Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 398
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 375
Тука в темата през 5 поста почнаха едни и същи мантри да се повтарят. Все някой лабилен психически се е паникьосал четейки темата. Все едно че тя не е за нов вирус без лечение, заради който карантинират хора, търсят 0-леви пациенти, затварят градове, а е за цветя и рози. Как маските не помагат няма смисъл да се носят, и как стига сте обвинявали туристите че не спират да щъкат насам натам, живота не може да спре. Това са тия 3 мантри които през няколко стр. се повтарят. Simple Smile

Цитат
Късмет късмет но си има и закономерности.
 Примерно пристига един заразен в община Сусурлево и става заразен след два дни (преди това е бил три дни в Италия и се е заразил). Не пази карантина и след 5-тия ден инфектира други трима ако R0 e три (сега ако е много социален може и доста по-голяма беля да направи). След 10-тия ден вече заразяват 4-ма и т.н. и след две седмици от връщането на първия някой евентуално закъсва ама си мисли че е грип и така докато някой я докара до пневмония. Във Вашингтон някой се е заразил преди 6 седмици, в момента има примерно 600 заради него и някой е закъсал и умрял от вирусна пневмония и хоп забелязват какво е станало преди 6 седмици ... ако бяха тествали напосоки и бяха намерили първите трима заразени от 0-вия сигурно всичко това е нямало да се случи, ама иди та ги търси. Сигурно са ги търсили сред близките контакти но останалите ... и да тестваш на поразия не можеш да ги намериш лесно.

Абе ясно, ама все пак вижж че Германия имат друга стратегия. Това че сега им растат болните с голяма скорост е защото правилно управляват ситуацията. Може и наистина да нямаме болен, не е задължително, но се притеснявам че не го търсим достатъчно активно, а ако има и не го открием отрано, страшни поразии може да станат.

# 9 376
Какво значи "всяване на паника"?
Вие за какво сте в темата? Да си чешите езиците, че било написано "will postpone", а не "postpone"?! LillyM, аз лично държа да продължаваш с информацията, която представяш. Не че не мога да си отворя worldofmeters или туитър, но така или иначе се информирам от много места, информацията най-бързо я получавам тук, и после я проверявам, разбира се.
 А който не може да чете на друг език, освен на български, има си български статии в медиите, достатъчно по въпроса. Много хора също така и превеждаха.
На който не му харесва информацията, да не чете или да напусне темата. Или да се информира от другаде. Или да не се информира въобще. Изборът си е негов.
LillyM, не им се връзвай.

# 9 377
Добре де, питах преди около 300 страници, да питам пак. Как сте сигурни, че вие или ваш близък не е изкарал корона вирус миналия месец, примерно. Ние с мъжа ми си говорихме днес, че той беше болен в края на януари доста дълго време, лека температура, суха кашлица, задух, отпадналост, болки в гърдите. Че и го повтори февруари Grinning О, да, и е италианец Bowtie Stuck Out Tongue Winking Eye. Никой тогава не е ходил да се изследва.
И аз писах преди много страници, че точно миналия месец бях с пневмония. За първи път в моя живот. Разви се скорострелно. В събота направих тест за грип и беше отрицателен. Неделя супер зле и в понеделник - пневмония(лява). Доказана с рентгенова снимка. Брутално лечение и на 7мия ден - преглед. КОнтролната снимка показа, че няма и следа от пневмонията.
Сега се бъзикаме вкъщи, че може и корона вирус да съм карала...

# 9 378
  • София
Добре де, питах преди около 300 страници, да питам пак. Как сте сигурни, че вие или ваш близък не е изкарал корона вирус миналия месец, примерно. Ние с мъжа ми си говорихме днес, че той беше болен в края на януари доста дълго време, лека температура, суха кашлица, задух, отпадналост, болки в гърдите. Че и го повтори февруари Grinning О, да, и е италианец Bowtie Stuck Out Tongue Winking Eye. Никой тогава не е ходил да се изследва.
Ами имам съмнения в тази насока!!! И за баща ми и за колега. Има и пневмония в цялата схема ... единият си седя в дома, другият в болница ама не са го тествали за нищо- давали му антибиотици и се оправил. Може да си е имало бактерии и т.н. ама .... същата работа- бавно начало, мачкало го, взел да се задушава, приели го в болница- оправил се и те така. А се е ваксинирал за грип.

# 9 379
  • София - Рим и обратно

И все пак. Каква бройка хоспитализирани може да се очаква в България? Цифри, подобни на тези в Китай?
Най-малко, най-малко Hug
Аз това се опитвам да кажа, че най-вероятно е имало (има/ще има) десетина болни на които даже не им е дошло на ум да се изследват. Ама тук в тая тема масово се очаква “пристигането” на великия вирус...

