Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 453
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 620
И аз това писах по-напред в темата като споменах как Нигерия са овладяли разпространението на ебола през 2014. Оказва се, че Индия и по-слабо развитите африкански страни имат по-голяма отговорност и здравна култура и очевидно са способни да се справят много по-добре от нас, "развитата и модерна цивилизация".

# 10 621
Нигерия обаче не е магнит за международни туристи като Италия и си няма празник на 1.3 милиарда души като китайската нова година.

# 10 622
И аз това писах по-напред в темата като споменах как Нигерия са овладяли разпространението на ебола през 2014. Оказва се, че Индия и по-слабо развитите африкански страни имат по-голяма отговорност и здравна култура и очевидно са способни да се справят много по-добре от нас, "развитата и модерна цивилизация".
Еми Индия граничи с Китай, има население от милиард и триста милиона души и само седем болни, докато Италия е с 2500.

# 10 623
  • в 1001-та нощ
Ами тези притеснени хора, които си мислят, че имат коронавирус, първо да вземат да изключат грип А и В. Поне в България могат да си сложат маска, ръкавици, да отидат в мисля всяка лаборатория, тестът струва около 20 лв. Ако е отрицателен, тогава да звънят на посочените телефони за тези случаи. Има ли държава, която може да поеме тестове за корона на всеки с температура, ами няма.

Toва е изключително добър съвет, затова си позволявам да цитирам и сложа в червено.
Всеки, който се притеснява, че може да е заразен с новия вирус, може да направи:
1.Тест за грип - взима се секрет от носа, резултата излиза за няколко часа, струва около 20лв
2.Рентгенова снимка за установяване на евентуална пневмония и изключване на настинка. Отново става бързо и също е на достъпни цени. (разбира се, рентген само след консултация с ЛЛ или пулмолог! Рентгена не е шега!)

И тестовете за грип на доста места са изчерпани  в София. Според лекарите 90% от тестваните деца са грип тип Б. В училището на голямото ми дете класовете са с по 15 деца още от миналата седмица. В градината също има много болни деца.

# 10 624
  • Пловдив
Ами тези притеснени хора, които си мислят, че имат коронавирус, а не са имали рискови пътувания и контакти, първо да вземат да изключат грип А и В. Поне в България могат да си сложат маска, ръкавици, да отидат в мисля всяка лаборатория, тестът струва около 20 лв. Ако е отрицателен, тогава да звънят на посочените телефони за тези случаи. Има ли държава, която може да поеме тестове за корона на всеки с температура, ами няма.
И ако се окаже с коронавируса, да поставят под карантина лабораторията.
Гениално.
100 пъти поне се писа, че при съмнение звъниш по телефона, не ходиш никъде, за да не сееш зараза.

В някои държави понятие грипна ваканция няма и им е несвойствено да затварят училища. А и няма кой да им гледа децата. Баби и дядовци и там работят или са по круизи, образно казано.

# 10 625
Това за училището в Германия със заразения и установен с корона ученик е напълно безотговорно и престъпно, като действие. Това дете не само в класа си разпространява заразата, а и в коридорите, бюфет, тоалетна и на цялата територия на училището, което видиш ли било 900 деца и не можело току-така заради икономиката да се затвори. Потресена съм. Не само децата, ами се замислям и за учителите, там не са един по един да влизат в кл.стая, те ако са болни не могат ли цял клас да заразят, или пък ако окапят кой ще мисли за икономиката и намерят нови. Браво на учителката, ама родителите хем се моткали в Италия, хем детето е било болно (няма начин да не са видели) и пак го пратили на училище болно. Добре поне , че са го взели и завели на лекар та са установили, иначе щяха да си го пращат дни наред. То това...кошмар. Били добре уж и леко карали, ама родителите на другите не работят ли и не са ли важни за икономиката хора?
Те , ако прихванат от децата си , заради заболелите в Италия на ски какво да правят и какво с тях ще стане. Какво като карат леко децата, ама го предават и на родителите си. Отделно какво става с този вирус след време при поразените, ама дори и да е нищо, ако родителите се разболеят и си отидат тези деца остават с по един родител или сираци. Кое е успокояващото толкова. Животът им се променя. Как може още за икономика да пишете и мислите, ако животът ви е застрашен и бъдещето на децата ви.
 И това се сетих в името на икономиката. Навсякъде учреждения, училища, молове, където има повече хора в едно помещение при доказано болен трябва да се затворят принудително и превантивно.
Айде почнах сутрин с този вирус и пак се смахнах и изплаших((

# 10 626
  • Пловдив
Fanfanito, стига се филмира.
Тепърва ще се усети влиянието на вируса върху икономиката. Трябва да се търси баланс.
И случаят е от Белгия.

