Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 189
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 100
https://www.forbes.com/sites/tarahaelle/2020/02/29/no-you-do-not … r-infection-risk/

Маските не предпазват, а точно обратно увеличават риска.

# 11 101
Аз пък не мисля, че някой е длъжен да се обяснява на една банда тролове какво е купил. Каквото може и каквото си иска. И ето казвам ви: запасете се с храна сега, преди нещата да са се влошили. Не за друго, а защото същите тези, които ви държат сметка сега и са много ларж, тогава ще предизвикат истинска паника по магазините.

С такова мислене, вирус не ни трябва.

# 11 102
Цитат
Що реши че не съм чела, Тесла?
Grinning Заради второто ти изречение от същият пост:
Цитат
Развиваш си някакви теории и сам си вярваш, това съм видяла.
Ако беше чела темата щеше да разбереш че тия теории не ги развивам аз.
Grinning А пък ако беше вярно и 3-тото ти изречение от същият пост:
Цитат
Мен ме интересуват експертни мнения, научни изследвания и т.н.,
Изобщо нямаше да водим тоя диалог.
Ако те интересуваха и изобщо ако четеше темата, а не само да пишеш за спорта или за да всяваш паника, щеше да видиш какви са точно повтарям отново, понеже отново продължаваш да се правиш че не разбираш: ДОКАЗАНИТЕ СЪОТНОШЕНИЯ на разлините мутации на вируса и как делът на по леката мутация започва да се увеличава а по тежката да намалява. Ето това е доказаната истина. Няма да те водя за ръчичка сама да прочетеш, бяха постнати по рано днес инфо с тази информация, от бълг. и чуждестранни източници, така че да лансираш недоказана хипотеза на някакво светило за предстоящи смъртоносни мутации в разрез със доказаните мутации и тяхното съотношение е чиста проба всяване на паника, и не знам защо продължаваш да го правиш и да упорстваш как аз философствам. Хубаво нека да съм философ ама ти спри да лансираш недоказани хипотези в разрез със доказани факти, а си ги задръж за себе си и не всявай паника.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 19:58 от Анонимен

# 11 103
В кои страни в Европа не са обявили за открит вирус. Това са 6 от 27 членки на ЕС: България, Унгария, Словения, Словакия, Кипър, Малта. Извън ЕС: Турция, Сърбия, Албания, Молдова, Босна и Херцеговина, и май не намирам и за Черна гора. Общо 13 държави. Не сме последни, спокойно Wink

# 11 104
  • В офиса
Унгария обяви двама.

# 11 105
  • Варна
В кои страни в Европа не са обявили за открит вирус. Това са 6 от 27 членки на ЕС: България, Унгария, Словения, Словакия, Кипър, Малта. Извън ЕС: Турция, Сърбия, Албания, Молдова, Босна и Херцеговина, и май не намирам и за Черна гора. Общо 13 държави. Не сме последни, спокойно Wink
В Унгария вече има случай.

# 11 106
  • Варна

Ирански студенти, безсимптомни. Предвид, голямата китайска общност в Будапеща, очаквах случаите да са свързани по-скоро с Китай.

# 11 107
  • Другата България
Така си е, купувайте братя, всичко, което се сетите, че някога може да ви потрябва.
Храна, пакетирана, трайна, консерви, сухари, да не забравите тоалетна хартия и свещи, защото и тока ще изгасне като всички в ЧЕЗ си седнат по домовете. Няма да има къде и как да се зареждат телефони и лаптопи и ще пращаме известия на ОПЛ-тата си с пощенски гълъби. Батерии за фенери, че като се наложи да се слезе в мазето за киселото зеле със свещ не е препоръчително, може да стане пожар, а пожарникарите ще са под карантина и те.
Бензин в туби да не забравите, дизел, газовите бутилки напълнете и тях. В аптеките все още има Витамин С, време е и той да се изкупи, превантивно антибиотици и каквито витамини има останали, за всеки случай. Изобщо време е да се изтеглят спестяванията и да се вложат в продукти, какво толкова, нали все някога ще се изразходят ако апокалипсисът ни подмине.
А че има толкова самотноживеещи възрастни хора, със смешни пенсии, които ходят до магазина основно за хляб и кисело мляко, и евтини кренвирши, и че същите тези пенсионери като отидат до празните рафтове и се приберат гладни, на кого му пука? Нали той ще се е зазидал с продукти, те старите хора и без това са обречени.
Да, не ни е необходим коронавирус на нас, ние сами ще се изтребим косвено, ако той не ни изтреби пряко.
С тези призиви изобщо не се учудвам и за маските, и за Тамифлуто, и за всичко. Пък нека някой ми обяснява как било спекула и нямало презапасяване.

