Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 411
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 190
Дъждец, щом казваш, няма да чета Simple Smile
Съмнявам се, че хората търсят препоръки на Кантарджиев от 2017 и 2018. Те си четат темата, виждат какво се коментира постоянно и тръгват в паника да го търсят по аптеките. Може да го приемете на честна дума. Simple Smile
И какво ако са го търсили. И без това върлува втора вълна на грип. Тоест препоръките му от минали години важат и за тази. С колко опаковки по 35лв ще се презапасят? Ако го няма, не е от хората, а от аптеките или спекуланти, които едва ли са чакали да прочетат пет статии баш в тази тема.
Хората тръгват да го търсят, защото се създава паника, че го няма.
Аз тръгнах да търся Вентолин след като прочетох тук, че никъде го нямало, а дъщеря ми всяка пролет прави проблемни кашлици, които лекуваме с Вентолин и Пулмикорт. Изобщо нямаше да ми дойде наум иначе.

# 11 191
  • София
katiABV,
На милиони хора им пука всъщност. Проблем? Включително и на редовни потребители в тази тема, макар и да сме малко (тук сме малко да подчертая само). Така че хайде да те помоля да не генерализираш и да слагаш хората под общ знаменател, ок? Между другото има и не малко жени, които са запалени по футбола, въпреки че се води за запазена мъжка територия. Никъде не съм писал, че трябва да се провеждат мачове на всяка цена. Даже съм за канселирането на първенствата вместо да се рискува излишно с мачове без публика. И това го писах. Но има кой да го мисли това, споко. Напълно нормално е да ми се иска да има Европейско п-во. И за твое успокоение да кажа, че ако има Европейско и особено преди това ШЛ и ЛЕ, то това ще означава, че самата зараза се е ограничила и че е станало значително по-спокойно. Едното върви ръка за ръка с другото.
И никой не е писал, че здравето и сигурността на хората е по-маловажна от забавленията.Само че ако ще спират спорта, да спрат и кината и моловете (особено тях), ок? Така де, нали здравето на хората е на първо място. Така и трябва да бъде.
И никой не е извадил везната и не слага теглилки.

# 11 192
  • Варна
Даде се инфо , че се лекува експериментално със антивирусни препарати , и веднага някои  решиха ,че става дума за Тамифлу. Изобщо , в Тайланд Тамифлу има ли ? Ремдезивир се споменаваше , не Тамифлу,  и то още в началото на епидемията:

https://www.bloombergtv.bg/novini-ot-sveta/2020-02-05/kitayski-u … o-za-koronavirusa

Ама , то една като гракна и я последваха  найсе други, Тамифлу, та Тамифлу. Та, и съфорумката, била съветвала да се купува, абсолютни глупости. Някой, чел ,недочел и се тръгва на война.

# 11 193
  • София
https://www.forbes.com/sites/tarahaelle/2020/02/29/no-you-do-not … r-infection-risk/

Маските не предпазват, а точно обратно увеличават риска.

Китай достатъчно ясно доказа, че помагат (но там маски има за всички, във всякакви количества, без ограничения, всъщност, тъкмо обратното), а понеже маските не достигат и в САЩ и властите не искат да се озоват пред ситуацията, наблюдавана в момента в Европа - липса на продукта, спекулативни цени, ако изобщо някъде се намира.

От друг форум, местни жители:
I just got done watching the news conference. There are over 43 million masks - току-що гледах новините... Има над 43 мил. маски... You will only have to share your one mask with 7.67 other people ( if I got my zeroes right ) - т.е. има по една маска за 7+ човека.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 00:50 от Не се сърди, човече

# 11 194
Някой може ли да сподели информация за началото на епидемията в Европа ? Знае ли се как е тръгнала ? Благодаря предварително.

# 11 195
  • гр. София
Една сбита информация от пулмолог какво е открито за корона вируса досега и как да се предпазим от заразяване https://m.dnevnik.bg/analizi/2020/03/04/4036948_bez_rukostiskane … ujki_na_vrati_ne/

# 11 196
  • Варна
Още 2 смъртни случая в Щатите. И те сякаш  си имат голямо неоткрито огнище .

# 11 197
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Потвърдиха удължаването на “грипната” ваканция за учениците в Италия с още една седмица.

# 11 198
Аз на въпроса с т.нар запасяване гледам от друг ъгъл. Не се притеснявам ,че лещата и бобът ще свършат по магазините, а по-скоро да огранича максимално посещенията в подобни магазини-струпване на много хора и бацили. Това гледам да го спазвам и в грипни периоди.Иначе за някои от вас обичаният  обема на пазаруване вкъщи ще се стори като презапасяване.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 22:24 от BacuTy

# 11 199
Скрит текст:
https://www.forbes.com/sites/tarahaelle/2020/02/29/no-you-do-not … r-infection-risk/

Маските не предпазват, а точно обратно увеличават риска.

