Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 418
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 045
Един хипотетичен въпрос: аз ако се върна от Италия и искам да ме тестват за ковид, къде трябва да отида и колко да платя?

Няма да те тестват, ако нямаш симптоми. Няма значение дали искаш да плащаш, или не. Засега е решено да бъде безплатен теста за всички и затова пазят  тестовете за тези с изявена картина и ходили някъде си.

Иначе е възможно да сме добавени в разни списъци, защото си имаме различни вътрешни неразбории, както и гаден щам на грипа. Жената каза, че американските работодатели са много стриктни във всичко, непрекъснато съветват служителите си за какво и къде да внимават, какво да правят и т.н. Принципът е не как да печелят непременно, а как да запазят хората. Тя работи от вкъщи и никой не й прави проблеми защо от седмици не ходи в офиса. За нас подобно отношение е винаги повод да сме нащрек, защото тук никой не мисли за добруването ти, а как да спечели повече от теб.

Зари, надявам се и аз да се промени мисленето на хората, но не знам защо не съм оптимист....

# 12 046
Извод от Китай и Италия: яденето на нудълс/спагети не е най-доброто за човешкия организъм.
Мхм, по-нагоре Раптор е писал за Германия това, което и на мен ми направи впечатление. За 545 случая нямат регистрирани смътни. Изводът какъв е, вурст и бира? Simple Smile

Иначе имат само 1 излекуван до момента от втората вълна. Така че не знам какво да мисля. От една страна липсата на смъртни случаи може да означава добро лечение и качествен медицински ресурс. Защо няма повече излекувани тогава?

# 12 047
Значи от това, което четох, този вирус не причинява просто пневмония, а задух. Дробовете ти не могат да смогнат. Как се крие това нещо? Аз съм изкарала безброй бронхити и пневмонии и никога не съм била като риба на сухо. Детето ми обаче е така след всеки сопол.
Не може да се скрие това при големи хора.

# 12 048
  • София
Вероятно чакат да минат миниммум 14 дни от диагностицирането им. Обърнете внимание, че не всички 500 и кусур в Германия са диагностицирани в 1 ден. Напротив, повечето (половината?) бяха диагностицирани преди 2-3-5 дни.

Обратно, и ако логиката ми е вярна, чакаме в Италия другата седмица да има поне едно 1000+ възстановени. (Всъщност, Италия само вчера рапортуваха +250 възстановени само за ден, при все, че до вчера бяха само с ок. 150-170, днес се надявам да докладват поне още толкова възстановени).
В противен случай ще дойде, че възстановителният период е поне 3 седмици.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 10:14 от Ronald

# 12 049
  • на пъпа на Златията
Детето ти  му е запушен носа ли??
Аз по принцип от млада имам стеснение на носа , като млада обаче  като не можех да дишам през носа си се събуждах . Сега свикнах и се будя от други работи . Ми питай доктора  как да отпушиш носа на детето та  да не е като риба на сухо . Научи го да си издухва носа от сополите  ако има такива разбира се . .  . 

# 12 050
Срам не срам, да питам една работа...

Днес сутринта ей така от нищото само при вдишване/издишване имах някаква "вибрация" в центъра на гърдите. Първо беше по-силна, после поотслабна и не беше на всяко вдишване/издишване. Сега пък напълно я няма.
На някой случвало ли му се е?

Въпроса ми е срамен, но сериозен.

Не ми се е случвало, но ми се е случвало да ме болят гърдите, в областта на трахеята, след продължителна тревожност. Не бих обърнала внимание на това дето пишеш, особено ако не се повтори.

# 12 051
Детето ти  му е запушен носа ли??
Аз по принцип от млада имам стеснение на носа , като млада обаче  като не можех да дишам през носа си се събуждах . Сега свикнах и се будя от други работи . Ми питай доктора  как да отпушиш носа на детето та  да не е като риба на сухо . Научи го да си издухва носа от сополите  ако има такива разбира се . .  . 
Не. Прави бронхоспазми. Вирусиндуцирана астма се води.

# 12 052
  • София
В Корея новорегистрираните случаи вече намаляват т.е. тя напълно се справя успешно с пълно овладяване на епидемията без никакви локдаун-и и спиране на живота, а с тестове- над 100 000.
 Корея е успешният пример за всички останали. Италия е пример за провал.

# 12 053
  • Germany
И Корона Сладолед в Мюнхен. Клиентите били много ентусиазирани

# 12 054
Интересно е какво ще стане в Индия- 15 италиянски туристи заразени с ковид, имали контакт с 215 индийци.

# 12 055
За Корея беше ясно. Хората се организираха много бързо и си тестваха масово и методично, даже на улицата. Не знам дали само Италия е пример за провал, според мен и много други, накрая и локдаун няма да ги оправи. Дори г-н Тедрос е много недоволен, че някои държави не полагат достатъчно усилия.

# 12 056
  • Пловдив
Скрит текст:
Вероятно чакат да минат миниммум 14 дни от диагностицирането им. Обърнете внимание, че не всички 500 и кусур в Германия са диагностицирани в 1 ден. Напротив, повечето (половината?) бяха диагностицирани преди 2-3-5 дни.

Обратно, и ако логиката ми е вярна, чакаме в Италия другата седмица да има поне едно 1000+ възстановени. (Всъщност, Италия само вчера рапортуваха +250 възстановени само за ден, при все, че до вчера бяха само с ок. 150-170, днес се надявам да докладват поне още толкова възстановени).
В противен случай ще дойде, че възстановителният период е поне 3 седмици.

Всъщност да, продължителен е периодът на възстановяване - от 3 до 6 седмици.
В Китай следят и изписаните от болниците. Имат нещо като центрове за наблюдение на излекувани пациенти.

# 12 057

Днес сутринта ей така от нищото само при вдишване/издишване имах някаква "вибрация" в центъра на гърдите. Първо беше по-силна, после поотслабна и не беше на всяко вдишване/издишване. Сега пък напълно я няма.

Не ми се е случвало, но ми се е случвало да ме болят гърдите, в областта на трахеята, след продължителна тревожност. Не бих обърнала внимание на това дето пишеш, особено ако не се повтори.

За пръв път ми се случва мисля. Пробвах да се изкашлям да видя дали не е секрет, но нищо не излиза. Продължава да се повтаря обаче отвреме навреме, не е минало съвсем. Като сложа ръка на гърдите си - усеща се лека вибрация когато го има и самото усещане. Много странно. Усещам го най-вече някъде над слънчевия сплит.

# 12 058
  • В офиса
Какво ми прави впечатление- в Германия случаите са 545, сериозни и критични са едва 2, умрели няма. Когато в Италия имаше около 500 имаше доста умрели и доста критични.  Минаха кажи речи две седмици откак са се заразили германците (или повече) ...германците са супер ефективни или са се заразявали основно млади хора по време на ваканции (за разлика от Италия- вътреболнични инфекции и възрастни хора) ???
Eто защо. Това са случаите в Германия по дни от 24.02 до 05.03:
Данните са до 05-03 15:00, като в предпоследната колона са данните към 05-03 8:00
Т.е. случаите в Германия са все още нови. Смъртните ще започнат след 5-6 дни. (според лаг-а между откриване и смърт)

# 12 059

Може да е имало секрети стекли се в трахеята. През нощта е нормално да се постече нещо надолу, ако все пак имате някаква инфекция на нос/гърло/фаринкс. Повече течности, за да отиват към стомаха такива секрети.

Общи условия

Активация на акаунт