Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 707
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 155
Снежана, вирусът в Китай беше спрян с карантинни и изолационни мерки, а по едно време близо един милиард души бяха с някаква рестрикция да пътуват. Ти ако имаш някакви други идеи как е спрян вируса, сподели ги, сигурна съм, че един куп епидемиолози ще са ти благодарни. В Ухан беше епицентъра на епидемията, нормално е там да пострадат най-много, защото там пожарът беше най-голям, в другите части искрите и огнищата за гасене бяха много по-малки.

# 10 156
  • София
Уважавам много д-р Мангъров. Забележителен специалист и човек. Мисля, че нищо от казаното от него не може да се оспори.

# 10 157

Що ли не изчезнаха сапуните...

Защото не си в Германия.

# 10 158
  • Другата България
Мери нямаше предвид това, но Вие не я разбрахте просто.
Скрит текст:
Както винаги се случва в тази тема. Преди време тук беше информативна тема, гледахме как върви вируса, всеки си казваше мнението на това което е забелязал и нямаше хора, които нон стоп да говорят за лекарства. Милион пъти в тази тема се написа, да не се коментира, кой как си лекува пациентите. Преди, когато вирусът беше в Китай и ние си го изследвахме от далече, нямаше никой тук. Дойде в Италия, взехте те се запасявате. Имам една изненада за Вас, аз съм тук от началото и не съм се запасила и с едно хапче! Най-малкото прочетох, че не хапчетата лекуват хората. Всъщност това, което правят медиците в Китай е да подържат живота и органите, за да може имунната система да се пребори с вирусът. Дали са използвани медикаменти или не, не е наша работа. Оставете тези неща на лекарите ни, доверете им се, те са нашето спасение в случая. Постоянно слушам, как нямало легла, а никой не помисли, защо нямаме легла. Нашата здравна система е такава, за да мине нещо по НЗОК трябва да лежиш от 3 до 5 дни в болница, всякаш идвате от Марс да не го знаете това. Затова и болниците ни са пълни. При една евентуална епидемия, аз смятам че това нещо ще се промени, изследванията които не са спешни за момента, ще се отложат. Например моята дъщеря трябва да влезне в неврологията за ЕЕГ, еми това ЕЕГ е профилактично, но за да мине по НЗОК 3 дена искат да лежим в болница. Ето това ЕЕГ ще бъде отменено за момента и там ще има празно легло. Защо някой си е въобразил обратното не мога да разбера? Защо е това недоверие към медиците ни?
Няколко пъти казах в тази тема, че не само България действа по този начин, да се тества само човек бил или контактувал с друг човек, който е посетил засегнат район. Така правят и в Германия, така правят и във Франция.
Това не е Китай и смятам,че от тук присъстващите 99%, да не кажа 100% имат познат пребиваващ в ЕС!
С жената която си пишех, която живее в Китай, но в отдалечен от Хубей район, разбрах че основно Хубей е засегнат, другата част на Китай не е така засегната, вероятно там не смогват на хора за лечение и затова здравната система е сдала багажа. Трудно е 11000 човека, не са малко да ги хоспитализираш.
Престанете да казвате, че карантината била помогнала. Да помогнала до една степен, но за тия драстични спадове, не е само карантината причината. Хубей е в карантина от 25.01  и това не попречи на вируса да се разнесе из целия Китай. В другите части карантина имаше на доста по-късен етап. Сега какво забелязваме, Хубей над 3% смъртност при официални данни, останалия Китай от 1 до 2%. Е айде преди казахте, че в Хубей е почнало по-рано, сега какво ще кажете? Както ясно се видя за 1 месец, Хубей пострада най-много. Визирам само Китай.
Да се преместим на кораба, 706 заболели от 6000 души, от тях 6 човека загинали, 34 човека са с усложнения(въпросната пневмония). Няма нито един в критична фаза за момента.
Така да Ви го напиша в проценти, защото някой тук се изказаха доста крайно,че имало 50% хора за хостпитализация с пневмония, което не е верно. Отдавна се каза,че този процент е доста под 50%. Има интервю с доктор, още от самото начало на карантината в Ухан, прочетете го. Намира се в първия пост.
Та за процентите. От всички хора на борда има 12% болни, има 1.2% загинали и има 5% с усложнения, къде са 5%, къде са 50% питам аз? Дано ми отговорите.
Именно. Аз физически не смогвам да чета всичко, за писане пък съвсем, но предполагам всеки иска като влезе и да се информира основно, с достоверно инфо, а не да се чуди кое е истина и кое плод на нечие въображение. Това казвах, все ми е едно кой колко ще се изложи или ще се направи на важен, също нищоказвайки, ама все пак разписвайки се, форумът е голям и достъпен за всички. Радвам се, че поне някой ме е разбрал.

И аз чета Мангъров, и съм съгласна с казаното от него.

