Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 065
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 165
  • Terra incognita
Е, не, че нещо, не се заяждам, но да твърдиш, че си по- информоран от един лекар, защото пишеш от месец и половина в тема за вируса в бг- мама, е твърде несериозно, да не кажа нещо повече.

Имах предвид друго, че гледаме статистики, как се движи, накъде се движи. Разни ученски статии излизат - дали за рецептори, дали за климата. Един лекар няма време да изчете тази информация. Относно лекарствата и как се лекува, смятам че лекарите ще кажат, не аз.
Лекарите имат време да се информират, споко.
Освен това, не знам доколко тези графики и статискити отговарят на действителността.

# 9 166
Тесла, благодаря ти много за този пост. Simple Smile

Наистина, искате да знаете защо няма Тамифлу по аптеките? Ами попитайте it's just the flu bro агитката.

# 9 167
Никъде не намирам инфо Катар да си е затворил границата с Египет. Катар първо изобщо няма граница с Египет. Дайте източник моля.

# 9 168
  • Пловдив
Ели , Лили Няма информация. Просто си разсъждава по нейния си апокалиптичен начин. За Иран според мен е права, но за Египет се съмнявам.
Тесла, никой не обвинява в нищо. Аз следя темата от ден 1,макар и да не пиша често, не съм пропуснала мнение. Мина времето на полезните постове. В момента е страшна. И, да, Лили насажда паника, макар и неволно. Тя не казва просто факти. Прави интерпретации, гробовен тон се включва, сигурност за огнища тук и там, призовава да се готвим. За какво и как, сякаш може повече. Самия начин на поднасяне На информацията панира слабите психически и стадото, а хората са масово такива. За това са критиките. Това не води към добро. Тежките сценарии и картини карат хората да ходят в магазина, да купуват, да купуват, да бият, да се озлобяват,. От това Няма полза. Няма.

# 9 169
Наистина се надявам да е вярно това за децата и вируса! Иначе възрастните ми близки са с много добър имунитет и не ги мисля, а аз не боледувам.

Гледах документален филм за Коронавируса в Китай. Там взетите мерки са били брутални, наистина. Всеки с температура в Ухан, иска  не иска, го прибират...обикалят по домовете на хората и им мерят температурата. Съмнявам се за грип мерките да са така крути. Мисля, че дори да не е по-опасно от грипа, със сигурност е много заразно. Лекарите изпадаха в истерия от напрежение.
Аз заради това си мисля, че здраве не може да се купи, нови и нови вируси винаги ще има, трябва човек да има добра имунна система, доколкото му е възможно. За себе си и близките си възрастни не се притеснявам, те са здрави хора, но за децата се тревожа много. Искрено се надявам наистина те да го карат по-леко, защото сме с бебенце вкъщи и малък юнак, който пипа навсякъде и няма как да е все с дезинфекцирани ръце...
По случай баба  Марта желая на всички да сте здрави и вие и близките ви!

# 9 170
  • Terra incognita
Да,от понеделник децата са на училище ,възрастните завърнали се от ваканция от  къде ли не и те се връщат на работа. Ще има много нови случаи следващите седмици и според мен.
В Италия, доколкото четох, училищата и дет градини остават затворени за още една седмица.

# 9 171
Скрит текст:

Доц. Попов:
Това е друг вирус, различен от грипните.
Във ВМА има пациент, който е бил с кръвохрак, но пациентите били добре. Нямало доказан КВ.
В Китай вече се е получило насищане на огнището и започва спад.
Започва втората вълна на КВ - в Европа.
За лекарите в кабинетите са необходими маски с висока степен на защита.
Не е доказано за КВ дали се влияе от затопляне на времето. Данните за близките до него САРС и МАРС не се влияят от затопляне на времето.  Още повече, че има случаи КВ в страни с високи температури.
Коментирали са с колеги на симпозиум, че явно е като други вируси - варицела, морбили, паротит и др., при които децата карат леко, а възрастните тежко.
Лоша работа, ако няма антивирусен препарат. Освен имуновенин като възможност да се облекчи положението, нищо не ми идва наум. Дано лекарското съсловие и държавата да се вземат в ръце. Трябват ни адекватни антивирусни препарати.

Допълних поста. Бях пропуснала това:
Лекарствата за грип, като ремивир,  не действат на този вирус.

