Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 427
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 015
  • София

Мерси, ще чета по-късно. Основната разлика е в групата 80-89, разглеждат ли потенциално отклонение и сравнение с възрастните със здравни проблеми (т.е. по-здрави ли са хората между 80-89, качили се на Даймънд Принцес, от останалите в групата 80-89)
Oсобеността за тези е, че тези над 80 са тествани първи и колкото по-млади толкова по-голямо забавяне. Разлики в здравния статус на тези над 80 не са отчитали и са го посочили това като limitation понеже липсва информация. Поради това и не дават разбивка по възрасти. Към днешна дата данните от кораба са се променили но може би по-скоро оценките не са се променили особено.

До тези, които не допускат че коронавируса може да се крие дълго зад грипа- коронавируса е по-смъртоносен от грипа като цяло, обаче не толкова много, че да не може да се скрие. Крие се много успешно. В САЩ се е крил зад грипа 6 седмици или повече (доказано от генетици) в Испания е успял да се крие 2 месеца зад грипа.Заболяването може наистина да се окаже много по-неефективно от грипа и оставайки под 1/10 от неговите случаи да се скрие.

# 12 016
dundi, тези, които описваш са най-големите (засега). Затова казах, че дори най-големите са от по наколко хиляди човека. Иначе реално в почти цяла западна Европа и САЩ има огнища - местно разпространение на вируса (community spread).

# 12 017
Благодаря ти за "загрижеността" Дънди, но ще помина и без нея. Съвети също не приемам, извини ме. Явно си от тези, дето ми дишат във врата и дебнат какво ще напиша, но моля да не ми давате наклон в живота, решенията за себе си винаги съм взимала сама от много отдавна и нямам намерение да оставям тази работа на никове от някакъв си форум.

# 12 018
Какво толкова ви е чудно в коментара на Снежана? Та нима в Испания не откриха, че са имали стар случай, починал от пневмония човек, преди да обявят откритите? Та нима ние нямаме болни от пневмония към момента? Какво значи това, дето повтаряте "малка страна сме, всичко се знае". Да не би във всяка лаборатория да се изследва за КВ и просто ей така, сами да го можем да го откриваме? Да не би да се изписва като етикет на челото на болните? Симптомите му са много близки с тези на други заболявания. Лесно е да се сбърка при липса на тест.

# 12 019
По повод на казаното по-горе от Снежана Петракова да кажа и аз какво рече снощи една позната, която работи в американска софтуерна компания. Те получават общи имейли, които се отнасят до служителите на компанията по цял свят. Досега в имейлите пишело служителите да не посещават Италия. Вчера в имейла била добавена и България. Тя се тюхкаше и каза, че започнала да се страхува защо са добавили и нас в списъка.
Не се ли е сетила да пита защо и България???

# 12 020
По повод на казаното по-горе от Снежана Петракова да кажа и аз какво рече снощи една позната, която работи в американска софтуерна компания. Те получават общи имейли, които се отнасят до служителите на компанията по цял свят. Досега в имейлите пишело служителите да не посещават Италия. Вчера в имейла била добавена и България. Тя се тюхкаше и каза, че започнала да се страхува защо са добавили и нас в списъка.
Добавили са ни защото в съседна Гърция пламнаха, и ние си пътуваме свободно на сам на там...

# 12 021
  • София
Ако кажете коя е компанията - вероятно ще разберем, че има офиси и в БГ. А причината БГ да е включена в списъка в този имейл (поне засега) е, че тук върлува грип Бе, плюс нам си още колко милиона инфекции, заради циганите и липсата на вода в Перник вече ен-т месец. Сещате се, нали? И вероятно това не е някаква наша си тайна, а се е чуло, че короната може да и нямаме (официално), ама други екстри - имаме.

# 12 022
  • Terra incognita
В Ломбардия леглата в интензивните отделения са на привършак. Прогнозите не са оптимистични.

# 12 023
  • София
Аз едно не разбирам без да се заяждам. Всички тук смятате, че коронавируса вече е в Бг (аз също). Тогава защо се вълнувате толкова много от пътуващите? Дали ще се зарази някой тук или там, има ли разлика?

# 12 024
Точно пък американците да ни добавят. Те доскоро тестваха дори по-малко от нас, до последно спореха кой да плаща тестовете, имаха проблеми с надеждността на тестовете, а сега изскачат огнища в цялата страна, дори хора починали преди седмици, имат една от най-лошите смъртностти, по-лоша от тази на Иран ( т.е. много неразкрити случаи) И всичко това докато президентът им говори,  че това е просто грип и да ходят болни на работа.

Мен ако питаш те са за добавяне.

# 12 025
Бледолилава как ги решавате тия неща, че щом има болни от пневмония, тя непременно е от този тип вирус?
Никой не отрича вероятностите, но докато не се потвърди нищо официално или поне от някакви лични наблюдения на поне някой от тия дето сънувате пандемиите навън, си е чиста параноя.
Чул някой, че друг чул... я се осъзнайте.

# 12 026
  • Terra incognita
Защо в България не изследват пациенти с пневмония, припокриващи симптомите на коронавирус?
Вече и децата знаят, че не е нужно да има връзка с Китай и Италия, за да си потенциален заразен.

# 12 027
Един хипотетичен въпрос: аз ако се върна от Италия и искам да ме тестват за ковид, къде трябва да отида и колко да платя?

# 12 028
  • Terra incognita
И таз добра, трябва да си плащаме за тестовете ли?

# 12 029
  • В офиса
Как пък се откри конспирация в добавянето на България в някакъв си списък. Те чуждите компании имат магически източници на информация, каквито никой простосмъртен няма. И само за България си мислят техните калинки HR-и, не, казано е “добавете страни съседни на огнища”, или “добавете цяла Европа”, нещо такова. Никой не е прошепнал на уше: “Добавете България, защото от тайно място научих, че там има епидемия, която се крие”.
 Най-вероятно имаме случай, или няколко, но може пък и да нямаме. Чакаме си и гледаме по-малко да си измисляме и да се хвърляме в джаза с конспирации.

Общи условия

Активация на акаунт