Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 803
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 800
Два хотела в Абу Дaби под карантина - двама италианци са дали положителна проба

2 hotels in Abu Dhabi have been put on lockdown after 2 Italians tested positive for coronavirus. Guests are being screened.

https://twitter.com/BNODesk

# 7 801
В случай, че някой се интересува : заразените в Италия
 за осем дни са 650 души, починали 17 души.
Снощи в Спешното в град Лоди са диагностицирани нови 51 болни, 17 от тях са в Интензивното.
Поради ограничените болнични легла се променя стратегията и ще се правят тестове за коронавирус само на пациентите със симптоми.

т.е. има и случаи без симптоми, за пореден път го чета.

# 7 802
  • София
Цоп и аз при вас! Гледам доста сте изписали. Мен ме тресе зверска паника, защото предплатихме почивка за Анталия и за 28 март пазар в Одрин и сега се чудя какво да правя. На пазара в Одрин е пълно с гърци...
Гърците на пазара ще са най-малкия проблем, предвид струпването на големи групи емигранти в Одрин.

# 7 803
Тук ходят на лекар за навехнат нокът и винаги е пълно с хора. Ако нямаш час се чака. Сега съм сигурна, че няма хора, но пък не сварвст с телефоните, въпреки че има шест жени на рецепцията.

# 7 804
Гелове за дезинфекция днес имаше в Кауфланд, при това няколко вида.
Виж маски продължава да няма, уж чакаха голяма доставка от Филипините - https://www.bnr.bg/post/101226534/ochakvame-vnos-na-medicinski-m … ipinite-do-10-dni
Имаме и български производител във Велико Търново - Момина крепост АД, би трябвало да засилят производството тези дни, че да стигне нещо до пазара.
Днес отвориха дър. резерв за спирт и маски. Ще заредят.

# 7 805
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Не хоспитализират само на база положителен резултат. Пращат болните за домашно лечение.

# 7 806
Еми то и тук е така попринцип, ако нямаш час чакаш, понякога дори да имаш час си чакаш още 2 часа, някой да се наприказва, мен това ми се случи скоро в Токуда, хем плащаш, хем грип хващаш!

# 7 807

Тези от държавния резерв трябва да стигнат първо до болниците, че и там вече нямат. Би трябвало да раздат или поне да позволят на личните лекари да си закупят, да отделят и за полиция и военни при нужда от евентуална карантина и чак тогава ако останат да заредят и аптечната мрежа.

# 7 808

Тези от държавния резерв трябва да стигнат първо до болниците, че и там вече нямат. Би трябвало да раздат или поне да позволят на личните лекари да си закупят, да отделят и за полиция и военни при нужда от евентуална карантина и чак тогава ако останат да заредят и аптечната мрежа.

то пък бива и да извадят резерва, за да заредят аптеките и спекулантите и ситериците да ги изкупят...

# 7 809
Някой има ли представа защо на картата за вируса липсва вече информация за Великобритания?

# 7 810
  • София
В случай, че някой се интересува : заразените в Италия
 за осем дни са 650 души, починали 17 души.
Снощи в Спешното в град Лоди са диагностицирани нови 51 болни, 17 от тях са в Интензивното.
Поради ограничените болнични легла се променя стратегията и ще се правят тестове за коронавирус само на пациентите със симптоми.

т.е. има и случаи без симптоми, за пореден път го чета.
  Мдаааа- https://bnonews.com/index.php/2020/02/the-latest-coronavirus-cases/      Japan: The 705 people from the “Diamond Princess” cruise ship are listed separately and they’re not included in the Japanese government’s official count. 380 were asymptomatic. Fourteen of them are U.S. citizens whose test results weren’t known until they were taken off the ship.
иначе казано на кораба са 765 с допълнително излезлите позитивни след репатриране и 380 са асимптоматични. Половината са такива. В Италия доста по-висок%

# 7 811
Пиша какво ни обясни тайландският лекар- има болки в гърлото, ако “е влязъл” от там.
Болките отшумяват обаче, а вирусът се прикрива и си действа. Затова е много важно да се пие по глътка две топъл чай на всеки 20-30 минути, има шанс да се “смие” да попадне в стомаха, където киселините ще му видят сметката. Това каза че ни го обяснява абслоютно като за лаици.
Това е за превенция нали, чаят от джинджифил не лвкува Корона за съжаление.
Но пък не пречи да пием, ша ни се хидратира кожата барем, шегувам се:)
Ако влезе през очите може да има сълзене на очите и ПОНЯКОГА хрема.
Главоболие може да има също.
Даде и брошура ма на тайландски 🤷🏼♀

Малко циничен беше, като всеки лекар.
На истеричния ми въпрос, можем ли да умрем ние или децата вика- гаранция! Някой ден... хуморист:)
Реално като изключим, че беше бая директен и обясни цветно случаите с тежки усложнения, които не звучат добре и няма да преразказвам,
каза че здрав човек като мен да речем:) дори да се разболее прогнозите са повече от добри при адекватно лечение и че по- скоро ще умра от страх, като ме гледа как треса, отколкото от този вирус. Застрашени са възрастни или хронично ( като моята щерка 😢) болни хора. Така че превенция, маски, хигиена, мниго течности, много физическа активност, витамин Ц това е, и максимално малко контакти с хора в затворени помещения, подчерта с климатизация, не знам вероятно има защо.
Обикновенно в тази болница е старшно студено, а сега беше жега мисля че има връзка със ставащото.
Каза че е адски заразен и реално паниката е заради това, защото искат да пазят застрашените групи.
Доколко е адекватно мнението му не знам, но все пак работи в болницата където излекуваха 75 г китайка, дет са вика има опит.

Опитвам се да разсея малко паниката и мен ме е страх, но освен да правя каковто ми препоръча  лекаря, няма какво друго.

. В никъв случай имуностимуланти!  ( освен ако някой не си ги пие по други причини)
Полувчва се хипер стимулация, завихря се не разбрах каква буря и това не е никак ок.
Антибиотици също е абсурд да се пият, дори ако мислите че имате пневмония!!!!
Питах за майка ми, ако случайно се разболее в България и няма достъп до лекар.
Каза че тази точно пневмония се лвкува по съвсем различна схема с комбинация от много препарати и пиене на широко спектърен АБ от аптеката ще напарви точно нищо!
Моля не се поддавайте на  синдрома - Една жена каза и НЕ СЕ опитвайте да се самолекувате!!!

Само с домашна ракия, за да е по тай рецепта я направете греяна и с джинджифил 😂🤪

# 7 812
  • София
Иранците дарили над 1 млн. маски на Китай и сега имат недостиг, и при тях има спекула и високи цени:
https://twitter.com/i/status/1231514666905542656

Кадри като в ранния Ухан:
https://pbs.twimg.com/media/ERg_xkkVUAMc1vB?format=jpg&name=large

# 7 813
  • София

С какви маски ще заредят, санитарни ли, нали те не вършат никаква работа ?

Снимки на опашки за маски в Южна Корея и Китай

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 15:22 от kupu

# 7 814
Чакайте на маски от държавния резерв. Пак някой хитряга ще ги прибере, и после в ОЛХ за 15 лева бройката.

Общи условия

Активация на акаунт