Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 344
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 490
Less ,тази публикация и на мен ми стана интересна, затова реших да се разровя. Първият случай  на коронаирус в Италия е регистриран на 30.01. в Рим като става въпрос за двама китайски граждани. Въпросните двама китайци са слезли на летището в Милано на 23.01 и оттам са се придвижили към Рим. На 30.01 когато се разбрира, че са положителни, Италия обявява извънредна ситуация и спира полетите си от и към  Китай (too late). Третият случай на коронавирус датира от 7.02, когато един от 50те евакурирани от Ухан италиански граждани се оказва позитивен. По-късно следва пълно затишие до преди 9 дни, когато миналия петък Италия би тревога. 38-годишен гражданин е тестван за коронавирус , както по-късно се оказва, в болницата не е третиран правилно, защото не са предполагали, че може да има корона. Оттам са се заразили служители на болницата. Жена му също е позитивна. Самият той твърди , че в началото на месеца (!!) е вечерял със свой приятел, завърнал се от Китай. Значи в най-добрия случай заразата е циркулирала там от началото на февруари, а вероятно и по-рано, пренесена от китайците.

Действително на 30 януари круизен кораб с 6000 души е блокиран със съмнение, че двама китайци са заразени, но тестовете се оказват негативни и пътниците са освободени.

Така или иначе, към 31.01. не е имало индикации, че Италия ще представлява огнище от такъв размер, предполагам никой не го е очаквал. Остава мистерия как американския гражданин прави такава преценка и говори с такава убеденост за Италия. Към същата дата е имало 5 случаи на заразяване в Германия и 6 случаи в Франция да речем!  Това успях да намеря като информация. Изводите всеки си ги вади за себе си..

# 8 491
В Германия случаите вече са 66. Вчера мисля бяха 14. Както вече писах има 4 заразени деца, но също и един учител в Зауерланд, един родител на дете от основно училище в Бон и също от Бон, служител в занималня. Съответно всички са под карантина и в близкоте дни сигурно ще съобщят за още деца. Толкова за странния вирус, който не пипал децата. Аз на китайските статистики грам не вярвам. Най-много случаи, 30 на брой, има в Северен Рейн Вестфалия, но също и на юг, както и в Шлезвиг-Холщайн, което е съвсем на север, като болният от там е работил в хамбургска болница.

https://www.tagesschau.de/inland/coronavirus-deutschland-infektionen-101.html

# 8 492
Аз имам един въпрос. Признавам си, че в тази сфера съм много зле, ама ми стана интересно. Какво всъщност е Ro? Аз знам, че това е средна цифра на хора, които заразен човек ще зарази.
Сега гледам, че Ro на ТОРС и МЕРС е между 2 и 5, на грипа 1.3. А сега и въпроса, как грипа, които е по-малко заразен, обиколи света по-бързо от коронавирусът?

# 8 493
Цитат
Имам само едно питане относно съветите които прочетох.  Щом като вирусът умира при 25-30 градуса, защо да си пера прането на деветдесет.
Вирусът не умира при температура 25, 30 градуса, а губи способността си да заразява (не изцяло но става по малко опасен със затоплането на времето, когато температурите устойчиво минат 25, 30 градуса, се унищожава тази част от него която се прикрепя към човешките клетки приемници. Казвам го на най прост и разбираем език. За да не изглежда темата все едно че в нея пишат:

Цитат
По решителността с която се изказват мнения останах с впечатлението, че тук пишат медицински лица, лабораторни работници, вирусолози, политици готови да управляват страната в тая ситуация и да я изведат до светло бъдеще .
Затова медицински лица, лабораторни работници, вирусолози и потребители в темата вкл. и аз смятат че затоплането на времето ще ни удари едно рамо в спирането на това чудо.

Цитат
А и само още един въпрос, не мислите ли, че както ние се отнасяме с природата, така се отнася и тя с нас.
Мисля. Но за съжаление не мисля че вирусът ще промени отношението ни към нея.
Цитат
А сега и въпроса, как грипа, които е по-малко заразен, обиколи света по-бързо от коронавирусът?
Защото грипа е много по малко опасен от коронавируса, и срещу него не се взимат такива мерки. А и короната е на тоя свят от само 2 месеца. Няма как да се разпространи толкова бързо, особено и когато се взимат такива драстични мерки срещу него.

