Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 588
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 110
Що се излагате. Дизайнерска маска се шие за 20 мин. Мисля да правя бизнес

# 10 111
Някой спомена ли драстично по-ниския брой нови заразени от Китай през последното денонощие /малко над 100/ или се съобщават само статистиките,където има увеличение/смърт?

# 10 112
Ето, ББ се е погрижил Simple Smile

До няколко дни от Нидерландия ще ни бъдат доставени 2 млн. маски.

https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/dogovorihme-s-niderlandiia … mln.-maski-234271

На какви цени е интересно, защото златни и сега се намират.

# 10 113
Що се излагате. Дизайнерска маска се шие за 20 мин. Мисля да правя бизнес

Еее ама как ти върви на цвета на очите !

П.п над носа изглежда “хлабава”..

# 10 114
Цитат
Тази сутрин обсъждахме обстановката и с грип Б епидемията, защото това натоварва лабораториите. Те са едни и същи лаборатории, които ги обработват, както са едни и също отделенията, които ще лекуват грип Б пациентите и евентуално пациентите, които се карантинират със съмнение за коронавирус.
https://www.dnes.bg/koronavirusat/2020/03/03/vse-oshte-niama-bol … -bylgariia.440882
Толкова, относно ресурсът на българските болници!
Грип и хора в карантина за корона на едно! Въобще мила родна картинка!

# 10 115
може да се сложи от тия лентички за носа, които са на хирургическите маски, но според мен те много малко затварят. Маските повече са за собствено успокоение отколкото да пазят. Тия, които наистина пазят трудно се диша с тях и са неудобни за носене. Имам камара парцали в нас, всякакви разцветки ще има като намеря време за занимавки - тази беше експериментална

# 10 116
  • Варна
може да се сложи от тия лентички за носа, които са на хирургическите маски, но според мен те много малко затварят. Маските повече са за собствено успокоение отколкото да пазят. Тия, които наистина пазят трудно се диша с тях и са неудобни за носене. Имам камара парцали в нас, всякакви разцветки ще има като намеря време за занимавки - тази беше експериментална

Едни такива очила ще ти решат проблема , нали и през очите влизал.Шегувам се, макар че не е смешно. Маската ми харесва .

# 10 117
  • Germany
China's National Health Commission reports 125 new cases of coronavirus and 31 new deaths, nearly all in Hubei province - Китай доста добре се справя

А това от Корея - South Korean President Moon puts all government agencies on 24-hour emergency alert, says country at "war" with coronavirus

# 10 118
Ето данни как се забавя вирус с миене на ръце 5-10 пъти на ден:

https://twitter.com/FryRsquared/status/1234491912775782400

Миенето на ръце помага в пъти повече от маските. Маските са малко...абе талисман за собствено успокоение.

Що ли не изчезнаха сапуните...

# 10 119
Бих препоръчала да не се ползва многократно една маска. Не знам до колко би могло да подейства такова обезпаразитяване и не знам до колко маската би била удачна за ползватне втори път след това.

# 10 120
Един познат е постнал във фейсбук снимка с надпис "когато летиш до Италия" и на снимката се вижда как в самолета има не повече от 10 човека общо. Явно все пак повечето хора са преценили, че не е удачно сега да се пътува.

# 10 121
Никой няма да се радва да има и у нас вирус. Трябва да си ненормален, нали и ти не си застрахован. Не е до злорадство. Просто хората се притесняваме, че има и ако не се открие и проследи, то поразените ще стават много, после лечението е неясно, а може и огнища на много места да се появят, заради неглижирането, манталитета и движението на хората.
Ако има у нас , а вероятно е така, колкото по-бързо се намери болен или заразител, толкова по-добре за ограничаване и предпазване на другите. Ако не се открие и има такъв с всеки ден се заразяват повече хора и се разраства.
Няма за мен достатъчно информация официална у нас , не се говори сякаш сериозно по проблема. Много хора, да не кажа повечето гледат с насмешка на този вирус. Вече ме съмнява дали нарочно не казват, че взимат някакви мерки. Няма да се учудя тези , които познавам и се майтапят (а някои са от семейства с лекари или самите те са с деца и мъже лекари) няма да се окажат най-подготвени откъм храни и медикаменти. Защото все някой изкупува тези запаси. Не сме ние лудналите тук , дето си купихме за 1-2 седмици някакви пакети, защото не пазаруваме за седмица или месец предварително по принцип , а за деня необходимото или за едното ядене да сготвиш.

# 10 122
Има хора, пътуващи по работа или за да се върнат при близки. Не всички пътуват,за да видят дуомото на Милано...

# 10 123
  • Буркина Фасо
Бих препоръчала да не се ползва многократно една маска. Не знам до колко би могло да подейства такова обезпаразитяване и не знам до колко маската би била удачна за ползватне втори път след това.
нали вируса умирал след няколко минути ако не е в нормалната си среда.
оставям днешната маската да пренощува и на сутринта е чиста откъм вируса.

# 10 124
Статия на английски за готовността в ОК и някои данни за издържливостта на вируса https://medium.com/@amwren/forget-about-the-death-rate-this-is-w … irus-890fbf9c4de6, за който не разбира - десен бутон, транслейт.

Общи условия

Активация на акаунт