Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 182
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 150
Хм, Катар е забранил влизането на египтяни на негова територия. Египетската министърка на здравеопазването заминава тази вечер за Китай, не била казала още защо.

В Египет има огнище.

Дано тази гадост подминава децата!

Подминава ги, очевидно дори тези с хронични заболявания. Кунчев казва че очакват нула смъртност в групата под 9 години и поне за това е прав. Аз дори не съм чула за тежък случай в тази група, което е много хубаво.

# 9 151
Хм, Катар е забранил влизането на египтяни на негова територия. Египетската министърка на здравеопазването заминава тази вечер за Китай, не била казала още защо.

В Египет има огнище.
откъде е информацията?

# 9 152
По 120 минути - американка от Ухан и шефа на инфекциозната на ВМА.

Американката се е разболяла още началото на януари, явно е било леко. Каза, че държавата се е забавила с мерките. А в момента има стая, в която внася всичко, вкл. храна, да престои няколко дни и тогава го ползва. Имала и отделна баня, в която се къпе, след като е била навън.

Доц. Попов:
Това е друг вирус, различен от грипните.
Във ВМА има пациент, който е бил с кръвохрак, но пациентите били добре. Нямало доказан КВ.
В Китай вече се е получило насищане на огнището и започва спад.
Започва втората вълна на КВ - в Европа.
За лекарите в кабинетите са необходими маски с висока степен на защита.
Не е доказано за КВ дали се влияе от затопляне на времето. Данните за близките до него САРС и МАРС не се влияят от затопляне на времето.  Още повече, че има случаи КВ в страни с високи температури.
Коментирали са с колеги на симпозиум, че явно е като други вируси - варицела, морбили, паротит и др., при които децата карат леко, а възрастните тежко.
Лекарствата за грип, като ремивир,  не действат на този вирус.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 18:48 от Diorela

# 9 153
  • тук и там
В Цяла Европа ще има случаи,въпрос само на време е. Четох за първи случай в Люксембург, човек  дошъл с полет от Италия в началото на седмицата  ,ама самолета е бил  до Белгия (Шарлероа).Та хората в самолета?После проверяващи на летището и т.н.  Във Белгия има един случай на излекуван само от преди 20 дни  , но както казах-тепърва ще започнат да се увеличават случаите  и във Белгия и навсякъде в Европа според мен.

# 9 154
Освен Турция и България, май и Албания не е засегната, или не съм разбрала правилно.

# 9 155
Относно навременното диагностициране. Толкова ли е невъзможно да се погледне секрет от носа или устата под микроскоп и да се идентифицира поне първично корона вируса? Всеки общодостъпен микроскоп с окуляр 30х и обектив 100х би имал увеличение 3000х и ще даде възможност да се види грубо 500нм вирус като 1.5мм обект в зрителното поле и по специфичната му форма да бъде различен от всичко останало. Бих бил благодарен на някой по-запознат да сподели възможно ли е това. Иначе ще чакаме симптомите за да ни разрешат официален тест, после потвърждение от лаборатория някъде си и т.н. докато стане твърде късно и сме заразили още хора.
Ако имаше възможност, все някой микробиолог/ вирусолог щеше да се “сети”. Тук здравите читави скъпи микроскопи са кът, аз се занимавам с микробиология. Хора от Варна ходят до София за да гледат един микроскоп. В патология Варна в една от болниците разполагат също с един микроскоп на добро ниво. За тестовете доколкото знам са с PCR

# 9 156
  • Пловдив
Разходката днес показа претъпкана главна улица и претъпкани заведения. Улиците до там бяха спокойни. Естествено изобщо и не помислих да се бутаме в навалицата. В момента, в който дадохме кръгом се озовахме сред тълпа шумни италиански туристи. Важно е българите да са под карантина. Туристите от Италия и Гърция се бутат в тълпата.

