Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 050
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 150
Не само в самолетите, по летищата е смесване на хора от цял свят.

# 12 151
# 12 152
Малта, Кипър, България и Словакия нямат официални случаи.

Срамота, пак сме на опашката...

# 12 153
А в Ю. Корея са направили драйв тру 24/7 с безплатно тестване.

# 12 154
  • София
бегайте европейци, идвайте на сигурно в България Wink
голям пи ар ще направи бат Бойко на страната ни, съвсем сериозен съм... гениален ход!

сериозно,
давате за пример корейците и аз съм напълно съгласен. Там се извършват най-много тестове, истински фурии са. Но аз си държа за пример и Япония. Там можеше и имаше всички предпоставки да стане голямо огнище, но много бързо овладяха ситуацията и реално от най-рисковите страни в света, именно при японците вече от седмица, че и повече почти няма нови случаи. А не е като да не се правят тестове и там. Разбира се понякога е много важен и факторът късмет или просто случайността, кой ще изтегли късата клечка, както стана в Италия например. Първо там в тези области е пълно с китайци и то нелегални, второ бяха засегнати болници, домове, повече случаи сред възрастното население, а и областите които са най-засегнати са с преобладаващо по-възрастно население. За това и има толкова голяма латентни случаи.

Между другото има ли някаква статистика/графика с процентите на починали спрямо официално заразени?
На прима виста сякаш в САЩ е най-тревожно състоянието, те имат 6% при средни 3% което не ми се вярва да е някакво злощастно съвпадение, а по-скоро са замитали там и май са послушали бащицата Тръмп, че това е просто Грип и заразените са много повече.

# 12 155
Мангъров казва, че ловим ковид с “едро сито”.
При 3000 налични китове за тестване, не сито ами си е разпран чувал.
Така или иначе скоро ще стане ясно, като започнат да закриват отделения и отриват нови инфекциозни, че нещата са загрубели. Много интересно този с пагоните какво ще обяснява.

# 12 156
Но Япония са железни от към дисциплина и държавност.
Италия не са много "здрави" в това отношение, за България ще си замълча. Разчитаме на късмет.

# 12 157
Е нали ,Ердоган обеща да изпрати тестове като помощ?
То вярно малко нахално звучи, ама не могат ли Турците да ни продадат малко тестове.Комшо сме все пак.

# 12 158
  • Terra incognita
Италия предприема крути мерки, единственото, което остава, е да затворят и спрат всякаква дейност в засегнатите райони. Просто много късно го хванаха този вирус.
А за Българив съм скептик. Това, че още не са обявени случаи изобщо не е успокоително, даже напротив.

# 12 159
Добре, разбрахме, че само 3000 теста имало в момента.
Аз лично го намирам за нормално. Колко да купят - 5млн. ли?!
Предполагам, че при необходимост от още ще бъдат закупени. Бройката на тестовете към момента изобщо не означава, че ще ги ползват с ограничения.

# 12 160
  • тук и там
При нас очаквам другата седмица да има още повече случаи. Щом има нови 50,смятайте тези 50 със колко други са имали контакт .Очаквайте скоро време,да пиша за корона вируса от първо лице..Ако съм от късметлиите дето  го карат леко,че иначе няма да ми е до писане сигурно..

# 12 161
Италия предприема крути мерки, единственото, което остава, е да затворят и спрат всякаква дейност в засегнатите райони. Просто много късно го хванаха този вирус.

Да, но не са ли от вчера тези мерки, или от 04.03 беше? Много се надявам да овладеят положението, въпреки закъснението.

# 12 162
Случая от Словакия: 52 годишен мъж от малък град е хоспитализиран в Университетска болница в Братислава с грипни симптоми. Не е пътувал зад граница нито е имал контакти с чужденци. Оказва се, че асимтоматичния му син е бил във Венеция по време на карнавала.
Както и стотици българи.

# 12 163
Още повече случаи в България няма как да има, защото за момента сме на нула. Не е нужно да се изтрещява предварително, ще има достатъчно време за истерии, ако се наложи.

# 12 164
  • Terra incognita

Да, но не са ли от вчера тези мерки, или от 04.03 беше? Много се надявам да овладеят положението, въпреки закъснението.
Не са от вчера, а от самото начало. Още след първия случай обявиха ваканция за учениците и сложиха под карантина огнищните градове, съзсадоха телефонна линия и съветват хората със съмнения за ковид да позвънят там, вместо да ходят по спешните.
Трудно ще е, четох, че се очакват 2-3 тежки месеца.

Общи условия

Активация на акаунт