Ами не бъдете малоумни и не си пипайте лицето по-често като сте с маска.
Тази информация е смешна.
И, м/у другото, причинена не от вредата на маските - Китай достатъчно ясно доказа, че помагат (но там маски има за всички, във всякакви количества, без ограничения, всъщност, тъкмо обратното), а понеже маските не достигат и в САЩ и властите не искат да се озоват пред ситуацията, наблюдавана в момента в Европа - липса на продукта, спекулативни цени, ако изобщо някъде се намира.

От друг форум, местни жители:
I just got done watching the news conference. There are over 43 million masks - току-що гледах новините... Има над 43 мил. маски... You will only have to share your one mask with 7.67 other people ( if I got my zeroes right ) - т.е. има по една маска за 7+ човека.

Маски има налични
https://www.amazon.com/s?k=masks&ref=nb_sb_noss_1
да няма ги по магазините, но и преди това ги нямаше.
ето тези например, изпратихме за колегите в Китай
https://www.amazon.com/s?i=aps&k=3m%208511&ref=nb_sb_nos … earch-alias%3Daps
Има налични, идват за 2 дни и се произвеждат в САЩ

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 00:45 от Не се сърди, човече

# 11 200
Аз все още се надявам, че корона вируса е рядко срещан в България. Иначе щеше да има подозрително число смъртни случаи. Имах предвид това, че ние в цялата държава сме толкова малко хора, че  буквално се познаваме всички. Не може да се крие дълго ако става нещо такова- да има много смъртни случаи да речем. Явно не са много до този момент. Моя позната, лекар в чужбина ми каза, че от нейните данни имало 1 заразен в България, който вече е излекуван, това явно е подадено от наша страна към СЗО, защото тя има достъп до тези данни. В последно време обаче подозрително много хора има по болниците и го свързвам с тези неспирни воаяжи в Италия на куп безхаберници. Ще видим колко от болните ще се излекуват и дали няма да има повече от нормалното за този период смъртни случаи. Това ще покаже какво е положението с разпространението на вируса у нас. Още в началото на темата писах, че този вирус ми се струва като свинския грип. Не толкова много случаи, но повечето много тежки или фатални. Ако си спомняте първата вълна на свински грип взе над 30 жертви у нас, което е много повече от сезонния при нашите мащаби.  Сега ми се струва, че ще е същото и с короната, но може би малко повече смъртни случаи. Този месец ще е, каквото ще е. Другия ще затихва, до към май-юни, когато очаквам да изчезне .Ще видим дали ще изляза права.Дано съм права.

# 11 201
Данните за начини за предпазване, статистики, лекарства не са измислени в тази тема. Тук само се постват прочетени някъде в нета налични български или чужди статии или информация. 

# 11 202
  • София
Ето цената на еднократните маски в английския ибей. Няколко пъти гледах наддавания до безумни цени на кутия. Пазарна икономика, какво да правиш, има си и плюс и минус.
https://www.ebay.co.uk/itm/Surgical-Face-Mask-Travel-Prevention- … :6N0AAOSwvIleVB9Z

(Ако на някой не се отваря поради липса на регистрация - 8.50 лв. една едкнократна маска, 8.40 ако закупиш два броя. Има и по-скъпи, до към 15 лв. съм виждала)

# 11 203
Ето цената на еднократните маски в английския ибей. Няколко пъти гледах наддавания до безумни цени на кутия. Пазарна икономика, какво да правиш, има си и плюс и минус.
https://www.ebay.co.uk/itm/Surgical-Face-Mask-Travel-Prevention- … :6N0AAOSwvIleVB9Z

В "немският" амазон са ги пуснали на подобни и по-високи цени... И оценките от 1 звезда с обиди вървят с пълна сила. Бях гледал, че един от цена 30 евро за 5 маски е направил ПРОМОЦИЯ НА ЦЕНАТА - 5 евро за 5 маски. Явно на някои не им издържат нервите от обидите.

# 11 204
  • София
Аз не вярвам, че в Турция няма болни. Изобщо и броят на болните е спорен. Според мен е в пъти повече, но хората се страхуват прекалено много или пък въобще не им дреме. Няма разумна среда.
Четох за болни в Северна Корея . Около 5000 и ми стана чудно да не е объркано. Там кой ще ти каже, пък и да "внесеш" нещо в страната си е трудничко, било и вирус.
Чели сте за Южна Корея! Там са малко над 5 иляди.
Ама как четете, не е истина само;-)) Grinning --> Grinning

Общи условия

Активация на акаунт