# 9 157
За микроскопите и вирусите може да прочетете тук.
"Но изобретението на д-р Райф е още по-ценно и с нещо друго – неговият микроскоп дава възможност светът на микроорганизмите буквално да оживее, да бъде наблюдаван на живо, в динамика! Нещо, което дори съвременните електронни микроскопи нямат като възможност – те наблюдават вирусите и бактериите в неактивно състояние, т.е. мъртви."
https://www.medbio-bg.eu/bg/filmi-8/istoriqta-na-r-rayf

# 9 158
В Иран явно нещата са лоши, има потресващ клип в Туитър, който опровергава твърденето, че децата го карат леко:( Не мога да го сложа тук.
На мен ми се подкосиха краката.
Не мога да гледам деца така.
Пише че дъражвта не полага никакви грижи за тях.
Като чуя някой да казва - споко бе няма проблем , вече ме избива на рев. Не знам дали има нормален човек да види това, как деца се борят за глътка въздух и да ми обясява как е силно преувеличено висчко?!?

Понеже моето дете е било в подобно състояние,  знам какъв е ужасът:(((
Моето също е било с тираж, въпросното учестено дишане при всеки бронхоспазъм и без корона вирус.. аз лично също не можах да догледам видеото..

# 9 159
В Цяла Европа ще има случаи,въпрос само на време е. Четох за първи случай в Люксембург, човек  дошъл с полет от Италия в началото на седмицата  ,ама самолета е бил  до Белгия (Шарлероа).Та хората в самолета?После проверяващи на летището и т.н. [ Във Белгия има един случай на излекуван само от преди 20 дни  , но както казах-тепърва ще започнат да се увеличават случаите  и във Белгия и навсякъде в Европа според мен.
Днес има втори случай в Белгия, жена върнала се от служебно пътуване до Франция, с леки симптоми. Преди обяд имаше пресконференция.
Със сигурност ще се увеличават случаите. Днес свършва кросус ваканцията и много ще се завърнат от ски ваканция от Италия и Франция.

# 9 160
Да ви кажа и на мен ми хрумна това с варицелата иначе няма друго обяснение. Вероятно ако населението няма грам имунитет и ни тресне варицела, ще има доста висока смъртност сред възрастното население. Представям си пенсионери как карат варицела.
Този вирус е подобен, децата карат много леко, възрастните много тежко, не е свързано с това, че децата са с чисти дробове и т.н. по-скоро има връзка с това как функционира имунната система при децата и при възрастните.

# 9 161
И в Русия е имало един, но е излекуван. Със столичная може би.

# 9 162
Лили, пак да питам откъде е информацията за огнище в Египет, аз не намирам? Да не сте объркали с друго място? Tesla, наистина ли мислищ че човек който ще отиде на почивка април ще донесе вируса тук? Колко хора се върнаха от Италия преди седмица, вируса най-вероятно вече си е тук.

# 9 163
  • В тъмната гора.

Доц. Попов:
Това е друг вирус, различен от грипните.
Във ВМА има пациент, който е бил с кръвохрак, но пациентите били добре. Нямало доказан КВ.
В Китай вече се е получило насищане на огнището и започва спад.
Започва втората вълна на КВ - в Европа.
За лекарите в кабинетите са необходими маски с висока степен на защита.
Не е доказано за КВ дали се влияе от затопляне на времето. Данните за близките до него САРС и МАРС не се влияят от затопляне на времето.  Още повече, че има случаи КВ в страни с високи температури.
Коментирали са с колеги на симпозиум, че явно е като други вируси - варицела, морбили, паротит и др., при които децата карат леко, а възрастните тежко.

Лоша работа, ако няма антивирусен препарат. Освен имуновенин като възможност да се облекчи положението, нищо не ми идва наум. Дано лекарското съсловие и държавата да се вземат в ръце. Трябват ни адекватни антивирусни препарати.

# 9 164
  • тук и там
Да,от понеделник децата са на училище ,възрастните завърнали се от ваканция от  къде ли не и те се връщат на работа. Ще има много нови случаи следващите седмици и според мен.

Общи условия

Активация на акаунт