# 8 494
Не знам аз си мисля че в Пловдив може да има вече коронавирус. Купувах хляб от един магазин който прави само с квас и отивам и жената казва един италианец купи 27 хляба и аз викам какъв е тоя италианец и тя казва нали има изложение за храни в Панаира. Та покрай това изложение сигурно е имало бая италианци. Не знам дано не съм права

Ето сега проверих на сайта на Пловдивския панаир по едно и също време 19-23 февруари е имало АГРА, Винария, Фудтехб и Вкусовете на Италия значи е имало доста италианци

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 20:32 от Niss

# 8 495
В Германия случаите вече са 66. Вчера мисля бяха 14. Както вече писах има 4 заразени деца, но също и един учител в Зауерланд, един родител на дете от основно училище в Бон и също от Бон, служител в занималня. Съответно всички са под карантина и в близкоте дни сигурно ще съобщят за още деца. Толкова за странния вирус, който не пипал децата. Аз на китайските статистики грам не вярвам. Най-много случаи, 30 на брой, има в Северен Рейн Вестфалия, но също и на юг, както и в Шлезвиг-Холщайн, което е съвсем на север, като болният от там е работил в хамбургска болница.

https://www.tagesschau.de/inland/coronavirus-deutschland-infektionen-101.html

Къде и кога са казвали, че децата не го карат?? Имаше информация дори за бебе, което беше заразено. Пишеше, че децата го карат леко. Не всявай излишна паника! Всеки си чете и си тълкува както му е удобно. Смислените постове са на малко потребители!

# 8 496
Първи смъртен случай във Вашингтон.

27 нови случая във Франция, 43 нови случая за днес, общо 100

BNO

Изобщо не ми е успокоително това, че в България няма регистрирани случаи, при положение, че са тествали 20-на човека. Наздравици ще вдигам когато почнат да тестват повече.

# 8 497
Цитат
В Германия случаите вече са 66. Вчера мисля бяха 14. Както вече писах има 4 заразени деца, но също и един учител в Зауерланд, един родител на дете от основно училище в Бон и също от Бон, служител в занималня. Съответно всички са под карантина и в близкоте дни сигурно ще съобщят за още деца. Толкова за странния вирус, който не пипал децата.

Децата могат да се заразяват и могат да заразяват, не са предпазени от вируса но при тях той не е опасен. Няма починало дете в света от тоя вирус под 10 г., а смъртността в групата 10-19 г. е много ниска: 0,2%

# 8 498
Постоянно следим новините. Състоянието на заразените деца в Германия е стабилно. Карат го леко.

# 8 499
Лили, информация за починалият във Вашингтон?

# 8 500
  • Пловдив
Първи смъртен случай във Вашингтон.

27 нови случая във Франция, 43 нови случая за днес, общо 100

BNO

Изобщо не ми е успокоително това, че в България няма регистрирани случаи, при положение, че са тествали 20-на човека. Наздравици ще вдигам когато почнат да тестват повече.
как 20? Та те само футболистите са толкоз!

# 8 501

Така или иначе, към 31.01. не е имало индикации, че Италия ще представлява огнище от такъв размер, предполагам никой не го е очаквал. Остава мистерия как американския гражданин прави такава преценка и говори с такава убеденост за Италия. Към същата дата е имало 5 случаи на заразяване в Германия и 6 случаи в Франция да речем!  Това успях да намеря като информация. Изводите всеки си ги вади за себе си..

И аз се стреснах от публикацията. По-добре да не го четат (или разберат) хората със слаби нерви.

# 8 502
Прочетох стотици постове в тая тема, търсейки  съществена инполезна информация относно КВ. По решителността с която се изказват мнения останах с впечатлението, че тук пишат медицински лица, лабораторни работници, вирусолози, политици готови да управляват страната в тая ситуация и да я изведат до светло бъдеще . Имам само едно питане относно съветите които прочетох.  Щом като вирусът умира при 25-30 градуса, защо да си пера прането на деветдесет.  А и само още един въпрос, не мислите ли, че както ние се отнасяме с природата, така се отнася и тя с нас.

Ще обясня. Който не е имал малки деца няма как да знае.

1. Има разлика във вирус в теб и вирус по дрехите. Когато се налепи нещо по дрехите трябва са се изпере на 90 градуса и това пак не убива всички бактерии в тъканите и трябва и са се пусне на сушилня или да се изглади.

2. При по-топло време вирусите във въздуха не издържат на УВ лъчите, а когато попадне в организма се кара по-леко поради липса на режещ, студен въздух навън.

# 8 503
Лили, информация за починалият във Вашингтон?

За момента няма такава. Public Health ще направят изявление за въпросния смъртен случай и новите случаи на заразени във Вашингтон.

# 8 504

Fentiss, благодаря ти за информацията! Наистина е доста странно, че някой би имал информация, почти един месец по-рано къде точно в Европа ще избухне епидемията.
Ето какво отговори човекът, който
 даде линка с инфото, на въпроса ми дали самият той го е прочел януари месец или го е видял по-късно (на скрийншота).

Общи условия

Активация на акаунт