Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 223
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 030
Аз се вълнувам дотолкова, че да не се създаде прецедент и да не стане така, че да се опиташ да пътуваш или да планираш нещо и изведнъж пак за нещо да заключат света.

# 12 031
Това е първи вирус в разцвета на социални медии и комуникации... Колко от вас разбраха 2003 за Сарс и 2010 за Мерк. Аз не!

# 12 032
И още един хипотетичен въпрос:

Имам болен член от семейството, с неустановена пневмония, който е зле в болницата.
Ще дам ли 200лв. да го тестват и лекуват подходящо или ще чакам държавата да го "открие"?

Малко здрав разум проявете все пак по отношение на "огнищата" в БГ.

# 12 033
  • София
Хипотетичен отговор: За неустановена вирусна пневмония и такава от коронавирус ще го лекуват еднакво.

# 12 034
  • Terra incognita
А въпросът ми беше защо не започнат да ги тестват тези пациенти? Те ако чакат да им дойде на крака някой с предистория по учебник, ехееее...
В Италия на ден се правят хиляди тестове.

# 12 035
Пазят си тестовете да не свършат?

# 12 036
Аз се вълнувам дотолкова, че да не се създаде прецедент и да не стане така, че да се опиташ да пътуваш или да планираш нещо и изведнъж пак за нещо да заключат света.
Препоръчват да не се пътува, но засега не са включили Италия в списъка на рисковите страни. Само Китай. Така че ако някой реши да спази препоръката, трябва да го направи за своя сметка и вместо да се възползва от застраховката "Отмяна на пътуване", ще дължи неустойка. Защото излиза, че доброволно се отказва, няма официална причина.
https://www.dnevnik.bg/biznes/2020/03/06/4037169_turoperatori_v_ … tim_v_mutni_vodi/

# 12 037
  • София
Какво ми прави впечатление- в Германия случаите са 545, сериозни и критични са едва 2, умрели няма. Когато в Италия имаше около 500 имаше доста умрели и доста критични.  Минаха кажи речи две седмици откак са се заразили германците (или повече) ...германците са супер ефективни или са се заразявали основно млади хора по време на ваканции (за разлика от Италия- вътреболнични инфекции и възрастни хора) ???

# 12 038
  • на пъпа на Златията
Вижте , държавата взе мерки още преди месец . Поне температурата мерят по границата . Който   след като  е влязъл в България и е дигнал температура сигурно се е обадил и са го прибрали за карантина  и изследване .
Няма място за паника ,Паниката е лош съветник . Не разсъждаваш и  вземаш грешни решения.
И аз прекарах някакво неразположение  например и то странно.
Напред ме заболяха костите и лумбагото ми се възпали. Ами копах в градината след зимното  седене  вътре.  Възпалиха ми се останалите в главата  зъби , Това е нормално пролет и есен . От зъбите леко ме заболя главата отпред  на челото и го отнесох  по причина на възпалените зъби ,  а по принцип   да чукна на дърво рядко ме боли глава. Доктора ми даде  лекарства за радикулита  а аз по желание  си пих антибиотик , защото ме заболя и гръдната кост , гърба , суха кашлица , Пих  два дни по половинка  на два пъти на ден . аспирин . Направих си киселото мляко с чесъна  и ме отпусна .От време навреме глътвам  по глътка две ракийка с прополис . Температурата не съм си мерила . 
Сега ми остана само сутрешната   кашлица  от тутуна . Ама тя не е суха . А съм на 70 години .
Ще седна да си ушия  маски ,ч е  тия дни се връщат циганите  от работа , я от Кипър , я от Италия . А те работят  на полето.Българките обаче работят  като гледат  възрастни и болни хора . 

Та такива ми ти работи .
Така че спокойно . Квото дал Господ - това . 
.

# 12 039
  • Germany
Аз мисля че трябва да свикнем да живеем с ковид19. Вирусът е навсякъде и така ще бъде още дълго време. Дано с топлото изчезне, но това е само предположение.
Beijing reports 4 new cases of coronavirus, all of which were imported from Italy, according to the city's health commission . Ще си го въртим до безкрай.
В Германия досега повечето заразени са хора в активна възраст. Има и доста деца вече. От няколко дни обаче има заразени хора в старчески дом. Един от тях на 89 год. веднага влезе в критичните за съжаление.

# 12 040
Извод от Китай и Италия: яденето на нудълс/спагети не е най-доброто за човешкия организъм.

# 12 041
  • Terra incognita
Това с меренето на температура е твърде несериозно. Още един куп инфекции могат да повишат температурата.
Да не говорим, че при коронавирус изобщо не е задължително да имаш температура.
Вместо да си играят на Хорейшио по границите, да започнат от интензивните отделения.

# 12 042
Срам не срам, да питам една работа...

Днес сутринта ей така от нищото само при вдишване/издишване имах някаква "вибрация" в центъра на гърдите. Първо беше по-силна, после поотслабна и не беше на всяко вдишване/издишване. Сега пък напълно я няма.
На някой случвало ли му се е?

Въпроса ми е срамен, но сериозен.

# 12 043
  • на пъпа на Златията
Италия  излезе на второ място по смъртност . Колкото и българки съм питала и в Гурция и в Италия  гледат все възрастни хора  над 80  и повечето са с деменция . Ако българките са си дигнали чукалата , явно е защо смъртността е така голяма .

# 12 044
Ако не друго надявавм се този вирус да промени отношението към вирусите и кашлиците въобще. Като само кашляш и само ти текат сополите да не се буташ в хората и да се правиш, че нещо ти няма.

Общи условия

Активация на акаунт