Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 751
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 140
  • Варна
Сребърна паричка, още няма 12. Сащ са в друга  времева зона примерно. Никакво медийно затъмнение не е,деня още не е почнал.Китай и Корея ги обявяват след 12 вечерта наше време. Италия - след 5 следобед. Обявяват се примерно +23 за Германия, +14 Франция и тн. А не отделно за всеки нов.

Следя тук https://www.worldometers.info/coronavirus/ и информацията за нов случай се появява почти веднага след като се обяви / всеки един поотделно, веднага влиза в брояча/  . Украйна, вече е добавена . Днес за Италия, Испания и Франция нищо . За Иран също .

# 10 141
Аз, друго с чудя, днес няма обявяване на новозаразени , поне в сайта, който следя. Има обявени нови случаи в Китай и Южна Корея , смъртни случаи само в Китай и за другите държави почти нищо / обявени са общо 7 случая извън Китай и Ю. Корея / . Поредното информационно затъмнение ли се задава ?

Следя тук https://www.worldometers.info/coronavirus/ и информацията за нов случай се появява почти веднага след като се обяви / всеки един поотделно, веднага влиза в броячя/  . Украйна, вече е добавена . Днес за Италия, Испания и Франция нищо . За Иран също .
и аз следя тук, странно. Аз виждам направо +5 +10  Но аз влизам 2 пъти дневно,не мисля че трябва да се следи на 5 мин,но това е мое мнение. Повечето случаи ги виждам следобед. Ами ето- сега влязох има 15 за Швейцария,сутринта нямаше. Има и за другите страни,както казах 10-11 часа още деня не беше почнал,сега тръгнаха да се засилват

# 10 142
В Испания са 120 случая, тази сутрин бяха толкова. Най - много са в Мадрид, 29.

# 10 143
  • София

Ще питам нещо и тези, които следят случаите в Европа, става въпрос за Испания. Къде там има регистрирани случаи на корона?
Почти навсякъде има. Най-много има в едно огнище в Мадрид, след това Андалусия и Каталуния. За Канарските острови е ясно, вече има 3 случая и на Майорка.

Има интересно и полезно сравнение в графики между грипа и ковид. Предполагам може да се разбере с гугъл транслет, но картинките са ясни и без него, заради тях го пускам като линк. https://elpais.com/ciencia/2020-03-02/como-se-compara-el-coronav … -que-es-peor.html

# 10 144
  • В офиса
Сребърна паричка, държавите с много случаи обявяват бройките веднъж дневно. За UK е в 4 наше време, Италианците май в 6 тяхно, а Французите май в 8 (не съм сигурна за последните)
Merri An, не знам как в един пост изреди толкова различни като ниво на познание и анализаторски умения хора. Някои от тях също имат забавни хипотези, други са готини и удоволствие да се четат.

# 10 145
  • Другата България
Благодаря, момичета.
Тя май е във Валенсия. Но дори и да няма в района, това нищо не означава, аз съм наясно, всички сме наясно.
Безумното е, че същата - аз вече писах, до 20.02. някъде беше болничен и в болница заради пневмония следствие на грип. С абсолютно отслабен имунитет. И на 01.03. заминава за Испания на екскурзия, сега, когато се говори и тръби навсякъде за превенция. Абсолютно дебилно, без извинение. Нагледно показно как не трябва да се прави, и как ако нещо имаме вече тук каквито и мерки да се вземат от страна на държавата няма ли го самосъзнанието, то нищо друго не може да помогне. И отново стигаме до Вселената и човешката глупост.....

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 12:21 от bubanka

# 10 146
  • Варна
Аз, друго с чудя, днес няма обявяване на новозаразени , поне в сайта, който следя. Има обявени нови случаи в Китай и Южна Корея , смъртни случаи само в Китай и за другите държави почти нищо / обявени са общо 7 случая извън Китай и Ю. Корея / . Поредното информационно затъмнение ли се задава ?