# 11 108
# 11 109
Не ме интересува кой какво е обсъждал. АЗ не съм обсъждала, нито съм препоръчвала лечение. Наистина очаквам извинение. Честните хора постъпват така.
LillyM аз също помня как повтаряхте през пост, че в Тайланд лекували с противовирусни /активната съставка на тамифлу/ и препарати против СПИН.

Лили нищо не  е повтаряла, нито някой друг. Когато вирусът беше основно в Китай, имаше около 30 случая в Тайланд
( може и да греша точния брой). Докладваха 12 възстановени. В този момент това правеше впечатление. От Тайланд имаше официални статии как са лекувани-с лекарство за вируса на грип и СПИН. Самите лекари са съобщили, че ще продължат с това лечение, бяха информирали медиите. Аз лично бях пуснала линк ( на английски)тогава. Скоро пак сложих такъв линк предвид нападките срещу потребители, които наистина допринасят за темата и никога не са си позволили да дават съвети за лекарство срещу вируса.

# 11 110
Спокойно момичета, и да има коронавирус в България нищо не може да  променим. Аз много се притеснявам за моите момичета, които са в София и учат медицина. Сега ги карат, когато упражненията са им в болниците да пишат деклараци, че не са болни от коронавирус, че са нямали контакти с хора болни от коронавирус и че скоро не са били в чужда държава - и само това... Всеки ден пътуват с автобуси пълни с хора - кихащи и кашлящи. Ако взема да задълбавам ще откача... каквото има да става, ще става.. Нямам пари да им изпратя нито за маски, нито за дезинфектанти и единственото успокоение ми е - "ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш", така че по-малко паника, никой не може да избяга от съдбата си Simple Smile

# 11 111
Е то сутринта и Полша беше в групата, сега и Унгария отпада, ясно. Ама не сме само ние и Албания, както предположи някой вчера. Интересно Словения как са се опазили при такава близост с района в Италия, от който тръгна вълната. Друга съседка, Швейцария, доста бързо я засегна, а и нараства ежедневно, вече са 93 случая.

# 11 112
  • гр. София
Близо два дни не съм влизала и гледам 712 нови мнения!!! ScreamFlushed Всички ли са сериозни и конструктивни, информиращи????

# 11 113
  • гр. София
Спокойно момичета, и да има коронавирус в България нищо не може да  променим. Аз много се притеснявам за моите момичета, които са в София и учат медицина. Сега ги карат, когато упражненията са им в болниците да пишат деклараци, че не са болни от коронавирус, че са нямали контакти с хора болни от коронавирус и че скоро не са били в чужда държава - и само това... Всеки ден пътуват с автобуси пълни с хора - кихащи и кашлящи. Ако взема да задълбавам ще откача... каквото има да става, ще става.. Нямам пари да им изпратя нито за маски, нито за дезинфектанти и единственото успокоение ми е - "ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш", така че по-малко паника, никой не може да избяга от съдбата си Simple Smile
Спокойно, не е толкова страшно! И дъщеря ми учи медицина. Притеснявам се единствено, ако ходи във ВМА.

# 11 114
Близо два дни не съм влизала и гледам 712 нови мнения!!! ScreamFlushed Всички ли са сериозни и конструктивни, информиращи????
Не съвсем.
и още толкова изтриха с голямата метла.
Ако не си си напълнила мазето, килера и гаража с привизии не е за тебе тук, не чети.

Общи условия

Активация на акаунт