Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 725
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 125
Опитвам се да не истерясвам при ежечасното броене на новите случаи на заразени и починали със следната статистика:
"Около 1.35 милиона  загиват ежегодно в пътно-транспортни произшествия. Те са основната причина за смърт между 5-29 г."
https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/road-traffic-injuries

# 10 126
По BBC обясняват, че маските не били ефективни при ширпотреба от обществото, да спирали да ги изкупуват, че за докторите да има. Така, че призивите от тук и там че маските нищо не правели май може да се проследи накъде бият.

# 10 127
  • София
Турция ни подарява милиони маски, очила, бързи и ефективни тестове и пр. Линк  - във всеки новинарски сайт.
Въпрос  - колко мигранти ще поемем срещу което?

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 11:34 от Ronald

# 10 128
Първи случай в Украйна.

BREAKING: Ukraine confirms first case of coronavirus https://t.co/eUoE2b20hL

Елфичка, грипът не повтаря, но може да те хване друг щам. Едва ли толкова време е оцелял върху витамините, освен това той не е бактерия, а вирус, доста различно.

# 10 129
По BBC обясняват, че маските не били ефективни при ширпотреба от обществото, да спирали да ги изкупуват, че за докторите да има. Така, че призивите от тук и там че маските нищо не правели май може да се проследи накъде бият.
Надявам се, че ако се появят случайно маски по аптеките, всички, които твърдят, че не предпазвали, няма да купуват за себе си и семействата си, за да има за останалите.

# 10 130
  • София
Мен повече ме е страх от грипа тип Б. Като знам колко гаден беше тип А.

# 10 131
  • Варна
Аз, друго с чудя, днес няма обявяване на новозаразени , поне в сайта, който следя. Има обявени нови случаи в Китай и Южна Корея , смъртни случаи само в Китай и за другите държави почти нищо / обявени са общо 7 случая извън Китай и Ю. Корея / . Поредното информационно затъмнение ли се задава ?

# 10 132

Надявам се, че ако се появят случайно маски по аптеките, всички, които твърдят, че не предпазвали, няма да купуват за себе си и семействата си, за да има за останалите.

Китай произвежда над 100 милиона дневно.
Започнаха да шият маски в Русе.
Турция ни подарявала милиони...

Имам чувството, че ще се превърнем в държавата на маските.

# 10 133
Сребърна паричка, още няма 12. Сащ са в друга  времева зона примерно. Никакво медийно затъмнение не е,деня още не е почнал.Китай и Корея ги обявяват след 12 вечерта наше време. Италия - след 5 следобед. Обявяват се примерно +23 за Германия, +14 Франция и тн. А не отделно за всеки нов.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 11:49 от elleonore1

# 10 134
В Русе са ушили 2000 Simple Smile

От Турция са далече от милиони маските...

респираторни маски с висока степен на защита (20 000 броя), защитни очила (100 000 броя), операционни маски (500 000 броя), защитни облекла (100 000 броя), предпазни калцуни (30 000 броя), операционни ръкавици (150 000 броя). До края на седмицата се очакват допълнително респираторни маски с висока степен на защита (30 000 броя), предпазни калцуни (120 000 броя) и операционни ръкавици (650 000 броя).

# 10 135
Първи случай в Гибралтар.

BREAKING: Gibraltar reports first case of coronavirus https://t.co/eUoE2b20hL

Според иранския председател на парламента 23-ма депутати са болни от ковид19

The Spectator

# 10 136
  • София
Срещу какъв ангажимент от наша страна, питам? Даром в политиката нищо няма, джурналистите ни са кръгли имбецели, щом не поставят нормални, резонни въпроси на чучелото?

# 10 137

Китай произвежда над 100 милиона дневно.
Започнаха да шият маски в Русе.
Турция ни подарявала милиони...

Имам чувството, че ще се превърнем в държавата на маските.
Напротив, в цял свят търсенето на маски е скочило неимоверно и няма. Това щото не предпазвали.

# 10 138
  • Другата България
С изненада прочетох, че тържествата за 3-ти март са отменени. Не знам това какво трябва да значи, но днес освен национален празник е и почивен ден. МОЛ-овете са пълни с хора, заведенията са пълни с хора, които естествено нито са с маски, нито са се трогнали кой знае колко от случващото се. И бройката е в пъти повече от тези, които щяха да са на Шипка или на някакво публично събитие във връзка с честването на празника. Това какво е, освен популизъм? Това ли са ни мерките? То дори не си струва да се коментира.
Ще питам нещо и тези, които следят случаите в Европа, става въпрос за Испания. Къде там има регистрирани случаи на корона? Оказа се, че колежката ми все пак е заминала на екскурзия, но не в Италия, а в Испания, което е безумно. Скрила е от всички, но естествено ние разбрахме. И сега шефа направо се чуди какво да я прави като се върне. Толкова за самосъзнанието и отговорността българска, Ганчо има резервация, дал е едни пари, взел си е отпуск и за нищо на света няма да се откаже от възможността да се изяви когато се налага. Мила родна картинка.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 12:14 от bubanka

# 10 139

Общи условия

Активация на акаунт