# 10 159
Благодаря, момичета.
Тя май е във Валенсия. Но дори и да няма в района, това нищо не означава, аз съм наясно, всички сме наясно.
Безумното е, че същата - аз вече писах, до 20.02. някъде беше болничен и в болница заради пневмония следствие на грип. С абсолютно отслабен имунитет. И на 01.03. заминава за Испания на екскурзия, сега, когато се говори и тръби навсякъде за превенция. Абсолютно дебилно, без извинение. Нагледно показно как не трябва да се прави, и как ако нещо имаме вече тук каквито и мерки да се вземат от страна на държавата няма ли го самосъзнанието, то нищо друго не може да помогне. И отново стигаме до Вселената и човешката глупост.....

Има докладван един случай във Валенсия от 27.02

08:03: 1 new case in Valencia, Spain. (Source)
BNO

https://mobile.twitter.com/GVAsanitat/status/1232939245830115338

Наши съседи също заминаха на екскурзия в Германия с децата си.

“И отново стигаме до Вселената и човешката глупост.....“

# 10 160
Затова и болниците ни са пълни. При една евентуална епидемия, аз смятам че това нещо ще се промени, изследванията които не са спешни за момента, ще се отложат. Например моята дъщеря трябва да влезне в неврологията за ЕЕГ, еми това ЕЕГ е профилактично, но за да мине по НЗОК 3 дена искат да лежим в болница. Ето това ЕЕГ ще бъде отменено за момента и там ще има празно легло. .... Така да Ви го напиша в проценти, защото някой тук се изказаха доста крайно,че имало 50% хора за хостпитализация с пневмония, което не е верно.

Първо, това легло няма да е подходящо за болен от коронавирус, второ - никой не се съмнява в лекарите, а в организацията на цялата здравна система и болниците в частност, и трето 50%-то процента хоспитализирани в Италия си ги пише черно на бяло, пардон - 49%, 20% от хоспитализираните, т.е. една пета са в интензивното:
"Among the 1,835 active cases, 908 (49%) are hospitalized, 166 of which (representing 9% of active cases) are in intensive care. Among the 201 closed cases, 149 (74%) have recovered, 52 (26%) have died."

# 10 161
Добре де , до какво ще доведе обявяване на случай ?
До бал с маски.

# 10 162
Лили аз не казвам, че карантината не е допринесла, а че не само тя е фактора. Разбира се,че да не се разпространи е най-хубаво да има карантинни действия, ама май в случая именно тези действия са направили Ухан прекрасно място за распространение не само на КВ, ами и на други вируси и бактерии. Вече и аз не помня, кой по точно ден от февруари имаше сведения за карантина от 50млн на 750 млн души, но не беше на 25.01. Първо карантираха Хубей, след което видяха, че само с Хубей няма да стане и решиха да поставят по засегнатите области също под карантина. Ако Вашите тези за супер заразен са истина, как така в Китай има засегнати райони с по 100 случая? След като карантина там нямаше? Погледнете хубаво районите, които са били или са все още под карантина.

# 10 163
Скрит текст:
Мери нямаше предвид това, но Вие не я разбрахте просто. Както винаги се случва в тази тема. Преди време тук беше информативна тема, гледахме как върви вируса, всеки си казваше мнението на това което е забелязал и нямаше хора, които нон стоп да говорят за лекарства. Милион пъти в тази тема се написа, да не се коментира, кои как си лекува пациентите. Преди, когато вирусът беше в Китай и ние си го изследвахме от далече, нямаше никой тук. Дойде в Италия, взехте те се запасявате. Имам една изненада за Вас, аз съм тук от началото и не съм се запасила и с едно хапче! Най-малкото прочетох, че не хапчетата лекуват хората. Всъщност това, което правят медиците в Китай е да подържат живота и органите, за да може имунната система да се пребори с вирусът. Дали са използвани медикаменти или не, не е наша работа. Оставете тези неща на лекарите ни, доверете им се, те са нашето спасение в случая. Постоянно слушам, как нямало легла, а никой не помисли, защо нямаме легла. Нашата здравна система е такава, за да мине нещо по НЗОК трябва да лежиш от 3 до 5 дни в болница, всякаш идвате от Марс да не го знаете това. Затова и болниците ни са пълни. При една евентуална епидемия, аз смятам че това нещо ще се промени, изследванията които не са спешни за момента, ще се отложат. Например моята дъщеря трябва да влезне в неврологията за ЕЕГ, еми това ЕЕГ е профилактично, но за да мине по НЗОК 3 дена искат да лежим в болница. Ето това ЕЕГ ще бъде отменено за момента и там ще има празно легло. Защо някой си е въобразил обратното не мога да разбера? Защо е това недоверие към медиците ни?
Няколко пъти казах в тази тема, че не само България действа по този начин, да се тества само човек бил или контактувал с друг човек, който е посетил засегнат район. Така правят и в Германия, така правят и във Франция.
Това не е Китай и смятам,че от тук присъстващите 99%, да не кажа 100% имат познат пребиваващ в ЕС!
С жената която си пишех, която живее в Китай, но в отдалечен от Хубей район, разбрах че основно Хубей е засегнат, другата част на Китай не е така засегната, вероятно там не смогват на хора за лечение и затова здравната система е сдала багажа. Трудно е 11000 човека, не са малко да ги хоспитализираш.
Престанете да казвате, че карантината била помогнала. Да помогнала до една степен, но за тия драстични спадове, не е само карантината причината. Хубей е в карантина от 25.01  и това не попречи на вируса да се разнесе из целия Китай. В другите части карантина имаше на доста по-късен етап. Сега какво забелязваме, Хубей над 3% смъртност при официални данни, останалия Китай от 1 до 2%. Е айде преди казахте, че в Хубей е почнало по-рано, сега какво ще кажете? Както ясно се видя за 1 месец, Хубей пострада най-много. Визирам само Китай.
Скрит текст:

Да се преместим на кораба, 706 заболели от 6000 души, от тях 6 човека загинали, 34 човека са с усложнения(въпросната пневмония). Няма нито един в критична фаза за момента.
Така да Ви го напиша в проценти, защото някой тук се изказаха доста крайно,че имало 50% хора за хостпитализация с пневмония, което не е верно. Отдавна се каза,че този процент е доста под 50%. Има интервю с доктор, още от самото начало на карантината в Ухан, прочетете го. Намира се в първия пост.
Та за процентите. От всички хора на борда има 12% болни, има 1.2% загинали и има 5% с усложнения, къде са 5%, къде са 50% питам аз? Дано ми отговорите.
Само, че на кораба не са 6000, а 3600.
Не че вдига процентите, толкова фрапиращо, но е малко по различно.
3600 пътници, 706+ 4 японски служители + 45 в САЩ, 10 в Австралия (един от тях починал) 4 във ОК, 5 в Хонконг, 3 в Израел и 2 в Япония т.е. общо заразените от кораба са 779.
Което прави болните 21,64 %, не ми се търси в момента, колко от тези отвън са в сериозно състояние така че взимаме 36те обявени са 4,62% от заболелите(отново смятам 779, които не са включени в сайта за кораба) и починалите са 0,77%.
Отново не са плашещи като процент.
От сайта на BNO

Diamond Princess: The total does not include 3 employees of Japan’s Health Ministry and 1 staff member of Japan’s Cabinet Secretariat, all of whom were infected while working on the ship. It does also not include people who tested positive upon their return home: 45 people in the U.S., 10 in Australia (one of whom died), 4 in the UK, 5 in Hong Kong, 3 in Israel, and 2 in Japan.

# 10 164
Снежана, на кораба е имало 3700 пасажери, включително персонала. Къде са изнесли данни за 6000? Ако вземем предвид първоначалната информация за 3700 човека и 7 починали, сметките стват доста по-плашещи.. Sad

# 10 165
Да извинявам се, не знам защо ми е в главата това число за 6000 пасажери, възможно е да бъркам. Петте процента са си 5% от заразените.
Снежана, на кораба е имало 3700 пасажери, включително персонала. Къде са изнесли данни за 6000? Ако вземем предвид първоначалната информация за 3700 човека и 7 починали, сметките стват доста по-плашещи.. Sad

Не само първия % на заразни спрямо общия брой е сметнат на 6000. Останалите % са сметнати на броя заразени.

П.П. Редактирах си поста и сбърканите числа.

# 10 166
Аз не мога да разбера защо продължавате да пресмятате % смъртност при положение, че повечето случаи са все още активни. Това го казва и СЗО - реалния процент смъртност ще стане ясен, когато приключат всички случаи. Засега съотношението оздравели-починали е доста плашещо, особено за държавите извън Китай.

# 10 167
Аз не смятам проценти на смъртност, смятам какъв % от пасажерите заразени с вирусът е фатален. В Италия примерно е по голям, в Хубей също. Това се опитах да обесня.

# 10 168
Иран съобщават за 835 нови случая и 11 нови смъртни случая, общо 2336 случая и 77 смъртни случая.

BREAKING: Iran reports 835 new cases and 11 new deaths; total of 2,336 cases and 77 deaths https://t.co/eUoE2b20hL

Обясни се вече, че там където са една шепа случаи вървят по веригата на заразяване и изолират контактните т.е. пак карантина но само за отделните лица. В един момент обаче случаите стават толкова много, нишката се къса и става невъзможна за проследяване, тогава слагат карантина на целия засегнат участък.

И тези теории колко е заразен вируса не са наши, а на експертите. Твоите теории за това, че вирусът се е спрял от самосебе си, са си само твои. Ако това беше вярно нямаше държави непрекъснато да затварят граници и да се спират полети.

# 10 169
Експертите все още изучават вирусът, никой не е излезнал с официално становище. В гугъл и в Дарк уеба може да намериш всякакво инфо, което потвърждава твоята теория. Аз съм ИТ Съпорт и много добре знам как се проверява един сайт. Първото основно нещо да ме усъмни нещо е, нещо написано без източник.
Всеки може да си пише есета. Е Less да каже, гледам че и тя е запозната доста в тази сфера.

Общи условия

Активация на акаунт