Следя тук https://www.worldometers.info/coronavirus/ и информацията за нов случай се появява почти веднага след като се обяви / всеки един поотделно, веднага влиза в броячя/  . Украйна, вече е добавена . Днес за Италия, Испания и Франция нищо . За Иран също .
и аз следя тук, странно. Аз виждам направо +5 +10  Но аз влизам 2 пъти дневно,не мисля че трябва да се следи на 5 мин,но това е мое мнение. Повечето случаи ги виждам следобед. Ами ето- сега влязох има 15 за Швейцария,сутринта нямаше. Има и за другите страни,както казах 10-11 часа още деня не беше почнал,сега тръгнаха да се засилват

Забавна си , къде написах, че следя през 5 минути ? Явно , ги обявяват в 12 ч , а аз съм гледала преди този час и сега вече са излезнали. Друг ден обикновено гледам вечер, днес погледнах и преди обяд, затова ми направи впечатление ,че няма данни.

# 10 147
  • София
Моля да престанем с личните нападки. Темата е публична и всеки има право да пише в нея - и стари, и нови, и угрижени хипохондрици, и безгрижни оптимисти, и хора с медицинска култура, и абсолютни лаици. На мен лично всяка гледна точка ми е полезна и интересна. Това е форум, не информативен сайт.

# 10 148
  • Germany
За Испания по провинции може да погледнете тук https://www.thelocal.es/20200302/map-the-provinces-of-spain-most … ed-by-coronavirus . Не знам до колко е актуално.
Италия, Франция и Германия репортват случаите в късен следобед и вечер мисля.

# 10 149
Аз следя тук:

Виж BNO Newsroom (@BNODesk): https://twitter.com/BNODesk?s=09

Не влизам да проверявам. Имам абонамент и влючено известяване на телефона.

# 10 150

Надявам се, че ако се появят случайно маски по аптеките, всички, които твърдят, че не предпазвали, няма да купуват за себе си и семействата си, за да има за останалите.

Китай произвежда над 100 милиона дневно.
Започнаха да шият маски в Русе.
Турция ни подарявала милиони...

Имам чувството, че ще се превърнем в държавата на маските.
Напротив, в цял свят търсенето на маски е скочило неимоверно и няма. Това щото не предпазвали.
На голям човек ли да обяснявам как се случват нещата при паника и страх? Ако някой им каже, че като се намажат с жлъчка от жаба ще се спасят от коронавирус дали няма да се избият да го правят? Подценяваш колективния разум.
Инак никой не е казал, че маските не предпазват хич, но неправилното им използване крие повече рискове, отколкото позитиви. Аз лично не нося. Купих си само като бях болнава преди около месец, за да не пръскам бацили като съм в градския, но никога не съм носила, за да не се разболявам аз самата. Вирусът влиза и през очите, тях как ще ги пазите?

# 10 151
Бих препоръчала да не се ползва многократно една маска. Не знам до колко би могло да подейства такова обезпаразитяване и не знам до колко маската би била удачна за ползватне втори път след това.
нали вируса умирал след няколко минути ако не е в нормалната си среда.
оставям днешната маската да пренощува и на сутринта е чиста откъм вируса.

Влагата от издишания въздух е идеална среда за развитие на бактерии.