# 9 172
В 120 минути, жената каза и че трябва косата да е покрита. Ако сте без шапка и някой кашля около вас, задължително след всяко излизане трябва да я миете. Така разбрах. Но това, ако има епидемия де и карантина.
Хич не ми е смешно, ама и натам ме избива, сега шапки ще трябва да търсим. Ми аз се сетих , ама.. Ръкавици също.
Но, като никой не носи, става неудобно. В зимно време добре, ама през лятото... Дано спре от топлината, учените на това разчитат, но ако не е така и се разпространи, какво става лятото опаковани((
Силвана Роу сега се напъва  да обяснява, че това грип било , ама иначе дава препоръки за имунитета-джинджифил, чесън, лимони и кукурма. Това било броня срещу всички вируси. Бъзак и ехинация да се пие добавено в чай.
За децата, лекарят каза, че леко боледуват, няма смъртни случаи и те се чудят, но...пренасят на родителите си заразата. Т.е. те са преносители предимно.
За мен още нищо не им е ясно. Похвали китайците колко са дисциплинирани, не разбрах обаче защо от Италия са ги докарали у нас. Българските пациенти във ВМА не искали да стоят щом се почувствали здрави и искали да си ходят. Сравни манталитета на китайците и на нашите в болницата деликатно.  Така е и навън за съжаление.

# 9 173
Доц. Попов:
В Китай вече се е получило насищане на огнището и започва спад.
Започва втората вълна на КВ - в Европа.
Не е от насищане, а е от неистово старание да се спре разпространението.
Ако при нас разчитат на насищане, ще го изкараме всичките.

# 9 174
Тежките сценарии и картини карат хората да ходят в магазина, да купуват, да купуват, да бият, да се озлобяват,. От това Няма полза. Няма.

Подкрепям много да купуват, но не разбрах защо ще се бият и ще озлобяват.

Ходих преди малко в дежурна аптека. Продаваха през прозорче, на което имаше дезинфиктант и казваха на всеки да го ползва преди да пипне плота или да остави пари. Дълга опашка имаше, но всички кротко си чакаха. Не продаваха по повече от два парацетамола или комбинация от парацетамол и Грипостад например. Никой не протестира и не се сби.

# 9 175
Ели , Лили Няма информация. Просто си разсъждава по нейния си апокалиптичен начин. За Иран според мен е права, но за Египет се съмнявам.
Тесла, никой не обвинява в нищо. Аз следя темата от ден 1,макар и да не пиша често, не съм пропуснала мнение. Мина времето на полезните постове. В момента е страшна. И, да, Лили насажда паника, макар и неволно. Тя не казва просто факти. Прави интерпретации, гробовен тон се включва, сигурност за огнища тук и там, призовава да се готвим. За какво и как, сякаш може повече. Самия начин на поднасяне На информацията панира слабите психически и стадото, а хората са масово такива. За това са критиките. Това не води към добро. Тежките сценарии и картини карат хората да ходят в магазина, да купуват, да купуват, да бият, да се озлобяват,. От това Няма полза. Няма.
Цитарайте какво е казала и не е вярно или всява паника? Май вие си правите интерпретации. Още, когато огнището беше в само в Китай, се обсъждаше как ще се разпространи навсякъде, ако не се преустановят полетите и не се вземат сериозни мерки. Това всяване на паника ли е? Или, това, че е много вероятно да дойде и тук? Или да си мием ръцете и ограничим пътувания и контакти?

# 9 176
  • Terra incognita
Писали ли сте вече, че са изолирали италиански щам?

# 9 177
Сигурно е с шалче, навити ръкави и говори провлачено този щам.

# 9 178
  • тук и там
Аз съм във Белгия. Децата са от понеделник на училище.Получих писмо току-що от директора на училището на едното дете,че кмета на общината (на чиято територия е училището-) е разпоредил на полицията да се забрани достъпът на всички които са пътували и идват от  високи рискови зони в община,училища,детски градини библиотеки,спортни центрове,сгради на общинска администрация  ,публични услуги и т.н ,независимо дали имат или нямат симптоми.(важи и за деца и за възрастни за срок 14 дни от завръщането им във Белгия).Рисковите зони са-Китай, Тайланд, Хонконг, Макао, Сингапур, Корея, Иран, Венето и Ломбардия).

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 19:15 от Kaisia

# 9 179
Хора, нормално е някой хора да са по черногледи, други да летят в облаците. Лили 99% от нещата, които казва са смислени и са от източници. Тя не си измисля за да Ви всява паника. Утре ако стане епидемия в България, спомнете си я черногледата Лили, която Ви обесняваше как да се предпазите. С някой неща и аз не съм съгласна, ама не я нападам, все едно е виновна тя, за масовата паника в България и корупцията с лекарствата. В крайна сметка сме големи хора, всеки може да си преценява сам. Ако има хора с по лабилна психика, мисля че темата изобщо не е за тях.

Общи условия

Активация на акаунт