Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 121
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 190

От един Кауфланд днес:

Споделям мнение от центъра на града. Не изключвам някъде из кварталите да се виждат и такива неща по супермаркетите. За последно бях във Фантастико в Гео Милев в сряда, такова нещо нямаше, а и не видях някой да се запасява.

# 8 191
Случая с Ебола е неуместен, откъде е питвърдено, че  е бил болен, уж нали не е бил регистриран в хотел. Прочете за ебола, по какъв начин става заразяването / диария, повръщане, потни жлези/. Ако пациента е обитавал дадено място с разгърнато заболяване от посечените симптоми, всичко се изгаря и дезинфекцира. Това, което са направили е по протокол за тяхно успокоение

# 8 192
Като всеки нов вирус - има притеснение тъй като имаме 0 имунитет към него, демек шансът да се заразиш при контакт е много висок, нямаме антитела за него, освен това и не се знае дали няма да мутира отново и как ще протече. Разликите с вече съществуващите щамове на грип е, че тях си ги знаем, имаме ваксини, знае се как да се борят, а и хората си изграждат някакъв минимален имунитет към тях с всяко преболедуване. В момента да се правят конкретни заключения за смъртност е безсмислено, защото вирусът не е достигнал пика извън Китай, а Китай не е мерило, тъй като все пак говорим за много развита държава, която е способна да построи нова болница за 7 дена и мерките, които взимат наистина отговарят на понятието "драконови". Това е невъзможно в лошо развитите икономически държави, защото реално напр тук , ако има случаи в..да кажем Оряхово, то най-близката им болница е във Враца на 50тина км и тя няма капацитета да поеме толкова много заболели. Демек в държави като нашите очаквам по-висок % смъртност (само вземете като фактор дори малцинствата). Отделно манталитетът ни да омаловажаваме нещата ,да не спазваме елементарни правила дори хигиенни, би помогнало за повече тежки случаи. Не сме толкова дисциплинирани, колкото Китай. Та за краен % на смъртност може да се говори чак след като затихне вируса. Мен лично не ме притеснява аз дали ще се разболея, а че е опасен за възрастните хора + тези с компроментирана имунна система и че е възможно, при повече  случаи, цялата ни здравна система да се окаже в колапс. И при невъзможност да се овладее - карантина. Карантината за цял град не ми се нрави като идея грам. Не сме подготвени за подобна епидемия в никакъв случай. Според мен, най-добрият подход е личната и гражданска отговорност. Демек всеки човек да си взима правилните мерки - да не ходи болен на работа, да не се набутва в държави с много случаи, да спазва хигиена и да не се панира излишно.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 11:35 от FlameV

# 8 193
Испания мина 40 броя  на заразените. Никой не предлага списъци за закупуване на каквото и да е, никой нищо не отменя, няма паника. Но, във форума е на ниво!
И Испания трябва да ни е еталон и пример за подражание? Разликата между това, което пишеш за Испания е огромна спрямо онова, което прави Германия. Ама те испанците са си такива - manana и why the hurry.

В града в който живея има заразен в болницата. Далеч съм от мисълта, че е само един! На Половин час път от мен има още над 10 заразени, по официални данни. Повече са, със сигурност. Паника няма! Животът си тече нормално. Никой не ходи с маски!
Понеже няколко пъти се спомена, как в другите държави давали списъци... Това явно само Германия. В България все още няма никой заразен, но се чертаят схеми за край на света! Българинът винаги е бил черноглед, винаги негативно настроен, и всякаш му доставя удоволствие да говори за болести и да брои смъртни случаи!

# 8 194
"Няма скрито-покрито, създава се истерия", ядоса се Борисов. И даде думата на шефа на кризисния щаб ген. Мутафчийски, който е начело на ВМА, със заръката: "Истината и само истината!".

"Ще мине и ще отмине, това ми го казват всички доктори“, смята Борисов.

Laughing

Каза Борисов и на следващия ден свали от самолета кашлица журналистка.

А италианците яко са се подигравали на футболистите от Лудогорец. Слезли са с маски и са избягали от журналистите. Все едно е Втората световна война и около тях падат бомби.
Нека да се подиграват на футболистите в Италия. Нашите баби си знаят, че млекцето трябва да е покрито.... Не ми пука кой ни се смее. Добре са направили, че са взети предпазни мерки.
И си признавам, че сега се замислих. Какво/кое имаме в България, което другите нямат? Кисело мляко ....  Японците го харесвали много. Свързвам го с дълголетието. А как помага киселото мляко? В тази връзка си мисля, че е добре в менюто на семейството ми да увелича  приема. Може би е смешно. Не знам. Но това си имаме ние/изключвам виното и домашната ракия/. Някъде бях чела, как Ванга е казала, че в България има много злато и ще станем богата държава. Щели сме да помогнем много на света...... А сега де! Да не е това нашето злато, което ще ни помогне?
Не само вие може да имате теории:) Моята поне е доста позитивна:)

# 8 195
https://www.facebook.com/1622143941376548/posts/2620571541533778/
До края на деня ще стане ясно има ли потвърден случай нс коронавирус у нас.

