Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 579
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 805
Кое е странното за грипната ваканция?

# 11 806
  • София
По БНТ започнаха с грипната ваканция и  след няколко изречения съобщават, че се очакват 83 резултата за коронавирус. Журналистката каза “ въпрос на време е” .
Как упорито ги мешат в новините. После започнаха за леглата за коронавирус.
Единият контактен човек с коронавирус
 ( полетът към Сидни) е в България, очакват резултатите му. И аз днес четох в няколко медии за положителните проби на двамата.

Една от журналистките с репортаж за туризма заради коронавируса каза “ Ако истерията продължи...”

83 проби се очакват, уау! Това е колкото за изминалите 10 дни сигурно не са направили! Лично мое - неангажиращо мнение е, че се очаква бързо (още с първо обявяване) настигнем, ако не и надминем някои наши съседи. Защото, замислете се, грипната рязко я обявиха от утре, а не от понеделник, за да кажат - е, вързахме гащите точно, пресметнахме добре.

Днес препоръчаха на университетите да затварят, а досега не помня  да се е препоръчвало дори. Мисля  е ясно защо се прави, и да, повярвайте, много бързо ректорите ще се съобразят. Пожелавам си да останем реалисти, макар че и мен ми се иска всички 83 проби да са отрицателни.

# 11 807
Турция накрая ще гръмне по-лошо от Иран.

Мен все ме гложди защо Турция засили мигрантите точно след като ескалира Иранската епидемия. Ти представяш ли си тези 3 млн. мигранти, струпани и живеещи в палатки ако пламнат какво ще стане!

# 11 808
  • София
Френския лицей с какво е по-различен от останалите училища в България, че да не затваря врати при обявена грипна епидемия и ваканция за всички? И що чини тази информация в тема за корона вирус, който все още не е намерен и официално доказан?

Той е френски не само по име - учи се по френските учебни програми (вкл. учебни и неучебни дни, ваканции и т.н.), получава се френска, не българска диплома... български език практически не се изучава, не съм сигурна кирилицата дали изобщо я учат (май на децата на приятелката ми баба им им я беше показвала, че да могат да си прочетат табелите по улицата барем), учат френска, не българска история и т.н. Основно за децата на дипломати и работещите във френското (или други страни с основен френски език) посолство. Не се води и никога не се е водило от решенията на МОН / РИО за българските училища.

# 11 809
А защо не направиха грипната ваканция и за детските градини?
Защото учениците могат да си стоят сами вкъщи, докато родителите им са на работа, докато децата от детските градини и ясли не могат.

Това е толкова ясно, толкова просто и толкова очевидно, нали? И все пак се намират хора, които да питат с искрено неразбиране - защо това, защо онова,  защо снегът е студен, защо слънцето е горещо, защо за училищата има грипна ваканция, а за детските градини няма и т.н. Тия смятат, че всички могат да зарежат всичко и да се кютнат у дома за неограничено време. Еми не става така.

# 11 810
Първи два случая в Сан Франциско. И двата са от местно разпространение.

NEW: San Francisco reports first 2 cases of coronavirus; both are the result of community spread

Изглежда целите щати и западна Европа са осеяни с огнища.

# 11 811
  • София
Единствените незасегнати от коронавируса европейски държави:

България, Сърбия, Черна гора, Турция, Албания, Косово, Кипър, Казахстан, Молдова и Словакия.
10 от 49

Извод 1
на балканите вируса трудно вирее, гърците само цапат пейзажа Wink

Извод 2
ето, че най-накрая ще има за какво да ни завиждат западноевропейците. Да очакваме бум по нашето Черноморие през лятото. В Азия и Италия никой няма да смее да ходи, едва ли ще се пътува много из Испания, Франция, Гърция, Хърватия. Честито на печелившите. Wink

# 11 812
  • София
Детската градина не е задължителна първите 2 години, за предучилищната също не е проблем - отсъствията се извиняват служебно. Просто родителите трябва да решат, че детето остава вкъщи.

# 11 813
Съмнявам се, че учениците от първи и втори клас, че дори и от трети могат да си стоят сами в къщи.

# 11 814
  • Варна
Защото учениците могат да си стоят сами вкъщи, докато родителите им са на работа, докато децата от детските градини и ясли не могат.

И поради това, по принцип грипните ваканции не засягат детските градини.
Макар че децата в тях обичайно също намаляват по това време. Голямото дете като е вкъщи (а то често също не може да е само, та се намира колая), се оставя и малкото и това, наред с увеличената залболеваемост и куп други причини обикновено налага в ДГ да се работи със сборни групи.
Ако някой иска да си спре детето от градина, няма никакъв проблем. Още повече, че по време на епидемия се пишат служебни отсъствия и не е нужно да се взима бележка за самите отсъствия. Освен ако не станат повечко дни и да се иска такава за липса на контакт.

Детската градина не е задължителна първите 2 години, за предучилищната също не е проблем - отсъствията се извиняват служебно. Просто родителите трябва да решат, че детето остава вкъщи.
Това, че не е задължителна, не значи, че може да се отсъства без оправдателна причина. Има и лимит за отсъствия по семейни причини, а при по-продължително отсъствие се взима бележка за липса на контакт с болни, а при определени условия се правят и изследвания отново.

# 11 815
Ти и всички с посрани гащи, размахващи пръст на всеки пост..

Нали нямало диария при този грип? Откъде тези гащи сега?

# 11 816
  • на пистата
Единствените незасегнати от коронавируса европейски държави:

България
Извод 1
на балканите вируса трудно вирее, гърците само цапат пейзажа Wink

Извод 2
ето, че най-накрая ще има за какво да ни завиждат западноевропейците. Да очакваме бум по нашето Черноморие през лятото. В Азия и Италия никой няма да смее да ходи, едва ли ще се пътува много из Испания, Франция, Гърция, Хърватия. Честито на печелившите. Wink
Отиде им туризма на гърците 😁
От онзи ден казвам,че нашият туризъм лятото ще цъфти....ама метлата яко мина из постовете.
Да сме живи и здрави..една година ще пропуснем.Ще се пържа на двора 🤣

# 11 817
Абе хора, не падам от небето за този френски лицей. Каква е логиката при обявена грипна епидемия за цялата страна, този лицей да учи, защото е по-френска програма? Питам сериозно, децата ни са болни, ама там учат, защото чакат Франция да ги затвори?

В нашата детска градина няма болни, но аз ще съм си вкъщи с голямото дете, болно от грип между другото. Сега се чудя да спирам ли малкото, че то и в нас опасно.

# 11 818
И какъв е трезвият поглед на ситуацията?
Че е чисто малоумие, ако някой смята, че всички ще се приберат "при баба и дядо на село" или ще избягат в някоя "землянка в гората с 500 консерви". Simple Smile
Не по малко малоумно е да ходят по света, защото се мислят за недосегаеми.

# 11 819
И днешните 83 проби са отрицателни, преди минути го прочетох в страницата на МЗ.

Общи условия

Активация на акаунт