Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 208
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 940
  • В офиса
Нямам идея кой е Григор Лилов, но евала му!

# 8 941
И мен определено ме е страх от непукистите.
Който иска-нека си се запасява. Не съм останала нито гладна, нито жадна.

# 8 942
Нямам идея кой е Григор Лилов, но евала му!
Това е един човек чийто финансови  и всякакви други аполикаптични прогнози никога не са се сбъдвали !

# 8 943

А някой може ли да си представи изнемощял пенсионер да се бута като изоглавен из тълпата в магазина и да се бори да си вземе поне един пакет с ориз или леща?
  Това го гледам последните 3 дни тук и е ужасна, сърцераздирателна картинка. Айде, немските пенсионери все още имат достатъчно пари за да се запасят, но това не прави паниката им по-красиво изглеждаща или по-щастливо.  И аз много исках да се присмивам на хората запасяващи се с боб и леща, много ми се искаше да гледам със снизхождение на тези глупаци и да пускам статуси из фейса колко са прости, но след подобни гледки ми мина смешното.
 Освен това, не е задължително човек да е в паника тук при нас, за да отиде в най- обикновен четвъртък след обед до магазина, до който винаги си ходи, и да остане без хляб и тоалетна хартия, защото други са в паника и са се запасили. Това автоматично ме превърна в панирана госпожа и  мен, защото обиколих още няколко, в които също нищо не намерих, не само в четвъртък, но после и в петък и събота, и така се превръщам от лежерна, умница, която отказва да се запасява с боб и леща, в панирана жена, обикаляща цял град за да намери хляб. Не ми е смешно от няколко дни, преди това много се смях.

# 8 944
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/d-r-kunchev-prognozira-broy-zaraz … vazrast-smartnost

Променят тона лека полека, започнаха да цитират разни данни, различни от  - то е по-леко от грипа.
Все още твърдят, че е по-малко заразно от грипа, което не е ок. Все пак имаме достъп до информация от надеждни източници.

# 8 945
На мен ми е жал пък за непукистите, които и те имат родители. Грам ли не ги е грижа за тях.

# 8 946
Относно България, не искам да всявам паника, но.. Достатъчно е от Италия да са си дошли няколко човека с вируса, който да преминава без симптоми при тях и те да не спазват карантина. Така тръгва навсякъде. По хора, които нито са пътували, нито са имали контакти със заразени. За жалост последните няма как да ги  изследват за вируса, тъй като не влизат в категорията "завърнали се от рисково място". И може би си го карат на крак. Без предпазване и карантини. Според мен в България е възможно да регистрират случай, чак при много сериозно влошаване.

# 8 947
  • Germany
Това са данните за Китай China's National Health Commission reports 573 new cases of coronavirus and 35 new deaths, nearly all in Hubei province . Нещата при тях изглеждат много по-добре, но защо по ягодите продължават да се заразяват при тези мерки. Нали в тази провинция още стоят по домовете си?

# 8 948
На мен ми е жал пък за непукистите, които и те имат родители. Грам ли не ги е грижа за тях.

Аз пък имам родител непукист. Току що ми обяснява, че това било излишна паника, че всичко щяло да мине и замине и т.н. Даже се  смееше няколко пъти, докато обяснявах, че не мога да намеря лекар, за да даде рецепта на детето за антибиотик дори. Спокойно вика, и ние навремето нямахме стоки по магазините, и лекар в къщи не идваше. През смях! Другият път като ми каже да изпратя 500 лева за някаква чудотворна инжекция срещу мистериозна болест, която не се поема от здравна каса, ще кажа да не се паникьосва и да консумира повече чесън и ракия.

# 8 949
  • на пъпа на Златията
Професор Кантардциев
http://bgnews.space/2020/02/05/проф-д-р-кантарджиев-алкохолът-убива-к/
Младите хора попийват алкохолец , със здрава имунна система, не развиват  пневмония   и  прекарват заразата. Но са преносители на заразата. Възрастните хора обикновено пият лекарства за съпътстващи заболявания , забранено им е от лекарите да пият ракийка  и развиват пневмония и тя не може да се овладее.
Така че трябва да си научите дечицата да попийват по филджанче на ден . По големите де.
Баба ми ме научи в първо отделение  да попийвам глътка винце щот бях злоядо дете . А бях такова защото при децата повишаването на температурата от детските болести и грипните вируси получават храчки  и  не искат да се хранят . .
Изобщо не понасях антибиотиците . Като ги пиех и повръщах . Така че като го приберете от градината , започнете с топването на пръстчето във винцето , ракийката  и облизване.Така  баба ме научи .
Аз съм си направила  домашна ракийка по силна с прополис. Но за такова нещо е късно. Та за това вземете прополис, колкото един орех и го разтворете в 100 мл чист спирт и разклашайте  колкото пъти се сетите  и  като се разтвори  го добавете кум по слаба ракийка  да го докарате до пивкост. Пазете  шишенцето с чистия спирт и прополиса  от децата!!!

А има  и заразени деца май по същата причина  че не пият алкохолец да ги предпазва. .

