Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 936
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 935
Аз не казвам, че изобщо не се разпространява, но е много по-бавно, спрямо държавите с по студено време. Тези със сухо време, в това число и северозападен Китай, нямат никакви проблеми, замислете се, че може би нещо има за да е така.
Един случай в Бразилия пристигнал от Китай или Италия и един в Мексико по същия начин, това не ги прави огнища.
Аз го отдавам на липса на огнище. Защото в Сингапур е топло, ама случаите са повече отколкото в Русия и Канада.

# 7 936
Стига с тая смъртност, смъртността ще я гледате, когато епидемията приключи. Става дума,че не се разпространява така както в страните с по студен климат. А и Сингапур има доста охлаждащи системи доколкото помня, така че очаквайте и повече случай там. Индия защо няма, как страна с 2 трилиона БВП няма пари да си купи тестове според Вас, те имат пари да вдигнат болница като в Китай, а няма да си купят тестове за коронавирус. Освен това не знам дали сте чували за Обединените нации, едва ли тази страна, ще я позарежат е така да си има вирусче и да им замине икономиката.

П.П. поправям се, защото съм объркала - Общността на нациите.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 19:32 от Snezhana Petrakova 651272

# 7 937
  • Germany
Мисля това е за Италия( дано да са коректни данните): 821 people infected (half are people with no or very few symptoms and NOT hospitalized, but in home quarantine); 64 sick in intensive care; 46 people recovered;  21 deaths.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 19:34 от PeaPink

# 7 938
Надявам се да е като ТОРС, който е ограничен от топлото време, но не съм съгласна с изводите. Специално Сингапур се представят блестящо в това да проследяват и контролират случаи и близки връзки. При тях се дължи на това. И въпреки всичко пак от време на време изкачат единично случай.

При това  в Сингапур мисля, че може да се говори за местно огнище.
https://www.gov.sg/article/covid-19-cases-in-singapore#10-feb---16-feb
Тук са данните на хората към днешна дата и връзките между тях, когато ги има.
Я вижте данните за Сингапур които е намерила Вайпар, поздравление за което. Имаме прекрасно равномерно разпределение, имаме много хора в рисковите групи и 0 починали. Е, няма на какво друго се дължи това освен на топлото време. Не се дължи на успешно лечение за съжаление, защото и другаде по света картинката с вируса щеше да е същата и драма с тоя вирус нямаше да има. Просто топлото време ликвидира смъртността по някаква причина.

# 7 939
То това ни е единствената надежда.

# 7 940
Казаха по новините, че няма диагностицират а корона у нас.
Моля тролката да дойде да обясни, за чий лъже във форум!?

# 7 941
Не се дължи на успешно лечение за съжаление, защото и другаде по света картинката с вируса щеше да е същата и драма с тоя вирус нямаше да има. Просто топлото време ликвидира смъртността.

Вероятно е обаче и тежките случаи да са достатъчно малко, за да получават максимално адекватно лечение. А когато са повече, и възможностите за това намаляват - всъщност това е най-страшното /поне според мен/.

# 7 942
  • Варна

Я вижте данните за Сингапур които е намерила Вайпар, поздравление за което. Имаме прекрасно равномерно разпределение, имаме много хора в рисковите групи и 0 починали. Е, няма на какво друго се дължи това освен на топлото време. Не се дължи на успешно лечение за съжаление, защото и другаде по света картинката с вируса щеше да е същата и драма с тоя вирус нямаше да има. Просто топлото време ликвидира смъртността по някаква причина.
Tесла, извинявай, ама тези изводи си ги изсмукваш от пръстите. Твоето не бяха една и две теории, базиращи се на предположения и дедукции които се опровергаха.
Хубаво пиши си теориите, ама не ги повтаряй през пост, че ще започнат да ти вярват.

# 7 943
Той Тесла си е прав в случая, Вие не му повярвахте и за АСЕ2 рецепторите, еми има и други изследвания, които казват същото. Е сега нагледно се вижда:

Ю. Корея за 8 дена 2000 случая.
Италия за 8 дена 800 случая.

Тесла си казва истината, ама няма кой да чуе.
Много от Вас тук Ви харесвам заради истините, които се казвате. Не изпадате в някакви паники, да крием информация. Затова ако по някакъв начин някой е засегнат, моля да ме извини, просто си давам данните с някакви доводи и някакви доказателства, не ги пиша е така тези неща.

# 7 944
На база на какво правиш предположения, емпирични данни, предшестващ опит, или предположения. Ако е на последното, това си е лъжа.

# 7 945
Във Фрамар са пуснали еднократни маски по 2 лв парчето!!!! Нямам думи, нямам

И при нас, в съседно на нашето градче, приятелка е видяла вчера в аптеката, че продават от най обикновените маски, опаковани по една, на цена 3 евро бройката.

Аз преди няколко дни писах, че има маски, защото наистина виждах, но днес търсих и никъде няма. Аптекарка ми каза, че изкупили набързо всичко. Попитах я защо не поръчат, каза че сега са много скъпи и затова просто не поръчвали. Гелове, кърпички и спрейове имаше всякакви. Дадоха ми само две опаковки Ибупрофен, аз поисках три. Поисках и термометър, защото от две години нямам такъв и тя пак ми каза, че може само два. Не че съм искала повече от един, но явно други искат.

Стига с това топло и студено време. И в Германия баварската група оздравя напълно, а топло там не е. При всички случаи е по-студено от Италия и Иран.
С новите болни не се знае какво ще стане, но засега само един е зле.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 20:03 от Анонимен

# 7 946
И на фона на новините за нови случаи и напрежението около очакването на първия заразен в България, директорката на видно столично училище решава, че в понеделник (2ри март) ще прави планиран Ден на талантите с всички деца от 1ви до 4ти клас, събрани в актовата зала на училището (около 200 деца).  На въпроса от родители не е ли по-разумно да се отложи, отговорът е - било планирано, няма нищо обезпокоително. И не, няма да се отложи.

Ако някой родител го интересува кое е училището, да ми пише на лични. Бих го постнала тук, но не знам дали е по правилата.

# 7 947
Цитат
Вероятно е обаче и тежките случаи да са достатъчно малко, за да получават максимално адекватно лечение. А когато са повече, и възможностите за това намаляват - всъщност това е най-страшното /поне според мен/.
Възможно е, и това го има като обяснение. В Китай и Иран смъртността да е много по висока от останалият свят защото не смогват да лекуват всички тежки случаи заради огромните им огнища. Това е основната причина усилено да се предотвратява разпространението на болестта за да не се претовари здравната с-ма, което автоматично повишава смъртността.

# 7 948
На база на какво правиш предположения, емпирични данни, предшестващ опит, или предположения. Ако е на последното, това си е лъжа.

Еми най-малкото съм проверила климата на страните по -горе, под климат не говорим колко градуса е само, а като цяло какъв е климата. Всичко има значение, щом в една страна няма случай, а в друга има огнища, значи има и причина целия свят да не е пламнал до сега. Все пак този вирус, уж е изключително заразен, уж се предава през инкубационния период и за 2м не можа да обиколи света. Като имате предвид, че сега всеки си ходи,където си иска, знаем си транспорта все пак - каруци, колела, коли, самолети, круизи.

# 7 949
Много бързо се изписва темата и не смогвам да прочета всичко за което се извинявам. Някой има ли информация за Валенсия?

Общи условия

Активация на акаунт