Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 226
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 745
  • София
Извинете, къде следите за броя на случаите на коронавирус във всяка отделна държава? Интересувам се по-конкретно за Унгария.

# 8 746
Malina07, как разбра,.че дъщеря ти е болна от грип? А не друго?

Болки в мускулите и гърлото, температура и зачервени очи. Все се надявам короната да не е стигнала до тяхното училище, от където го донесе. Така или иначе не отговаря на критериите за да я тестват, а и няма 10 години.

Виж аз си мисля ако ние се разболеем с баща й, дали и ние да не се “приберем от някъде” за да ни тестват.

# 8 747
Извинете, къде следите за броя на случаите на коронавирус във всяка отделна държава? Интересувам се по-конкретно за Унгария.

Ето тук следя аз.
https://bnonews.com/

# 8 748
Край, Корона вируса свърши. 1 март е и народа сложи червените конци. Няма шанс вече. Между другото една от теориите защо в България няма все още корона е, че народа (начело с бат Бойко) масово носи червени конци по ръцете. Може да ви се струва майтап, ама явно действа.

# 8 749
https://mobile.twitter.com/aliostad/status/1233668766124400640 - една от държавите, която искаше хората да се успокоят. нищо страшно нямало.

https://mobile.twitter.com/nCoVPerspectiv1/status/1233974909119811584 - Сиатъл

# 8 750
  • София
Meжду другото в Румъния преди няколко дни откриха случаи, вчера единия го "излекували" .... е после как няма да "повтаря".

# 8 751
  • В тъмната гора.
Много ми е интересно новия 18год случай от сащ,който не е пътувал,нито е имал контакт с пътуващ, как са го хванали че е с корона?  Един от симптомите му е бил главоболие,почувствал се е добре после и е отишъл и на училище. Практика ли е с сащ да се правят тестове и на непътувалите? Какъв е критерия тогава?

Най-вероятно безсимптомен приносител го е заразил някъде. Пипнал е заразена повърхност и тем подобни. Но фактите са си факти, новият вирус е много заразен.

# 8 752
  • Пловдив
Soft Cluck, тук вирус нямаме, но и маски няма. В такива ситуации не се купува каквото искам, а каквото има. И се нагаждам.
И да, смятам, че към момента германците излишно изпадат в паника.
Тази истерия няма да доведе до нищо хубаво. Не знам колко починали ще станат, но икономиката ще пострада много.

# 8 753
Четвърти случай в Мексико и втори в Бразилия, всички привнесени от Италия.

Имаме голяма група  бразилци в работата. Около 80% от тях са с италиански паспорти и семейства в Италия.
Сега там е адска жега. Ако в Бразилия вируса се разрази, това би оспорило твърденията, че високите температури го убиват.

# 8 754
Викаш паниката е проблема, не липсата на лекарство, не липсата на лечение, не липсата на симптоми, не високата заразност, не нналичието на сънародници, които вярват, че сакъсметлии и тях нищо няма да ги хване, не спекулантите, които са се презапасили с маски и лекарсва, за да ги препродават и са спечелят някой лев на цената на живота на някой.

Паниката била виновна.

# 8 755
Южна Корея съобщава за 376 нови случая, общо 3526 случая и 17 смъртни случая

Първи случай в Илиноис.

BNO

# 8 756
Може да мутира на топлото време и тогава да има два корона вирус. Единият - сегашният, другият новата щампа.

# 8 757
Много ми е интересно новия 18год случай от сащ,който не е пътувал,нито е имал контакт с пътуващ, как са го хванали че е с корона?  Един от симптомите му е бил главоболие,почувствал се е добре после и е отишъл и на училище. Практика ли е с сащ да се правят тестове и на непътувалите? Какъв е критерия тогава?

Най-вероятно безсимптомен приносител го е заразил някъде. Пипнал е заразена повърхност и тем подобни. Но фактите са си факти, новият вирус е много заразен.
Ама това е ясно. Въпроса ми е как са решили дс тестват него измежду всички болни от обикновения грип?

# 8 758
  • Варна
Викаш паниката е проблема, не липсата на лекарство, не липсата на лечение, не липсата на симптоми, не високата заразност, не нналичието на сънародници, които вярват, че сакъсметлии и тях нищо няма да ги хване, не спекулантите, които са се презапасили с маски и лекарсва, за да ги препродават и са спечелят някой лев на цената на живота на някой.

Паниката била виновна.
Точно паниката води до това!
Ако хората бяха спокойни пак щяха да си вземат маски, но в умерено количество и така щеше да има за всички, това се отнася и за всичко останало.

# 8 759
Не обвинявайте "паникьосани" сънародници за маските. Те са проблем още откакто Китай попадна под карантина, защото се произвеждат в Китай. Освен това масово количества от останалия свят се пращаха там, Иран например изпрати милиони маски, а сега нямат и те. Аз затова едно от първите неща, които казах на хората да се запасят са маски и лекарства (по същата причина) храната няма да свърши. Даже когато го казах, маски вече се намираха много трудно.

Общи условия

Активация на акаунт