Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 416
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 720
Е те в Русия да не са забранили на хората да излизат по улиците? В какво точно се изразяват драконовските мерки?
Не затвориха ли границите си с Китай?
Ние не само, че нямаме затворени граници, ами и бежанци чакаме.

Ами... Не са спирали полетите между двете държави.

# 9 721
  • Germany
Цитат на: MyPlace link=topic=1174414.msg40285291#msg40285291 date=1583156260

Току що уби и последната ми надежда,че ще успеят да спрат тая гад пак😢..
[/quote
Ами...няма да губим надежда. Може да останем без БМВ - та, но нищо.

И още нещо от Бавария:
„ В момента няма причина да се затварят училищата в Бавария.  Вероятността да се заразите е малка до умерена ”
 Междувременно Италия удължи ваканцията на няколко общини в неделя.  На въпроса дали смята, че това е възможно и за Бавария, Хумл отговори: „В момента не обсъждаме това, но не искам да го изключа изцяло.“ В отговор на твърденията на Маркус Содер и Йенс Спан, че пандемията е неизбежна,  добави министърът: „В момента нямаме пандемия.  Институтът „Роберт Кох“ понастоящем оценява опасността в Германия за ниска до умерена.  Но честно казано, това е динамичен процес. "
Малка до умерена е една хубава прогноза 😉

# 9 722
Това, че някой си се върнал от някъде си, не значи абсолютно нищо и не е предпоставка да се "самоизолира", каквото и да си мислиш ти и комшиите.

За комшиите не знам, но посещението на райони, засегнати от коронавируса според министъра на здравеопазването е предпоставка. Нали затова бяха споровете около това кой ще плаща домашната доброволна карантина.

"„Когато гражданин влиза на територията на страната имат два варианта. Единият е когато те имат температура и термокамерите констатират, че те имат температура. Веднага здравните органи ги поемат и те постъпват в определените здравни заведения. Във втория случай когато гражданинът е минал през контрол и не е бил с температура, но идва от Китай или друг район, засегнат от коронавируса той се прибира в жилището си и там стои 14 дни под карантина като е под наблюдение на личния лекар“.

https://nova.bg/news/view/2020/02/25/279199/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D … D0%B8%D0%BA%D0%B0

# 9 723
И във Виена, не знаят още как се е заразил пациент 1. Изследват с доста бавни темпове и налагат карантина само в редки случаи.

По отношение на хигиената, една  заразена жена е пътувала с влак и когато искали да дезинфекцират вагона, остановили, че за това време( 4 дни) вагонът е бил дезинфекциран по съвсем обичайна процедура вече два пъти. Колко често мислите, че се мият автобусите на софийския градски транспорт, а и влаковете на БДЖ?
За коронавирус не знам, но имам чувството, че какво ли не може да се хване от там.

# 9 724
  • София - Рим и обратно
Е, да де, пълна безсмислица. Мъжът ми е попълвал декларация последния път, като се прибра - каза, бутнаха ми едно листче, не знаех номера на ЛЛ, казали му "нищо", адрес не е дал, каза- дори не го подписах отдолу - никой не погледна даже.

# 9 725
  • София
На влаковете на БДЖ изобщо не личи да са мити някога.

# 9 726
Аз мисля,че вагоните на трамвай 22 например не са мити откакто са внесени от кой знае коя държава.

# 9 727
Аз мисля,че вагоните на трамвай 22 например не са мити откакто са внесени от кой знае коя държава.

Ама те са от сравнително новите, има тролейбуси от 90те по някои линии

# 9 728
  • София
Мислех си и аз дали да не звънна в РЗИ, но затова реших да питам дали реално има какво да направят. Защото ако карантината е по желание и по съвест, то ясно, че няма смисъл....
Той се връща с кола и се съмнявам някой да е проследил къде е ходил и какво е правил. Най-много да е попълнил една декларация, че не е болен...
На кафето не смятам да отговарям. Има препоръки и не ги измислям аз, въпроса е защо са само препоръки, а не са задължителни и защо няма кой да следи за спазването им?
Голяма глупост беше, че двамата студенти от Ухан ги извозиха с военния самолет, с костюми и след това ги държаха 14 дни във ВМА, а хората идващи от Италия (която е не по-малко огнище) си щъкат насам натам. Разчитаме вече на съдбата явно. Каквото такова.
Сега колежка ми каза, че семейството на сина й са под карантина след пътуване със самолет от Северна Италия, дали са им болнични след обаждане на РЗИ до ЛЛ. Той, от своя страна им се обаждал всеки ден да ги проверява как са. Но, никой не следял дали се спазва, разчитало се на съвестта на пътувалите.

# 9 729
Е, да де, пълна безсмислица. Мъжът ми е попълвал декларация последния път, като се прибра - каза, бутнаха ми едно листче, не знаех номера на ЛЛ, казали му "нищо", адрес не е дал, каза- дори не го подписах отдолу - никой не погледна даже.

Това да, затова може би сигналите до РЗИ не са излишни. Въпреки че специално на сайта на Софийската намирам само алгоритъм на поведение при пристигащи от Китай, не е променено да включва други райони. Но се разчита основно на съвест.

# 9 730
  • Пловдив
За да се следи за спазването на карантината, трябва да има обучен за целта персонал.

# 9 731
  • Street of Dreams
Виждам, че обсъждате Германия - сигурно сте коментирали случая с Берлин-център? Не е ясно откъде се е заразил, след посещението му при лекар първо са го изпратили да си ходи вкъщи. Сега още 60 човека, контактували с него ще бъдат тествани. Просто чудесно, всичко е под контрол, както казва здравният министър Суперйенс. Видяхме докъде я докарахме още в случая на Webasto и нежеланието да се направи каквото и да било, щото нямало нужда.

Скрит текст:
Числата в Германия започват да отиват в сферата на предположенията, както стана в Китай.

# 9 732
За Русия
Прибраха си хората от Китай с военни товарни самолети т.е .без седалки и ги затвориха за карантина в "лагери"

# 9 733
Дори и мнозинството българи да бяха много съвестни, а те не са
Остава солидна бройка чужденци, която пристига и отива на ски, на бизнессрещи и т.н. Там карантината е абсолютно невъзможна

# 9 734
Каквато и да е вирусна пневмония първо трудно се диагностицира, второ трудно се лекува.
Подкрепям с две ръце.Минала съм по този път и няма да забравя никога кошмара който преживях

Общи условия

Активация на акаунт