Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 366
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 395
Нина, повечето хора не могат да намерят маски и не се втурват да мислят как да си ги шият. Липса на ресурси,време,пари,всичко.Затова не носят,не че не искат. Майка ми е болна и ми даде 4 маски,купени отдавна за да ги нося аз на стажа в болницата. Тя излиза до кварталния магазин само, аз общувам с болни хора.

# 10 396
  • София
Стига сте говорили глупости! Вигантол нямаше още миналата година по едно време. После го пуснаха за малко и пак го спряха. Няма нищо общо с вируса.
Вигантол имаше декември последно тогава го взех, отделно си имаше и на джеймисън винаги капки. Сега няма никакви капки, а бебетата могат само капки да пият.

# 10 397
Стига сте говорили глупости! Вигантол нямаше още миналата година по едно време. После го пуснаха за малко и пак го спряха. Няма нищо общо с вируса.
Присъединявам се ...боря дефицит на вит.Д по различни причини вече 2 год.вигантола на мен изобщо не ми вдигна нивата.Просто е най-евтин за разлика от таблетките...и стана толкова търсен след изявленията на щаба-пийте Д.Иначе за тези 2 год.и без короната е изчезвал поне 3 пъти от аптечната мрежа.Да -подпомага имунитета,но се приема при дефицити..не защото някой е казал по ТВ.И да-добре е във високите дози да се приема с К2..но това е друга тема и не и е мястото тук.

# 10 398
Нина, повечето хора не могат да намерят маски и не се втурват да мислят как да си ги шият. Липса на ресурси,време,пари,всичко.Затова не носят,не че не искат. Майка ми е болна и ми даде 4 маски,купени отдавна за да ги нося аз на стажа в болницата. Тя излиза до кварталния магазин само, аз общувам с болни хора.
Говорех по принцип, а не за сегашната ситуация. И да нямаш маска, пак можеш да имаш отговорно поведение към околните.

# 10 399
Днес влезнах в една железария в квартала( за нещо съвсем различно), на вратата имаше бележка “ Има маски”. Попитах какви са и за цената. Същата каквато купих ( от друго място) преди 5 дни за 2.65 (пак със завишена цена), днес е 6 лв. Имаха и някакви за 1 лв.
Явно държавата не може да се справи с физическите лица, но за фирми трябва да има държавна регулация и санкции в такива ситуации.

# 10 400
Защо мислите,че нямат желание да тестват? Не растат по дърветата тестовете.Стигна се до там да ни даряват,че да имаме повече. Имаме 2-3 хиляди тестове общо,не може да се тестват 3000 симптоматични на ден. Не е приятно,но е факт.Нито има мед кадри за такова тестване тип Китай. Хората,които тестват и обработват са същите мед специалисти,които обработват и проби за обикновения грип,както и всякакви кръвни и микробиологични проби на всякакви други хора. Нямаме китайски капацитет.

# 10 401
  • Буркина Фасо
Днес влезнах в една железария в квартала( за нещо съвсем различно), на вратата имаше бележка “ Има маски”. Попитах какви са и за цената. Същата каквато купих ( от друго място) преди 5 дни за 2.65 (пак със завишена цена), днес е 6 лв. Имаха и някакви за 1 лв.
Явно държавата не може да се справи с физическите лица, но за фирми трябва да има държавна регулация и санкции в такива ситуации.
мнозина ще кажат, че търсенето определя цената.
то и свинското беше по 5-6 лв, а заради грипа стана 10-12 лв.  демокрацията е и свобода на цените.

# 10 402
мнозина ще кажат, че търсенето определя цената.
то и свинското беше по 5-6 лв, а заради грипа стана 10-12 лв.  демокрацията е и свобода на цените.

Не съм забелязала за свинското, а и едва ли  може да се сравнява със световната ситуацията днес. Пример-виж как реагираха в Китай.
 На пазара има каквото искаш месо.

# 10 403
  • гр. София
ОАЕ затваря всички училища за най-малко 4 седмици.

BNO

# 10 404
Аз нито имам гол оптимизъм,нито съм от its just the flu bro. Просто вярвам,че няма да се затрие вселената,ако се спазват мерки.Също така гледам и позитивните статистики,тук в темата много се избягват. Защо се пише колко човека на ден се разболяват, а изписаните не се съобщават?
Щом смяташ, че тази информация би била полезна можеш да я пишеш ти, вместо да се оплакваш от другите, че не я пишат. На всички гласът ни е равен във форума.

# 10 405

В пазарната икономика една стока струва толкова, за колкото може да се продаде. Ако никой не купува на тази цена, търговците ще я намалят.
Другата възможност е да се въведе купонна система за маски, като на всеки ще се полагат ограничен брой, които ще се раздават срещу купони, печатани от държавата. Нареждате се на опашка, първо за купоните, а после и за маските.

# 10 406
Тесла, съжалявам не мога да намеря линка точно в момента.

За маските не разбрахте ли че те силно намаляха, още когато вирусът беше в Китай, не са ви виновни паникьсаните сънародници.

Иначе прав е раптор, че тези които сега са много ларж, ще създадат огромен хаос при първото обявяване на случай в България.Аз по този повод се замислям дали да купя още храна. Този път не заради потенциална карантина, а заради наистина паникьосани сънародници.

# 10 407
  • Пловдив
Роналд, вчера казаха 70, 31 + 39, изследват на две места в София.
Каквото им изпратят, това изследват.
Като разширят групите пациенти за изследване, ще има повече проби. Въпросът е какъв е капацитетът на тези 2 лаборатории.

# 10 408
Вече би трябвало да изследват и във Варна и в Стара Загора.

# 10 409
Нормално болните хора: ще си остана вкъщи.
Болните от корона вирус. Около света за 80 дни

Общи условия

Активация на акаунт