# 8 196
От вчера и ние в Монреал си имаме първия потвърден случай. Чудехме се как така при толкова много хора от най-различни националности пътуващи непрекъснато по света да не са го докарали още. Въпрос на време беше само да се случи. Колко шокирани ще бъдат всички в самолета с който е пристигнала жената както и техните близки като знам как се прегръщат и целуват при посрещане на летището, всички хора с които са контактували тези няколко дена и т. н.

# 8 197
В Германия може и в някой райони да дават списъци, разпитах хора от някой части, хората не са чували за тези списъци. Възможно е оправата в района само да е решила да раздава някакви листовки на хората, но това не значи, че е на цялата държава. За Англия нищо не се раздава и паника няма. В Берлин също няма паника и изобщо не се изпразват магазините, поне някой. В нашата БИЛА до блока си е пълно с продукти,Фантастико също, Кауфланда също, тези неща на промоция си изчезват още първия ден от много време насам, не защото сега има вирус. Единствено в аптеките има липса на някой медикаменти.

# 8 198
https://www.facebook.com/1622143941376548/posts/2620571541533778/
До края на деня ще стане ясно има ли потвърден случай нс коронавирус у нас.

Тези хора не са били в контакт с нито един човек на територията на България.

# 8 199
Берлинаре отменен ли е, или нищо няма по темата? Въпросът ми е към местни. Дали сте чули нещо.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 12:38 от "Ти нормална ли си?!?"

# 8 200
Навсякъде има кисело мляко, прясно мляко, кашкавал, сирене и всички млечни продукти, които се сетите.

# 8 201
За какво са тези крясъци сега? Храната няма да свърши, ще презаредят. Нито в Китай са умряли от глад, нито в Милано. Маските и геловете - има и алтернативи, които с малко усилие можете да си приготвите сами. Лекарствата - те могат да се изчерпат не за друго, а заради някоя карантина на другия край на света.

Значи когато ние в темата почнахме да се запасяваме първи, тогава "всявахме паника" и беше смешно. А много от нас просто не искаха да се гъчкат в навалицата, която знаехме, че ще последва.

Другото което е, за спекулантите трябва да се погрижи държавата, останалите държави взеха мерки срещу спекулата. Затова моля обърнете гнева си към тях, а не да ни обяснявате как не трябва да сме подготвени, как по-добре е да бъдем лъгани и т.н.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 12:53 от LillyM

# 8 202
За когото му е интересно - възраст и придружаващи заболявания на 25 починали в Китай.

В интервюто на доктора (китайски) се споменава още, че голяма част от хората са страдали от недохранване (един или друг дефицит). Според него - ако човек се храни добре и балансирано, шансовете му да се пребори с болестта са огромни.

Относно младите починали казва, че това са хора, които много късно са потърсили медицинска помощ.

# 8 203
  • Варна

И си признавам, че сега се замислих. Какво/кое имаме в България, което другите нямат? Кисело мляко ....  Японците го харесвали много. Свързвам го с дълголетието. А как помага киселото мляко? В тази връзка си мисля, че е добре в менюто на семейството ми да увелича  приема. Може би е смешно. Не знам. Но това си имаме ние/изключвам виното и домашната ракия/. Някъде бях чела, как Ванга е казала, че в България има много злато и ще станем богата държава. Щели сме да помогнем много на света...... А сега де! Да не е това нашето злато, което ще ни помогне?
Не само вие може да имате теории:) Моята поне е доста позитивна:)
Някой вчера спомена, че украинците също строят теории, че тежестта на заразяването от вируса зависи от толерантността на организма към млечните продукти.

# 8 204
Според мен голяма част от Българина взима заплата в края на месеца и това може би е причината за наблюдаването за изпразване на щандовете. Всеки месец по това време си е така, само че сега е малко в повече, защото и 1% от населението са паникьосани и са решили да се запасяват, като за Армагедон.
1% = 70 000 човека по 10 ориза си е цифра и се забелязва, толкова за паниката в България.

Общи условия

Активация на акаунт