# 9 380
LillyM, за мен също е изключително ценна информацията, която даваш. Не можеш да угодиш на всички. Не се и налага. Продължавай в същия дух.

# 9 381
  • Варна
Добре де, ако приемем кораба като пример за инкубатор , то от 3600 човека, са заразени под 20 % / 705  / , от тях до момента са починали 7 / 0.1%/ . От карантината минаха доста дни , да речем, за последните случаи трябва още време за окончателни резултати . Но, сякаш не изглеждат чак толкова апокалиптично нещата .Че, и доста възрастни хора е имало на борда.
raptor,  мнение , ти си силен в статистиката  ?

# 9 382
  • София

И аз писах преди много страници, че точно миналия месец бях с пневмония. За първи път в моя живот. Разви се скорострелно. В събота направих тест за грип и беше отрицателен. Неделя супер зле и в понеделник - пневмония(лява). Доказана с рентгенова снимка. Брутално лечение и на 7мия ден - преглед. КОнтролната снимка показа, че няма и следа от пневмонията.
Сега се бъзикаме вкъщи, че може и корона вирус да съм карала...

Вероятно 'бруталното лекуване'  е включвало антибиотици?
Когато пневмонията е бактериална те ще те излекуват за 5-7 дни, но ако е вирусна антибиотиците не помагат въобще.
Така че, ако са те излекували антибиотиците не би могло да е новия вирус.

# 9 383
Още вчера изкоментирах Милано и каква е гъстотата на население там. Пак ще повторя 7000 човека на кв.м. сравнение със София 2500 човека на кв. км. Много ви моля, проверявайте тези неща, преди да казвате, че едва ли не е засегнат район с ниско население, няма такова нещо. Ухан е с малко над 1100 човека на кв.м. ама се заразиха повече от 60000 човека.
В засегнатата област в Италия Ломбардия има близо 10млн човека, като общата площ е 23865кв км
В България сме малко над 6млн население на площ 111000кв. км.

# 9 384
  • В тъмната гора.
Ами то за тази жена от Димитровград стана ясно, че крият!

И как толкова бързо се е стигнало до летален изход?

# 9 385
  • София - Рим и обратно
Мъжът ми не се оправи с антибиотика тогава. Поне още седмица-две се влачи като парцал, казваше че не помни така да е боледувал. Моя приятелка беше по същия начин - много тежък грип, с повтаряне. Пи антибиотик, но не се оправи от него, а от самосебе си. Мале, добре че още не беше избухнала истерията с короната.

# 9 386
Аз не знам на Вашият съпруг, кой доктор му предписа антибиотик за грип? Вирус нали не се лекува с антибиотици, или аз вече почнах да откачам.

# 9 387
  • София
Добре де, ако приемем кораба като пример за инкубатор , то от 3600 човека, са заразени под 20 % / 705  / , от тях до момента са починали 7 / 0.1%/ . От карантината минаха доста дни , да речем, за последните случаи трябва още време за окончателни резултати . Но, сякаш не изглеждат чак толкова апокалиптично нещата .Че, и доста възрастни хора е имало на борда.
raptor,  мнение , ти си силен в статистиката  ?
Aми кораба е случай на месец. На него някакви карантинни мерки все пак е имало, но  е тясно и е развъдник какъвто в реалния живот може да няма. Без мерките е можело сигурно и 30 да станат. Умрелите не са 0.1% а 7 от 770 (като добавя разкритите инфектирани сред репатрираните)  и стават 0.9%. Има 36 в интензивни отделения и може да стане така че още 7 да умрат и % да стане на 1.8% (дано да не стане!!!). В реалният живот това ще отговаря на нещо като 1% или по-малко НО само ако може да се осигури лечение в интензивно отделение на 5% от инфектираните. Иначе ще умрат доста над 1%- примерно 5% в някоя задъхала се без места в интензивни  отделения държава. Иначе казано може да стане в пъти по-зле от лошо планиране а не от вируса.

# 9 388
Лили, Никола Тесла, Снежана и още няколко потребителя с адекватни постове, благодаря за информацията и времето. Не следя темата от известно време. Защо модератор не заключи тази пародия??

Испания--наближават 90 заразените, 5 са в критично състояние. На 77 г, на 66 г., шофьор на камион на 62г., жена на 39г., за последния критичен не разбрах нищо!

# 9 389
  • София
630 страници, за да стигнем до "Ама ние сме го изкарали бе"? Днес кумата ми и тя, "О, ама ние вече го минахме!"
ПРЕСТАНЕТЕ! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт