Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 526
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 520
Напротив, точно това се импликира - че е изкуствено създаден.
За мен е изкуствено създаден. Но в поста на американеца не се набляга на това.

# 8 521
Добре е да се отбележи, че около 50% в Италия го карат леко или безсимптомно.
Аз едно нещо не мога да разбера. Ако симтомите са същите като при грипа и останалите вирусни инфекции т.нар. "настинки" по народному, как човек може да разбере че е болен точно от корона, а не от останалите вируси които в момента циркулират около нас. За да се разбере това, трябва да се правят тестове на АБСОЛЮТНО ВСЕКИ ЧОВЕК с кашлица, температура, втрисане и т.н... а това едва ли е възможно. Тоест смятам, че е напълно възможно в момента да има хора в България болни точно от този вирус, но да си го карат като нормален грип или настинка и никой да не се сеща да ги изследва. Аз досега например колкото пъти съм бил болен от настинка, НИКОГА лекарката не ми е вземала секрет да го изследва точно от кой вирус съм болен.

# 8 522
Аз досега например колкото пъти съм бил болен от настинка, НИКОГА лекарката не ми е вземала секрет да го изследва точно от кой вирус съм болен.
Защото за лечението няма абсолютно никакво значение кой вид е. Досега.
То и сега няма за лечението, а за вземането на мерки за незаразяване на други.

# 8 523
  • София
Искам да попитам компетентните на медицинска тематика. Каква е причината през последното десетилетие все повече вируси, пренасяни и засягащи предимно животни (каквито животни има от хилядолетия) да се пренасят върху хора.
И да си задам риторичен въпрос - Lea-Lea, в животно ли се превръщаш......Simple Smile

Причината е условията, в които се гледат животните и индустриалното производство на месо.
Едно е да гледаш кокошки и свине за собствена консумация, друго - в огромни помещения, където са нагъчкани с хиляди и няма място да се обърнат. Отделен е въпросът с хранителните навици на китайците, които ядат всичко което мърда. Твърди се, че коронавирусът е тръгнал от консумацията на прилепи...Отделно, ядат плъхове, змии, най-различни екзотични диви животни итн. И освен че ги ядат, пренасят заразите бързо по цял свят, благодарение на модерните методи за комуникация.

# 8 524
Аз досега например колкото пъти съм бил болен от настинка, НИКОГА лекарката не ми е вземала секрет да го изследва точно от кой вирус съм болен.
Защото за лечението няма абсолютно никакво значение кой вид е. Досега.
То и сега няма за лечението, а за вземането на мерки за незаразяване на други.
Добре, да не би да искаш да кажеш, че отсега нататък, всеки който отиде при личния лекар с кашлица, хрема, температура, втрисане, болки в гърлото и т.н. личния лекар веднага ще ти взема изследвания за корона?

# 8 525
Има и вероятност да се предвиди къде ще е следващото огнище. На 30 и 31 Януари беше екстрадирането на чужденци от Ухан. Според мен Кирай са си дали резултатите от проби и тестове на тези хора и страните от ЕС не са могли да кажат - не ги искаме тея, заразени са, за да не се обърне общественото мнение срещу тях.

Затова и изглежда, че нищо не правят страните, докато те си управляват общественото мнение на гласоподавателите. А за Италия, аз не бих предположила. Бих предположила за Франция и Англия, но за Италия ми е интересно от къде се сетиха.

# 8 526
Ние тук ядем крави, овце, сърни, елени, глигани, патки, гълъби, гугутки, фазани, кълвачи...
Не знам да има страна, в която ядат само немърдащи неща.

Тази тема я минахме преди месец вече.

Пуснаха за джипитата - с ръкавици и хирургични маски са първото звено, което да преглежда заразени?!?! Те трябва да са първите с напълно защитени костюми. Иначе те, семействата им, приятелите им и всеки, прегледан след заразения ще са болни.

# 8 527
  • София
Скрит текст:
Прочетох стотици постове в тая тема, търсейки  съществена инполезна информация относно КВ. По решителността с която се изказват мнения останах с впечатлението, че тук пишат медицински лица, лабораторни работници, вирусолози, политици готови да управляват страната в тая ситуация и да я изведат до светло бъдеще . Имам само едно питане относно съветите които прочетох.  Щом като вирусът умира при 25-30 градуса, защо да си пера прането на деветдесет.  А и само още един въпрос, не мислите ли, че както ние се отнасяме с природата, така се отнася и тя с нас.

