Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 951
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 270
Стана ми жал за този студент. На 12ти Февруари вече покашля, а една седмица по-късно е последното му видео, където си личи че е с температура.
А към момента е може би вече мъртъв...
Нали младите не умираха от короната, а само старите? И този мит беше развенчан.

# 9 271
Китай и Иран - най актуалните "врагове" на САЩ са най засегнати . God Bless America Simple Smile

Аз бих сложила ЕС на мястото на Китай. Китай запалва фитила, всяващ паника навсякъде и накрая вирусът удари точно ЕС и Иран. Какво съвпадение, ама ще спра с мойте конспиративни теории.

# 9 272
Той вирусът ако се разпространи в останалия свят, рано или късно ще се върне отново в Китай. Всички сме свързани, няма как светът да гори и ти да останеш незасегнат.

# 9 273
Няма мит, има много нисък процент смъртност на младите спрямо възрастните, особено със съпътстващи състояния. Не съм видяла изследвания, които да го опровергават.

# 9 274
Е аз си обещах, че спирам с моите конспиративни теории. За това ще си замълча, какво ще спечели Китай и какво ще спечели САЩ, при една икономическа криза и един раздрусан ЕС, който им диша зад врата. Може да не съм права.

# 9 275
Стана ми жал за този студент. На 12ти Февруари вече покашля, а една седмица по-късно е последното му видео, където си личи че е с температура.
А към момента е може би вече мъртъв...
Под 9 г.възраст го прекарват по леко. Другите - всеки с късмета си.

# 9 276
Няма мит, има много нисък процент смъртност на младите спрямо възрастните, особено със съпътстващи състояния. Не съм видяла изследвания, които да го опровергават.

Всичко обаче е на база китайската информация. Тепърва предстои да видим какво ще става. Германските учени като по-обрани хора, в прав текст казват, че още не знаят за какво става въпрос.

# 9 277
  • София
Мисля, че за Египет Лили изказа лично мнение, не знам защо продължавате да й вадите душата за източник. Аз така го разбрах, че според нея там има огнище.
Когато човек изкаава лично мнение, добавя "според мен". Примерно: "Аз мисля, че в Египет има огнище, защото звездите ми го говорят". Или "В Египет има огнище, смятам аз, защото вярвам на ..."
Но да напишеш "В Египет има огнище Точка." С категоричността на касационна инстанция, моля ви се...

# 9 278
  • София
Много “неналични” видеа вече има в ютюб. Съвсем скоро ще цензурират всичко. По новините днес да чухте някой да споменава, че заразените в Италия за ден, са 500 човека?
Дано да не спрат и тук коментарите.

# 9 279
  • София
Раптор, ама пак стигаме до спора по който няма да се разберем, какво е истинска и неистинска смъртност.
Истинска е като се установи колко % от населението е било инфектирано, на база на тестване не по сега прилаганият метод, а с тестове на кръвна проба и се направи на база на някаква извадка оценка колко са били незасечени. Иначе имаме смъртност при потвърдените случаи, която обаче не е смъртност на инфектираните.
Цитат
В заключението си че смъртността в официалните данни е неистинска, защото ако тяхното заключение беше вярно щеше да вдигне тези хора от гроба, само че не ги вдига, остават си мъртви. Значи официалните данни са верни и смъртността от 17% е истинска, ако не беше тези хора щяха да са живи. Разбираш ли какво ти казвам.
Не- трябва оценка на смъртността при голяма група хора, а не смъртността при вътреболнична инфекция. Тия мъртвите няма да станат живи, но включването им ще доведе до надценяване на опасността от дадена епидемия.

Това за Финландия не съм го коментирал въобще.

# 9 280
Първи случай в Шотландия.

Мароко отлага всички спортни и културни събития, въпреки че в страната все още няма регистрирани случаи.

# 9 281
  • гр. София
Браво на Мароко!

# 9 282
да!
Така се прави, не като нас. Една компания не лети до Милано, но други 2 пълни самолети...

# 9 283
Много “неналични” видеа вече има в ютюб. Съвсем скоро ще цензурират всичко. По новините днес да чухте някой да споменава, че заразените в Италия за ден, са 500 човека?
Дано да не спрат и тук коментарите.
най-вероятно са казали че всичко е под контрол или направо нищо по темата не са казали за по-сигурно.

# 9 284

На младите да, но само спрямо възрастните. Млади vs млади ковид-19 vs грип, ковид е по-смъртоносен. Единствено децата карат този вирус по-леко от грипа. Грипът е много опасен за малките до 5 години и всяка година има и смъртни случаи, докато при този в тази група всички карат леко, имаше и бебета заразени, всички са изкарали леко.

Общи условия

Активация на акаунт