# 10 627
  • София
Изумява ме въпроса кой ще гледа децата, когато не са на училище!
Ами сами ще се гледат, както ние сме го правили преди години. Да не говорим за родителите ни, които е трябвало и печка да могат да запалят и сняг да ринат, защото зимите не са били като сегашните. От толкова опростяване и снемане на отговорности е видно, че масово сме станали безпомощни и безотговорни. Изразът "глупава стара Европа" явно не е случаен.

# 10 628
Това за училището в Германия със заразения и установен с корона ученик е напълно безотговорно и престъпно, като действие.

Не е ли в Белгия?

Мен пък ме изумява дискусията за това кой ще гледа заразеното дете в къщи в глупавата Европа. Родителите му, защото и те ще са под карантина. Не знам индийците как не са се сетили за този вариант.

# 10 629
Редактирам
На брифинга от ВМА казаха, че имало семейство потенциално болни от Коронавирус в България. Преди 10 дни Болни италианци са им дошли на гости тук. Сами са отишли, за да кажат за случая. Сега са под карантина.
 Имало и няколко японци със грипоподобни симптоми...
Чакаме само да потвърдят ....

П.П объркаха Северна и Южна Корея..

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 09:16 от Christina_1

# 10 630
Понеже говорим за "демократични" страни и техните действия:
https://mobile.twitter.com/waltshaub/status/1234978564916670465?s=09
Американците забраняват аудио и видео заснемане по време на конференцията за корона вируса.

CDC няма вече да обявява случаите на сайта си.

https://www.thedailybeast.com/cdc-decision-to-stop-disclosing-co … heats&via=rss

Since the outbreak arrived in the U.S., the CDC has posted stats on its website which showed how many confirmed cases there were, the total number of U.S. deaths, and how many people had been tested for the disease. But Rep. Mark Pocan (D-Wis.) noted Monday that the site no longer discloses the number of tests or the number of deaths.

От началото на епидемията CDC публикува статистики на сайта си, показващи брой заразени, починали и тествани. Но Марк Покан, говорителят на агенцията обяви в понеделник, че сайтът повече няма да обявява смъртните случаи и броя на тестваните.

Тези новини идват след изказване на лекар от бърза помощ, че нямат достатъчно тестове, и че без тестове може да има хиляди хора заразени в близките седмици.

Не знам също дали се изкоментира в темата. Направили са тест на починал преди 6 дена във Вашингтон. Т.е. при тях короната убива от поне седмица, което значи че успокоителният пост на Раптор за по-малко разпространение, за огромно съжаление може да не е точен.

Има и предаване от човек на човек в Австралия.
2 случая се разследват, единият е медицинска сестра.

https://www.health.gov.au/news/health-alerts/novel-coronavirus-2 … ncov-health-alert

Редактирам заради грешка в изписване на името.

# 10 631
  • на пистата
УКАЗАНИЕ ЗА ИЗДАВАНЕ НА БОЛНИЧЕН ЛИСТ ПРИ КАРАНТИНА
 Ето,че са уведомени ОПЛ.Обниняваме държавата,но май ще се окаже,че личните не си вършат работата.Не знам как  очакват да ги уведомяват,лично или по телефона.Според мен точно на сайта на РЗИ-тата си има информация и те трябва да си я видят

# 10 632
Интервюто е интересно, но за мен не отговаря точно и ясно на нищо. Опроверга теориите, че вирусът е във въздуха едва ли не. Слагайте си маските и странете от болните, миене на ръцете и така. Също така обясни, някой неща за по-високата смъртност на други места. Другите неща си ги знаехме. Не мисля, че СЗО прехвалва Китайците, по-скоро наблюденията им са върху потвърдените случаи. Тая история с град от 11млн жители и в него само 50к заразени е много съмнителна. Каквито и действия да са взели. Това прави под 1% заразени. Според мен не са открити доста болни от КВ, та официалните данни пак са си лъжливи, на това обяснение не се даде. Иран напоследък взе да има много оздравели, така че и там може от липса на тестове да намират по малко болни хора и това лъжливо да вдига смъртността. В Европа смятам, че ще потвърждават само влошили се или поне в България. Ако 80% го караме на крак и щом човека в Испания е починал на 13.02, значи този вирус отдавна си е тук и е напълно възможно да сме го изкарали без да разберем. В България няма само грип да се тестваш и щом не е той, да е коронавирус.

# 10 633
  • на пистата
Алгоритъм на поведение при лица,пристигащи от Китай и Италия.Ето така е описано,че се действа.Много пъти се пита в темата,как.На файл е,не знам как да го кача.
http://riokozpd.com/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D … D0%BB%D0%B8%D1%8F

# 10 634
  • тук и там
То не става въпрос за това кой ще гледа  едно болното дете,а примерно кой ще гледа 900  деца като за начало ..Защото това означава поне 900 възрастни да не отидат на работа ..

Навсякъде инструкциите са едни и същи-при съмнения и симптоми,да се обадим на ЛЛ или на телефона даден за контакти във съответната държава и от там нататък да се следват указанията.

Общи условия

Активация на акаунт