Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 948
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 790
Накрая България ще се окаже  единствената държава в Европа с някакви превантивни мерки относно Короната. Anguished
А още по-накрая ще се окаже, че само две страни в целия свят - България и Северна Корея - няма корона вирус. Натам са тръгнали нещата.

# 11 791
  • I want it all and I want it now.
  https://youtu.be/krVDdVqxwvg Как се взима проба за корона вирус. В пьрвите няколко секунди, го дават.

# 11 792

Това, което показаха  по новините на БТВ, не беше бъркане в гърлото...

А къде?!
В устната кухина, така както дават по филмите,

Ох, добре, че е това, че се притесних да не са давали някакви мръсотии по телевизора, че те вече всичко навсякъде дават...

# 11 793
Не почина ли в Китай преди време едно новородено бебенце?

# 11 794
Актуалното положение в Австрия се промени и в двете посоки.
Моля, жените, които се оплакаха, че ситуацията в чужбина не ги интересува и е спам, да не отварят скрития текст.

Скрит текст:
За седем дни от 0 на 42 от 3700 направени теста:
Виена16, Долна Австрия 13, Щирия 4, Тирол 3, Залцбург 4, Каринтия 1, Форарлберг 1

Първите случаи на италианците в Тирол са изписани здрави.

Големите гнезда, които така вдигнаха статистиката, в голямата си част са навързани. Например от 16 случая във Виена, четири човека работят заедно в една кантора. Както и групи от другите случаи имат връзка помежду си.

Аптеките започнаха масово да предлагат дезинфекция от собствена продукция.

1, 6 милиона маски за здравните звена и други се раздадоха от военния запас.

Негативното: няма още пациент 0, не са разбрали кой е. Или е още болен и си скита със симптоми, или е бил само преносител. Възрастният пациент едно, който е бил над десет дни преди това още в болница, е в тежко състояние. Човекът не е бил в чужбина, не е имал контакт с хора от заразени страни и 200 негови контакта са тествани като негативни.

ПП Иначе ежедневието поне във Виена си е същото - ходим на работа, училище, храна има, дезинфектантите обаче тези дни определено поизчезнаха. Маските тук не са на почит така или иначе и не зная как е положението. В офиса ни направиха възможност за работа от вкъщи, доколкото разбрах, масово фирмите се подготвят за дистанционна форма.

Само за възрастните да добавя, че нашата баба е на 89 и сме я оставили да си е вкъщи. Много се радвам, че най-после ни послуша и се кротна, заради грипа също, де.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 21:21 от Анонимен

# 11 795
аз не се сещам за нито една болест се света с 0.00 процента смъртност при деца

10-18 г. го дават 0,2%

Т.е. като при грип, там даже е 0,1-0,2, т.е. пак не е пренебрежително малко. На всичкото отгоре още нищо не знаят и не го крият.

# 11 796
  • София
Накрая България ще се окаже  единствената държава в Европа с някакви превантивни мерки относно Короната. Anguished
А още по-накрая ще се окаже, че само две страни в целия свят - България и Северна Корея - няма корона вирус. Натам са тръгнали нещата.
Сърбия, Словакия, Албания, Турция и те не са. Турция накрая ще гръмне по-лошо от Иран.

# 11 797
Скрит текст:
аз не се сещам за нито една болест се света с 0.00 процента смъртност при деца

10-18 г. го дават 0,2%

Т.е. като при грип,
там даже е 0,1-0,2, т.е. пак не е пренебрежително малко. На всичкото отгоре още нищо не знаят и не го крият.
Не е като при грип,много повече е. Около 10-20 пъти по-голяма смъртност дори за младите. Ето статистиките отново.
Скрит текст:

# 11 798
А защо не направиха грипната ваканция и за детските градини?

# 11 799
За градините се препоръчва

# 11 800
  • София
Ако е вярно, че като смъртност са 2% и най вече възрастни и болни хора, хора защо е тази паника?
Защото и Вие в някой момент ще минете към групата на възрастните и ще разберете.
Хора, помислете преди да хваните клавиатурата.... Баща ми на 88/навърши ги сега февруари/ в абсолютно ясно съзнание и кондикция. Сам пазарува за в тях. В края на януари ми каза да им купя лекарствата за 2 месеца. За него и майка ми. Да имам и за в къщи/поради здравословното състояние на съпругът ми/. Храна за 1 месец. Аз съм на 50+ години. Не му повярвах на приказките. Но какви му бяха думите:
- Хората са страшни. При една криза ще се увълчат всички. Никой няма да мисли за нас възрастните и вас болните. Няма кой храна да ви донесе. Тълпата е страшно нещо. Държавата за да е добра, няма ограничи никой и в нищо. Виж Китай. Ами от там идва всичко. Какво и как ще се произвежда тук.......
Сега разбирам колко е прав. Но аз съм спокойна. Те ще се оправят. Ограничиха още от месец всякъкви контакти.....
Това е приказката на тези от рисковите групи. Да знаят и те и ние, че идва момент, в който всеки ще отпътува. Но нека да не е заради глупостта на някой.

П.п. Съпругът ми се шегува със синът ми: спокойно. Няма да умра от рак, а от Корона вирус. Това точно след 1 година от лечението. Този черен хумор между 23 и 50 годишен е жесток.........
И помнете, зад всяко число в статистическите таблици, стои човешки живот. Нека не допускаме нашите близки хора, да водят подобен диалог и да се усещат пренебрегнати. Цял живот работят, творят, изследват, правят открития за мен, за теб за всички.
Извинявам се за дългия пост, но толкова ми стана гадно и се възмутих от възпитанието на пишещата.

Благодаря на... всички Богове и Богини подред - и после в обратен ред - че все пак има и хора (и Лили, и други), които не намират възрастните си родители за вече излишни и ненужни.
Много черно бъдеще бях почнала да виждам пред обществото ни след някои постове...

Баща ти е мъдър човек. Пази си го...

# 11 801
Не почина ли в Китай преди време едно новородено бебенце?

Не, показваха го, че са го излекували и всички мнгого се радваха.

# 11 802
За градините се препоръчва
Да, но 90% ще си пуснат децата.... Както винаги.

# 11 803
А защо не направиха грипната ваканция и за детските градини?
Защото учениците могат да си стоят сами вкъщи, докато родителите им са на работа, докато децата от детските градини и ясли не могат.

# 11 804
Ако е вярно, че като смъртност са 2% и най вече възрастни и болни хора, хора защо е тази паника?
Защото и Вие в някой момент ще минете към групата на възрастните и ще разберете.
Хора, помислете преди да хваните клавиатурата.... Баща ми на 88/навърши ги сега февруари/ в абсолютно ясно съзнание и кондикция. Сам пазарува за в тях. В края на януари ми каза да им купя лекарствата за 2 месеца. За него и майка ми. Да имам и за в къщи/поради здравословното състояние на съпругът ми/. Храна за 1 месец. Аз съм на 50+ години. Не му повярвах на приказките. Но какви му бяха думите:
- Хората са страшни. При една криза ще се увълчат всички. Никой няма да мисли за нас възрастните и вас болните. Няма кой храна да ви донесе. Тълпата е страшно нещо. Държавата за да е добра, няма ограничи никой и в нищо. Виж Китай. Ами от там идва всичко. Какво и как ще се произвежда тук.......
Сега разбирам колко е прав. Но аз съм спокойна. Те ще се оправят. Ограничиха още от месец всякъкви контакти.....
Това е приказката на тези от рисковите групи. Да знаят и те и ние, че идва момент, в който всеки ще отпътува. Но нека да не е заради глупостта на някой.

П.п. Съпругът ми се шегува със синът ми: спокойно. Няма да умра от рак, а от Корона вирус. Това точно след 1 година от лечението. Този черен хумор между 23 и 50 годишен е жесток.........
И помнете, зад всяко число в статистическите таблици, стои човешки живот. Нека не допускаме нашите близки хора, да водят подобен диалог и да се усещат пренебрегнати. Цял живот работят, творят, изследват, правят открития за мен, за теб за всички.
Извинявам се за дългия пост, но толкова ми стана гадно и се възмутих от възпитанието на пишещата.

Благодаря на... всички Богове и Богини подред - и после в обратен ред - че все пак има и хора (и Лили, и други), които не намират възрастните си родители за вече излишни и ненужни.
Много черно бъдеще бях почнала да виждам пред обществото ни след някои постове...

Баща ти е мъдър човек. Пази си го...

За съжаление, не всички разсъждават така. Моите си щъкат и пет пари не дават.

Общи условия

Активация на акаунт