# 8 950

Мисля, че всеки човек в такава ситуация изпитва страх и всеки се опитва да се пребори с това. Но да му се налага, че постоянно трябва да е с парцал с белина в едната ръка и с автомат в другата, сакън някой да не го доближи на три метра е прекалено. Споделете вашия начин, но не убивайте с думи всеки, който е решил да се бори с проблема по друг начин.
 Мислех, че сме тук за инфо и полезни съвети, а не да бъдем навикани и заклеймени, че не се грижим за близките си.

# 8 951
  • Другата България
Аз съм в България и тук също непрекъснато се твърди, че имат готовност, че са предприети извънредни мерки... Но ако някой вдигне температура, ще трябва по познатия му ред да си отиде в поликлиниката при Джи-Пи-то и да търсят причината настинка ли е, коронавирус ли е.
Ето колко е "информативна " темата. Стотици постове и хората все пак при симптоми ще отскочат до ЛЛ.
Скрит текст:
И не никъде не прочетох  когато си прибирате дечицата от градината или училището и то се затича към вас да се гушне дали първо го дезинфектирате преди да го целунете.
Тъкмо щях да напиша същото. След толкова писане, споделяне на линкове, разкази на хора от системата, обяснения...и на 123456-та страница отново се появява някой, който категорично заявява, че като вдигнеш температура трябва да отидеш до ОПЛ, който на място ще търси дали е коронавирус. Да, хора с грипоподобни оплаквания ходят на преглед в поликлиниката, ОПЛ-тата не са спрели да преглеждат, но те не търсят причината и това дали е коронавирус. Ако си бил в чужбина, или си бил контактен с някой, завърнал се оттам дори и без симптоматика, и вдигнеш температура, то най-напред го кажи по телефона на личния лекар, и според това, което ще ти каже вече действай по-нататък. Не пишете подвеждаща информация, защото така се заразяват и околните при евентуален заразен, като иде в поликлиниката и пред кабинета чакат 100 човека, и евентуалния болен с корона е 101-вия, чака два часа, през които кашля и разнася заразата, накрая влезе и я "лепне" и на лекаря, и после какво? Не мога да повярвам, че още има хора, които не са разбрали какво се прави при такива случаи.
Днес ми писа приятелка на Вайбър, която е имала неблагоразумието да отиде миналата седмица в Рим на гости на друга приятелка. Още когато е заминала е била болна, върнала се е още по-болна, сигурна е, че не е корона, но е или ОВИ, или грип. На летището у нас са я накарали да попълни декларация, в която е посочила и кой ѝ е ОПЛ, казали са ѝ да стои под карантина две седмици, и някой /още не мога да разбера как се процедира при такива случаи/ се е обадил на личната ѝ /освен самата тя, разбира се също/. Издаден ѝ е болничен за 14 дни, и сега си стои в къщи. Да, ама мъжът ѝ си ходи на работа, дъщерята също. За нея и аз мисля, че не е коронавирус, но с тази карантина нещо не са измислени нещата както трябва. Ако наистина си заразен, какъв е смисъла ти да не излизаш, ама у вас да си контактен постоянно с хора, които го правят? Не можеш 24/7 да стоиш в скафандър, дори и в къщи.

# 8 952
  • София
О, тук вече е настъпил зомби апокалипсис!
Току-що бях в реалността, навън, всичко е спокойно, има стоки по магазините, в аптеките, хора по моловете.

# 8 953
Забележи, че вече не сравняват с грипа, успокояват, че е по-малко смъртоносно от SARS(10%) и MERS(35%). Хората не могат да си представят тези проценти в числа. Ако се разболеят 60% от населението, а останалите са безсимптомни, за България жертвите ще бъдат над 120 хил. души, за целия свят над 130 милиона. И това е най-добрия вариант, това са данните от Китай при добра медицинска помощ, ненатоварена система и т.н. При колапс на здравната система, тези числа ще изглеждат различно.

Не искам да плаша никого, нито да всявам паника, но това са реалните факти. Този вирус не е "просто грип" той е "испанския грип" на 21-ви век. Не всичко е неизбежно, нито сме обречени, все още можем да направим много да избегнем най-лошите последствия, просто трябва да действаме.

# 8 954
  • София

Мисля, че всеки човек в такава ситуация изпитва страх и всеки се опитва да се пребори с това. Но да му се налага, че постоянно трябва да е с парцал с белина в едната ръка и с автомат в другата, сакън някой да не го доближи на три метра е прекалено. Споделете вашия начин, но не убивайте с думи всеки, който е решил да се бори с проблема по друг начин.
 Мислех, че сме тук за инфо и полезни съвети, а не да бъдем навикани и заклеймени, че не се грижим за близките си.
Браво April, не знам колко сте годишни, но родителите ни и част от нас, са преживели и видели доста, и не могат да се вцепеняват от ужас лесно. Да, изпитание ни чака, да, ще има жертви, но като припадате от страх през пост в социалните мрежи ще промените ли нещо? Неизбежно е, ще дойде и ще се борим да се справим.

Общи условия

Активация на акаунт