# 10 152
Мери нямаше предвид това, но Вие не я разбрахте просто. Както винаги се случва в тази тема. Преди време тук беше информативна тема, гледахме как върви вируса, всеки си казваше мнението на това което е забелязал и нямаше хора, които нон стоп да говорят за лекарства. Милион пъти в тази тема се написа, да не се коментира, кой как си лекува пациентите. Преди, когато вирусът беше в Китай и ние си го изследвахме от далече, нямаше никой тук. Дойде в Италия, взехте те се запасявате. Имам една изненада за Вас, аз съм тук от началото и не съм се запасила и с едно хапче! Най-малкото прочетох, че не хапчетата лекуват хората. Всъщност това, което правят медиците в Китай е да подържат живота и органите, за да може имунната система да се пребори с вирусът. Дали са използвани медикаменти или не, не е наша работа. Оставете тези неща на лекарите ни, доверете им се, те са нашето спасение в случая. Постоянно слушам, как нямало легла, а никой не помисли, защо нямаме легла. Нашата здравна система е такава, за да мине нещо по НЗОК трябва да лежиш от 3 до 5 дни в болница, всякаш идвате от Марс да не го знаете това. Затова и болниците ни са пълни. При една евентуална епидемия, аз смятам че това нещо ще се промени, изследванията които не са спешни за момента, ще се отложат. Например моята дъщеря трябва да влезне в неврологията за ЕЕГ, еми това ЕЕГ е профилактично, но за да мине по НЗОК 3 дена искат да лежим в болница. Ето това ЕЕГ ще бъде отменено за момента и там ще има празно легло. Защо някой си е въобразил обратното не мога да разбера? Защо е това недоверие към медиците ни?
Няколко пъти казах в тази тема, че не само България действа по този начин, да се тества само човек бил или контактувал с друг човек, който е посетил засегнат район. Така правят и в Германия, така правят и във Франция.
Това не е Китай и смятам,че от тук присъстващите 99%, да не кажа 100% имат познат пребиваващ в ЕС!
С жената която си пишех, която живее в Китай, но в отдалечен от Хубей район, разбрах че основно Хубей е засегнат, другата част на Китай не е така засегната, вероятно там не смогват на хора за лечение и затова здравната система е сдала багажа. Трудно е 11000 човека, не са малко да ги хоспитализираш.
Престанете да казвате, че карантината била помогнала. Да помогнала до една степен, но за тия драстични спадове, не е само карантината причината. Хубей е в карантина от 25.01  и това не попречи на вируса да се разнесе из целия Китай. В другите части карантина имаше на доста по-късен етап. Сега какво забелязваме, Хубей над 3% смъртност при официални данни, останалия Китай от 1 до 2%. Е айде преди казахте, че в Хубей е почнало по-рано, сега какво ще кажете? Както ясно се видя за 1 месец, Хубей пострада най-много. Визирам само Китай.
Да се преместим на кораба, 706 заболели от 3500 души, от тях 6 човека загинали, 34 човека са с усложнения(въпросната пневмония). Няма нито един в критична фаза за момента.
Така да Ви го напиша в проценти, защото някой тук се изказаха доста крайно,че имало 50% хора за хостпитализация с пневмония, което не е верно. Отдавна се каза,че този процент е доста под 50%. Има интервю с доктор, още от самото начало на карантината в Ухан, прочетете го. Намира се в първия пост.
Та за процентите. От всички хора на борда има 21% болни, има 0,9% загинали и има 5% с усложнения, къде са 5%, къде са 50% питам аз? Дано ми отговорите.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 12:54 от Snezhana Petrakova 651272

# 10 153
Ако някой им каже, че като се намажат с жлъчка от жаба ще се спасят от коронавирус дали няма да се избият да го правят? Подценяваш колективния разум.

Това ми напомня за печално известния случай, когато след аварията в АЕЦ Фукушима, майка беше мазала петите на новороденото си с йодна тинктура притив... радиация (!!!). Детето беше с изгаряния по кожата.

# 10 154

Притесняват ме изказванията на Мангъров:
"Лекарство за вируси няма. Поддържа се тялото, докато се пребори с вируса.  По- силния оцелява и оздравява."
Това ли е приетата стратегия на лечение в Бг от вируса? Означава ли, че нашите болни ще ги оставят сами да се преборят с вируса? Най-много при падане на сатурацията да им включат кислород? На фона на иформациите от чужбина, че  лекарствата против Спин и малария, както и други работят? Те наш'те изобщо разполагат ли с тези лекарства, а ако ги имат ще ги прилагат ли на всички, или ще си ги пазят за свои хора?
Не знам дали лекарства против СПИН и малария работят но донякъде съм съгласна с Мангъров.Казвам го като  лично преминала преди години през кошмара наречен вирусна пневмония. Два месеца бях опитно зайче третирано с цялата гама антибиотици които светът е измислил, за да се стигне накрая до тежка гъбична инфекция и нулев ефект като цяло от лечението.
След което последва период на още два месеца, през които в определени часове на деня поддържах субфебрилна температура (37,2°C).
Състоянието което човек изпитва  не може да се опише, и най отговорно мога да кажа че това е най ужасния период в живота ми до момента. След четвъртия месец може би, си спомням че постепенно организмът ми започна да изгражда антитела и симптомите постепенно взеха да затихват, налице беше оздравителен процес, който продължи около два месеца.
И понеже организмът ми беше крайно изтощен си спомням че и на следващата година двете грипни вълни не ме подминаха и ги прекарах изключително тежко.Та наистина в някои случаи нищо не може да се направи колкото и да не ви се вярва.Трябва да бъдете следени евентуално за развитието на вторична бактериална инфекция, която да третирате с антибиотици ако се появи, може евентуално вливания на глюкоза, както и кислородни маски и инхалации за по тежките случаи.Това е всичко - думата има единственно и само вашата имунна система.Всичко е в нейни ръце.

Общи условия

Активация на акаунт