Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 768
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 980
Сега по БНТ, председателят на Националния щаб проф. Венцислав Мутафчийски съобщи за София- 42 легла в Пирогов, 70 в Александровска, за ВМА- прекъснаха репортажа. И това е за 2 млн София и Терминал 1 и 2.

# 7 981
Хора ако теорията за топлото издиша вие нали осъзнавате че тогава това нещо няма спиране, това ли искате да кажете.

Не, аз казах, че смятам, че има голяма вероятност вирусът да е сезонен, но просто още не съм видяла категорични доказателства, които да го потвърдят. Което е съвсем различно от "това не е вярно". Просто на този етап не разполагаме с данни и доказателства за да твърдим каквото и да е. Иначе какво ми се иска лично на мен? Иска ми се да имаме малко късмет и това да е така, разбира се.

# 7 982
https://nltimes.nl/2020/02/28/new-positive-coronavirus-test-hits … -case-netherlands
Потвърден случай в Амстердам.Приятели току-що ми казаха,че по AT5 са съобщили за втори случай в Амстердам.

# 7 983
  • Germany
Е и в Сингапур мислят, че топлото време помага  “ For instance, like other viruses that cause respiratory illnesses such as influenza, the 2019-nCoV seems to prefer cool, dry climates.
Luckily, Singapore's tropical weather is naturally not conducive for them, which is why scientists recommend people hang out in non-air-conditioned rooms.
Prof Wang said the spikes on the virus' surface are essentially made of proteins, which are susceptible to being destroyed, or denatured, by heat or the sun's ultra-violet rays.
When these spikes are destroyed, viruses lose their ability to latch on to a human host cell.”

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 20:36 от PeaPink

# 7 984
  • Варна
nelig, благодаря.   12000 или 15000 проби  за седмица , респект !

# 7 985
Поправете ме ако греша, президента Тръмп не каза ли, че този вирус няма да го има лятото? Да не мислите, че той си съчинява някакви неща. С тези съветници, едва ли би казал подобна глупост в ефир, ако не знае нещо. Все пак избори предстоят.

# 7 986
  • Варна
Ако това с топлото и влажното е вярно, трябва да почнем да ходим на сауна поне през ден, профилактично Simple Smile

Тръмп каза, че още в края на април няма да го има . Дано , е прав !

# 7 987
Поправете ме ако греша, президента Тръмп не каза ли, че този вирус няма да го има лятото? Да не мислите, че той си съчинява някакви неща. С тези съветници, едва ли би казал подобна глупост в ефир, ако не знае нещо. Все пак избори предстоят.
По-точно каза, че ще изчезне през април от самосебеси.
В Испания 31 за 3 дни, което си е нищо по сравнение с други държави, но темповете на развитие плашат.

# 7 988
Аз мислех, че топлото време ограничава разпространението (малко или повече), не че задължително трябва да няма никакви случаи при температури 30 градуса и нагоре. Предварителните прогнози за април и май, в България поне, са за по-топло от обичаайното и възможна суша (валежите по-трудно се прогнозират по принцип). Та дано това за топлото е вярно.

Според лекаря, който следя: според последните сведения вирусът е сравнително устойчив генетично, повече от грипните,  и не би трябвало болестта да повтаря. В Южна Корея осигурявали мобилни прегледи, за да не се струпват хора, тестовете се правели в колата на желаещите да бъдат проверени. В Иран обаче смъртността била висока, около 5 процента и нагоре (това според вътрешни източници, не знам според официалните каква е). Можело да се дължи на невъзможност да се оказва медицинска грижа за всички. В болница в Техеран само по време на една смяна са починали 8 души.

Май там е станало нещо като китайската нова година - имало е масови чествания нагодишнината от създаването на ислямската република, съпроводено с големи струпвания на хора, после последваха пък избори. Освен това властите не само че не затварят поклонническите обекти, но започнали да насърчават посещаването на гробниците в Ком, за да получели хората изцеление... А даже страни като Саудитска Арабия реагираха вече и затвориха поклоненията.

# 7 989
  • Germany
Аз мисля че президента Тръмп доста глупости в ефир казва,  но това е друга тема 😉

# 7 990
Ние няма как да знаем Ю. Корея откога има вирус, ама няма как да знаем и за Италия. Нещата със статистиката почна да се движи преди седмица и от тогава ясно се вижда, че в Южна Корея са повече. Това няма общо със смъртността, говорим за разпространение.
Ами точно защото данните са неясни няма как да правим изводи.

# 7 991
  • MI
Паричка, моля, даже прекалиха, затова сега само с някакви симптоми, иначе карантина...

Е, точно пък Тръмп да слуша някого и да си мери приказките... За края на април пък съвсем никакъв шанс като гледам.

# 7 992
омг Снежана,  точно Тръмп да го даваш за пример... А това че не можел да каже групост в ефир Joy той рисуваше урагани с флумастер върху карта и ги представяше за доказателства. Цирковете там са безкрайни, а човекът е изрекъл повече лъжи и глупости от всеки друг досега. Да, сигурно е чул нещо от някой експерт, но засега това са само предположения. MERS не се ли разпространи в топлото време?

# 7 993
А бе аз му знам изпълненията и не ми е любимец, ама че тъпотията му е умишлена, това е сигурно. Скоро има избори, чакам развоя и съм почти сигурна, че ще си гледаме противния Рижковец още 4 години.

П.П. МЕРС е ходил само на жега, такъв му е щама явно. Той пък студ да не види, а и се появява на лято.

# 7 994
А според мен поне по този въпрос той най-добре знае какво говори.

Общи условия

Активация на акаунт