Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 686
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 920
JACKLIN, Напротив, много си полезна, особено това което сподели днес, за консултацията си с тайландският лекар и какви са симптомите при различни прониквания на вируса. А тази информация я сподели и жената от Индия, специално за болното гърло, което всъщност си мисля че не са много добри новини, защото показват че в различни случаи симптоматиката на короната може да е много трудно да се различи от обикновенният грип.

# 7 921
Според мен прекалено бързате пак с анализите. Тези хора може да са излекувани и по други причини, може повечето да са млади и здрави и т.н. ако няма местно огнище по принцип смъртността е по-различна. Помните ли когато вирусът беше опасен само за азиатците, а не за европейците пак на базата на такива статистики.

И аз също смятам, че вирусът има голяма вероятност да е сезонен, обаче още не съм видяла категорични доказателства за това.

# 7 922
Самият факт, че не се разпространява, а тези държави са от първите, които потвърдиха, че има на територията Коронавирус, говори че тоя вирус не вирее много добре там.

Ето една справка за 3те Огнища

Югоизточен Китай до преди 5 дена беше макс температура 6 градуса
Иран също
Италия също
Германия също
Франция също
Англия пък целогодишно си е така.

# 7 923
Жертвите в Иран са поне 210 човека според BBC и техни източници

Снежана, изчакай малко. То и в Европа бяха едни от първите и доскоро не се разпространяваше, изчакай малко. Данните са прекалено малко и е още рано.

# 7 924
  • София
Значи премълчават за много заразени. Прав е Тесла. Със сигурност заразените са с хиляди повече от това което спускат като официално инфо. За мен това е най-изтърваната държава ако мога така да се изразя.

# 7 925
В момента в Европа времето е сравнително студено и влажно, аз ви го обеснявам това от не знам вече и аз колко време. Впрочем днес прочетох статия, че масово хора с положителен тест карат вируса без нито един симптом и просто си заразяват другите. Така че и точната бройка на заразените няма как да знаем.

# 7 926
Не хоспитализират само на база положителен резултат. Пращат болните за домашно лечение.
Това ми се струва много глупаво. Нали ще изпозаразят всеки, с когото живеят или се разминават.

Правеха се отстрани всякакви забележки на китайците, ама ние май много неадекватно се справяме.

# 7 927
Надявам се да е като ТОРС, който е ограничен от топлото време, но не съм съгласна с изводите. Специално Сингапур се представят блестящо в това да проследяват и контролират случаи и близки връзки. При тях се дължи на това. И въпреки всичко пак от време на време изкачат единично случай.
Рано е да се вадят изводи. Със сигурност учените също са ги помислили тези неща и ще излезне изследване в скоро време.

# 7 928
  • Пловдив
И къде си представяте да настанят всички с положителен резултат, ако не се нуждаят от лечение? Също така в темата някак се пропуска, че освен евентуално заразените с коронавирус има хиляди други хора, които се нуждаят от хоспитализация...

# 7 929
Според мен прекалено бързате пак с анализите. Тези хора може да са излекувани и по други причини, може повечето да са млади и здрави и т.н. ако няма местно огнище по принцип смъртността е по-различна. Помните ли когато вирусът беше опасен само за азиатците, а не за европейците пак на базата на такива статистики.

И аз също смятам, че вирусът има голяма вероятност да е сезонен, обаче още не съм видяла категорични доказателства за това.
И според мен пак бързат с анализите.

# 7 930
Аз не казвам, че изобщо не се разпространява, но е много по-бавно, спрямо държавите с по студено време. Тези със сухо време, в това число и северозападен Китай, нямат никакви проблеми, замислете се, че може би нещо има за да е така.
Един случай в Бразилия пристигнал от Китай или Италия и един в Мексико по същия начин, това не ги прави огнища.

# 7 931
Паниката е излишна,  но все пак да се въздържаме от ненужни пътувания и излишен риск. Колкото и да си спокоен ще е глупаво да се изправиш на корниза на 10ти етаж.

# 7 932
В Сингапур скоро извадката ще стане достатъчно представителна според мен. Права е Лили че е рано за изводи защото ако няма според мен поне 100 случая няма как да сме сигурни че ниска смъртност или дори липса на смъртност както е в Сингапур не се дължи на стат. отклонение, заразяване на повече млади и здрави хора и малко по възрастни които по стечение на обстоятелствата и съвпадение всички са излекувани (все пак при тях смъртността не е 100% дори при възможно най рисковата група 80-89 смъртността не може да е над 20% към днешна дата, дори и при повишената смъртност в официалните данни която е 3,41% в сравнение с онази на 11 февруари когато е била 2,29% а смъртността в най рисковата група е била 14%, повишената смъртност се е отразила и на най рисковата група но не безкрайно много. Въпросът е че ние нямаме достъп например до данните на всички тези случаи в Сингапур да видим дали са предимно млади хора и затова има 0 починали, или се дължи на топлото време.

# 7 933
Надявам се да е като ТОРС, който е ограничен от топлото време, но не съм съгласна с изводите. Специално Сингапур се представят блестящо в това да проследяват и контролират случаи и близки връзки. При тях се дължи на това. И въпреки всичко пак от време на време изкачат единично случай.

При това  в Сингапур мисля, че може да се говори за местно огнище.
https://www.gov.sg/article/covid-19-cases-in-singapore#10-feb---16-feb
Тук са данните на хората към днешна дата и връзките между тях, когато ги има.

# 7 934
Цитат
Индия 3 случая, 3 излекувани
Не писа ли момичето от Индия, че имат 2400 случая и им осигуряват психологическа помощ? Или за нещо друго е писала.

Общи условия

Активация на акаунт