Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 312
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 180
Люба Ризова, добри новини в тема за пандемия едва ли ще намериш. Ако си очаквала нещо друго, в грешната тема си. А новините са тежки не по моя вина. Самата аз по принцип не съм песимист, даже в темата съм и обвинявана, че напразно се надявам. Аз просто съм реалист и човек на фактите. Мен ако ме питаш, искам всичко това да спре веднага, още сега, но между това, което ни се иска на нас и това което е има разлика. Другото е, че аз просто съм честна и откровена и казвам нещата такива, каквито са. Много хора се стресират, самата аз също изживях шок и дълго време не можех да повярвам, че е това, което изглежда че е. Но също така вярвам, че сме големи хора, трябва да се оттърсим от шока и да приемем нещата такива, каквито са. Не знам дали си забелязала, но аз никъде не призовавам за отчаяние, навсякъде призовавам за действие. Абсолютно съм убедена, без да захаросвам, без да успокоявам нарочно, че имаме шансове да избегнем най-лошото.

# 9 181
Венеция и Ломбардия).

Би трябвало да е Венето, не Венеция.

# 9 182
  • тук и там
Ще погледна -да ,права си.Аз не съм го прочела както трябва- (Vénitie).Ще го оправя във първият пост.

# 9 183
Не мисля,че някой отказва да се предпази. Аз си вземам мерки,не ми трябва някой да ме учи, особено някой от форум. Спазвам това,което са казали от институциите,от страните, какво казват мед работниците и тн. Тоест правя всичко възможно с мерките,отмених пътуване и всичко което мога да направя аз си го спазвам. От агитката just relax bro съм. Стреса досега само ми е вредил, гледам на нещата малко по-позитивно. Споделям по-оптимистичните данни,които се показват. В тази връзка досега са 42,695 излекували се на фона на 42,042 активни в момента. Междудругото информацията на Лили за Египетско огнище, ами 1 случай са репортнали от Египет, Лили така и не даде източник на информация, уж Елфичка каза да цитираме всичко откъдето четем. Та на мен Виетнам ми е интересен. 16 заболели и всички излекували се,че даже и всички случаи са отдавна.

# 9 184
  • София
Да,от понеделник децата са на училище ,възрастните завърнали се от ваканция от  къде ли не и те се връщат на работа. Ще има много нови случаи следващите седмици и според мен.
В Италия, доколкото четох, училищата и дет градини остават затворени за още една седмица.

Аз също го четох, но внука ми каза, че утре е на училище и може би ще ги пуснат пак ваканция.

# 9 185
  • София
Тесла, много мило, че си имате агитка.
Тамифлуто изчезна преди да се започнат постоянните изявления още с началото на епидемията в Ухан. Та не е като истерията тук да няма пръст, четат страшно много хора. Разбира се, неадекватните журналисти спомагат.

И спокойно, разбрахме, че искате само вашата дума да се чува.
На мен не ми е цел в живота да се обяснявам, утре ще стана и ще ида на работа, за да имат болниците с какво да лекуват, а няма да ровя из нета. Пиша, защото виждам последствията от психозата, които са по-страшни. И рефлектират пряко върху всички, които са болни сега, а нямат лечение или са хроничноболни или не са се запасили, а искат също да си вземат дезинфектанти или маски. Спекулантите също живеят на гърба на паникьорите. Това е, което имам да кажа по темата, пийс.

# 9 186
  • Варна
Мисля, че за Египет Лили изказа лично мнение, не знам защо продължавате да й вадите душата за източник. Аз така го разбрах, че според нея там има огнище.

# 9 187
  • Пловдив
Моля ви се, добавете на първа страница, че вируси не се виждат на "общотостъпен" (т.е. светлинен) микроскоп, ни живи, ни умрели...че няма-няма и някой вземе да се чуди защо не се изследват секрети...

# 9 188
От тези излекувани трябва да се извадят 14%, които повтарят.

Също мисля, че при положение, че има екпортиране на болни от Египет, там нещата са напреднали. Това го четох вчера в един от сайтовете с данни - 5 в една страна и 1 в друга. Не пиша, за да плаша, просто е логично.
Не мисля, че на Лили постовете всяват паника. Какво е излъгала досега, даже напротив, вижда нещата в перспектива.

# 9 189
Аз казах, че с някой неща в това число и Египет и аз не съм съгласна. Само че това е друга тема. За лекарствата, няма как да е виновна Лили. Другите къде пишат тук, какво и как лекуват, не се коментират. Не е редно това. Аз съм си казала мнението много отдавна по въпроса с лекарствата и помолих няколко пъти да се спре тая тема.

# 9 190
Мисля, че за Египет Лили изказа лично мнение, не знам защо продължавате да й вадите душата за източник. Аз така го разбрах, че според нея там има огнище.
не е казала “според мен”. Аз откъде да знам че не говори сериозно? Пак казвам,уж темата е информативна,цитирали се само най-големите сайтове. То и сз мога да кажа,че в Сърбия има огнище,но това ще бъде мое мнение и трябва да уточня че е така. Има хора с близки в Египет, може да се притеснят хората. Гледането в перспектива е относително и много лично понятие. Аз мога дс гледам в перспектива и да виждам,че нещата след време ще се нормализират, а нейната перспектива да е в другата посока.

# 9 191
Да не се окаже, че корона вируса си го има навсякъде, просто сега го откриват защото почват да тестват.

# 9 192
Следя темата от почти самото начало, и вече за пореден път се обяснява, че фактите са такива, каквито са, и да си заравяме главата в пясъка, на фактите им е все тая.
Между другото, да попитам който се занимаваше с процента смъртност - как се изчисляваше смъртността?

# 9 193
В Германия и Франция са направили няколко хиляди изследвания на неуточнени пневмонии, така са открили своите случаи, дори и при хора, непосетили други страни.

# 9 194
В Германия и Франция са направили няколко хиляди изследвания на неуточнени пневмонии, така са открили своите случаи, дори и при хора, непосетили други страни.
това беше много полезно,благодаря! Simple Smile чудех се как се вдига бройката. Тук тестовете не са много, засега сигурно си ги пазят

Общи условия

Активация на акаунт