Ще обясня. Който не е имал малки деца няма как да знае.

1. Има разлика във вирус в теб и вирус по дрехите. Когато се налепи нещо по дрехите трябва са се изпере на 90 градуса и това пак не убива всички бактерии в тъканите и трябва и са се пусне на сушилня или да се изглади.

2. При по-топло време вирусите във въздуха не издържат на УВ лъчите, а когато попадне в организма се кара по-леко поради липса на режещ, студен въздух навън.
Може би най-смисления и хубав пост от няколкостотин страници насам!

Благодарение на "смисления" пост, някой ще тръгне да си пере дрехите на 90 С и ще си унищожи всички дрехи. Ако някоя не се разпадне от температурата, сушилнята ще ѝ види сметката.

# 8 528
За какво разпадане на дрехи пишете? Вие сушилня ползвали ли сте въобще?

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 21:29 от Елфичка

# 8 529
Цитат
Аз не мога да ви изчете, че много пишете, но каква е причината Италия да е най-зле от всички европейски държави по брой на заразените...
Защото със закъснение разбраха какво се случва. Чак когато са почнали да умират хора. Вече са изтървали питомното и сега ще гонят дивото. Статистиката го показва: При тях смъртността е много висока: 2,57% което е много високо с оглед малкият процент приключили заболяването 7%. Например в Китай смъртността е по висока 3,57% но там огромна част са приключили забовяването 53,16%. Китай е страната в света с най голям дял от заразените, които са приключили заболяването и затова смъртността им е толкова висока. Това показва че в Италия положението е много зле. Със закъснение са разбрали какво огромно огнище имат на тяхна територия. И заради това закъснение сега ловят първо тежките случаи което води до високият % смъртност (много по висок от китайският съпоставен с процента приключили заболяването) но този процент не показва че вирусът е по смъртоносен при тях а показва че са изпуснали питомното заради късната си реакция и са оставили вирусът да се разпространи стабилно на тяхна територия, преди изобщо да разберат че е там, и сега тепърва ще търпят последиците от това и ще разплитат огромното огнище.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 21:39 от Анонимен

# 8 530
  • София
За какво разпадане на дрехи пишете? Вие сушилня ползвали ли сте въобще?

Не, никога. Нямам дреха, на която да пише, че може да се суши в сушилня. Дрехи пера на макс. 40 С, въпреки че на повечето пише да се перат на 30. Чаршафи и хавлиени кърпи пера на 60. На 90 никога не съм прала и не смятам да пробвам.

# 8 531
nia_r, AI-ят, на базата на какво би изчислил, че избухването на първата епидемия в Европа, ще стане точно в Италия? По същото време са отчетени по 1-2-ма заразени в Англия и във Франция.
Теорията не е правилна.
Още нещо, което според мен доказва, че този е имал предварителна информация:
Someone asked, When will it collapse? He said.. March.

# 8 532
  • София
Как да различим грип от коронавирус?

При грипа има внезапно начало - състояние на разтрисане, температура, главоболие, болки в мускулите и чак на втория - третия ден се появява кашлица
https://fakti.bg/bulgaria/451132-kak-da-razlichim-grip-ot-koronavirus
А има ли други вируси със симптоми подобни на тези на коронавируса: "При коронавируса няма внезапно начало, обаче има три особености - стъпалообразно засилване на кашлица, стъпалообразно покачване на температурата, елементи на проблеми с дишането"   ....  хммммм пак твърдя, че тази зима имаше някакво подобно бавно започващо заболяване и някои имаха и пневмония ... Дали пък вируса не шества у нас от началото на февруари или даже преди това???

# 8 533
  • В.Търново

Ходи си я чети, не и е мястото тук!
Защо да не е за тук?!Какви ли не неща и теории се изписаха тук, че тази статия да не може да се прочете. Expressionless

# 8 534
Не знам какво са изпуснали в Италия, но се надявам ние да не разберем, че имаме случаи едва когато започнем да ги експортираме в други държави. Всички държави започнаха да си разширяват критериите на тестване, затова започнаха да валят случаи от всякъде. Колкото по-рано се хванат, толкова по-добре. Колкото по-дълго стоят неоткрити, толкова по-голямо огнище ще подпалят. Леките случаи се замаскират идеално в грипния сезон, дълго време никой няма да забележи какво става, докато не започнат да умират хора, а може дори и тогава.

Общи условия

Активация на акаунт