя много какво се случва има ли огнище там или тези са привнесени от някъде?

Според г-н Тедрос всичко било под контрол пандемия нямало, това били "свързани епидемии".

Повечето са привнесени, сега ще потърся излязоха ли резултатите от проучванията на 2 от случаите, които са хора, нито пътували, нито в контакт с някой болен. Останалите са чужденци( иранец, италианци, англичани) или хора, пътували в Италия.

# 7 967
Ако имаше някаква връзка с климата, нали все някой учен щеше да го каже? Иначе и аз мога да предвидя, че като стане 30 градуса ворусът ще отслабне, но то ще е защото са минали 7-8 месеца от началото му.

И в Германия го внесоха вируса и при първата, и при втората вълна, но това вече няма значение.

# 7 968
Той Тесла си е прав в случая, Вие не му повярвахте и за АСЕ2 рецепторите, еми има и други изследвания, които казват същото. Е сега нагледно се вижда:

Ю. Корея за 8 дена 2000 случая.
Италия за 8 дена 800 случая.

Тесла си казва истината, ама няма кой да чуе.
Много от Вас тук Ви харесвам заради истините, които се казвате. Не изпадате в някакви паники, да крием информация. Затова ако по някакъв начин някой е засегнат, моля да ме извини, просто си давам данните с някакви доводи и някакви доказателства, не ги пиша е така тези неща.
А знаеш ли кога и колко южнокорейци са се заразили и пренесли вируса в Южна Корея? И в Италия и в Южна Корея нещата са започнали не преди 8 дни, а по-отдавна. Освен това мисля, че връзките между Южна Корея и Китай са по-интензивни. Въз основа на данните в момента не може да се правят изводи за генетична предразположеност и фактори като температура и влажност.

# 7 969
  • Mediterraneo
Еми щом е така топло на 15 градуса както твърдите, утре заминавам на море, в понеделника го дават 17. Малко тен да хвана поне, че лятото като стане 30, ще е съвсем леко по топло, за какво да чакам до тогава?

Ела при мен. Последните 2 седмици Т е над 25 градуса, плажът е добре населен, ама пък точно в моята област Валенсия има най- много случаи в цяла Испания. Отвсякъде издиша теорията за топлото, ама нека е интересно.

# 7 970
Хора ако теорията за топлото издиша вие нали осъзнавате че тогава това нещо няма спиране, това ли искате да кажете.

# 7 971
Тарталета, би ли споделила ако намериш информация? На 14.03. трябва да пътуваме и то не на екскурзия

# 7 972
  • MI
Ами отиди на море, няма проблем, някои и на по-ниски ходят. Абсурдно е при 15 градуса да се говори за студ. И то за вирус. Наистина освен от футбол и политика, сега и от вирусология почнаха всички да разбират.

Тесла, има. С изолация и като открият лекарство. Работят денонощно хората в тази насока. Тук сега следят мутациите на вируса например.

# 7 973
Хора ако теорията за топлото издиша вие нали осъзнавате че тогава това нещо няма спиране, това ли искате да кажете.

Има спиране с карантини и дисциплина.

За който се интересува, според немски закон, ако в ситуация като сегашната се наложи човек да е под карантина, плаща му се обезщетение от институцията, която му е наложила карантината. Заявлението се подава до три месеца от налагането й, възможни са и авансови плащания.

https://www.tagesschau.de/wirtschaft/arbeitsrecht-corona-101.html

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 20:20 от Анонимен

# 7 974
  • Варна
Едно е да се лекуват 96 човека / Сингапур/ или 41 / Тайланд и друго , когато има хиляди болни. Мисля , че и Южно Корейците ще се справят , хванали са се да изнамерят всички от огнището и да го ограничат.

В Италия колко хора са тествани общо, знаем ли ?

# 7 975
Щом вируса не оцелява на 25 градуса, това означавали, че като попадне в тялото ни автоматически умира. Проста съм и само питам.
Да, тези които измират всъщност са студенокръвни рептили.

# 7 976
Цитат
Ами отиди на море, няма проблем, някои и на по-ниски ходят. Абсурдно е при 15 градуса да се говори за студ. И то за вирус. Наистина освен от футбол и политика, сега и от вирусология почнаха всички да разбират.
Хора, точно вие тука се извъдихте по големи разбирачи по отношение на вируса от вирусолозите които точно това казват че затоплянето на времето няма да се хареса на вируса.

# 7 977
  • Mediterraneo
Споменахте ли за кучето под карантина в Хонг Конг? Дава положителна проба на вируса и е изолирано. Смята се, че се е заразило от стопанина си, също болен, но лекуван в домашни условия.

# 7 978
Не съм казала, че е студено, а че е сравнително студено. Не е като да е 30+ градуса. Освен това ще го повторя за 20ти път, ще кажа, че смятам, че по бавно се разпространява, а не че го няма изобщо. Смъртността няма нищо общо.

Ние няма как да знаем Ю. Корея откога има вирус, ама няма как да знаем и за Италия. Нещата със статистиката почна да се движи преди седмица и от тогава ясно се вижда, че в Южна Корея са повече. Това няма общо със смъртността, говорим за разпространение.

# 7 979
  • MI
Да, знаем. Само цитирам се. Добавете повече от 3000 от днес и вчера, току що казаха по тв.

Тук твърдят че нищо не се знае СЗО и вирусолозите. Нито за топлото, нито за нищо. Rolling Eyes

Новият начин на броене на заразените в Италия е просто уеднаквяване с останалите страни, като Франция, Германия и т.н. И съответства на изискванията на СЗО.
Направени тестове за коронавирус по страни:
Италия - 12 014
ОК - около 7000
Франция - 762
Германия и Испания не е известно, но правят само на вече болни и то ако са били на място в риск.
Пациент 1 не е бил в страна в риск, да обяснявам ли нататък? Въобще не им е Италия проблемът, просто още не са си открили огнищата. Всъщност във Франция май започна да излизя наяве, и там пациент 1 не е ходил никъде. При толкова хора ходили в Китай преди да се обяви проблема, дали точно по въздуха ще да се е пренесъл вируса и то само на едно място?

Ето и малко нови данни за Италия: общо заразени 650. С някакви симптоми - 248. В интензивното - 56. На практика останалите броят тези 56. Със сигурност дори тези с някакви симптоми не влизат в статистиките.

В Калифорния щели да правят пък тестове на хора със симптоми, които са негативни на тест за грип. Ето това може би е по-,правилен подход според мен.

https://www.corriere.it/esteri/cards/come-non-stanno-vivendo-l-e … a-carnevale.shtml
https://www.ilmessaggero.it/AMP/italia/coronavirus_contagi_diret … sime-5078918.html

Общи условия

Активация на акаунт