Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 625
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 165
"Военномедицинска академия спря да приема болни, които трябва да бъдат тествани за коронавирус, защото е с препълнен капацитет, каза на редовния брифинг шефът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски."

# 12 166
  • София
Оказва се, че асимтоматичния му син е бил във Венеция по време на карнавала.
WHO- няма асимптоматични случаи Simple Smile

# 12 167
Е нали ,Ердоган обеща да изпрати тестове като помощ?
То вярно малко нахално звучи, ама не могат ли Турците да ни продадат малко тестове.Комшо сме все пак.

Ние от китайските или от турските тестове имаме в момента? Защото Турция беше обявила, че е създала по-евтини и "по-ефикасни" тестове, но второто дали е така...
Защото и там няма още открит случай.

# 12 168
Асимптоматичен може да е засега.

# 12 169
Също и друго - айде от 10 години е нямало такава вълна на тип Б - добре, значи преди 10 години е имало. Но толкова хоспитализирани, че всички инфекциозни да са препълнени аз не си спомням да е имало въобще някога.

# 12 170
  • Брюксел / София
Споменахте ли Сърбия? И там има случай вече:
https://www.vesti.bg/sviat/pyrvi-zarazen-s-koronavirusa-v-syrbii … he-nad-30-6106589

# 12 171
Гледайки новите случаи в Египет и Малайзия почвам да се притеснявам, че надеждата ни, че с топлото време епидемията ще се ограничи ще остане напразна.

# 12 172
Италия предприема крути мерки, единственото, което остава, е да затворят и спрат всякаква дейност в засегнатите райони. Просто много късно го хванаха този вирус.

Да, но не са ли от вчера тези мерки, или от 04.03 беше? Много се надявам да овладеят положението, въпреки закъснението.
Не са от вчера, а от самото начало. Още след първия случай обявиха ваканция за учениците и сложиха под карантина огнищните градове, съзсадоха телефонна линия и съветват хората със съмнения за ковид да позвънят там, вместо да ходят по спешните.
Трудно ще е, четох, че се очакват 2-3 тежки месеца.

Имам предвид цялостната програма за цялата страна – театри, кина, спортни събития, конференции..вчера беше публикувана, сега не мога да намеря линка, но няма значение. Дано е по-кратък критичния период.

# 12 173
  • Terra incognita
А за България изобщо не е успокоително, че няма обявени случаи, даже нзпротив. Опасявам се да не се окаже, че са чакали прекалено дълго и са си заривали главите в пясъка, докато пневмониите препълват отделенията, а те са си затваряли очите, чакайки всичко да отшуми по естествен път.

# 12 174
Днес за пръв път влизах в закрити помещения с шал тип маска. В пощата, където преди няколко дни едната служителка кашляше, другата подскочи като ме видя, отстъпи назад и попита: "Да не си болна?". Не, викам си на акъла, ама колежката ти... В данъчното трябваше да чакам ред. Всички седалки около моята останаха празни Joy Иначе си имаше двама, които си кашляха на воля, дори без да се прикриват с ръка. Страшен народ сме. Явно е много срамна работа да се предпазваш. По-срамна, отколкото да бухаш около хората като текнефез кон. Навсякъде затворено, задушно, никакво проветрение. Горките служители, те няма как да се предпазят, а са длъжни да стоят там.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 15:10 от Бледолилава

# 12 175
  • Germany
От Института “Робърт Кох”: RKI President: "As expected, the numbers are increasing." There are 2707 more cases worldwide today than yesterday. "We all need to understand that we can't stop the virus." It is a question of slowing down the spread. ( Председателят на RKI: "Както се очаква, броят се увеличава."  Има 2707 повече случаи в световен мащаб днес, отколкото вчера.  "Всички трябва да разберем, че не можем да спрем вируса."  Въпросът е е да се забави разпространението).
От клиники в Берлин са откраднати дезинфектанти, включително и от отделение за деца с рак. Отвратително нещо. Какъв човек трябва да си да направиш това...

# 12 176
  • Terra incognita
Италия предприема крути мерки, единственото, което остава, е да затворят и спрат всякаква дейност в засегнатите райони. Просто много късно го хванаха този вирус.

Да, но не са ли от вчера тези мерки, или от 04.03 беше? Много се надявам да овладеят положението, въпреки закъснението.
Не са от вчера, а от самото начало. Още след първия случай обявиха ваканция за учениците и сложиха под карантина огнищните градове, съзсадоха телефонна линия и съветват хората със съмнения за ковид да позвънят там, вместо да ходят по спешните.
Трудно ще е, четох, че се очакват 2-3 тежки месеца.

Имам предвид цялостната програма за цялата страна – театри, кина, спортни събития, конференции..вчера беше публикувана, сега не мога да намеря линка, но няма значение. Дано е по-кратък критичния период.
Не, не. Отдавна са меркитр. Отложиха карнавали, спортни събития. Съветват хората да не ходят по кина и театри. Всички локали имат забрана да работят след 18ч, когато за италианците е време за аперитив и се събират по много хора.

# 12 177
Не, че нещо, ама здравната култура не се изгражда за дни, а с години. И аз имам колежки, които се възмущават от кашлящи в метрото, ама преди месеци ходеха болни на работа, висяха ми до бюрото и ми обясняваха, че ако не ми били казали, че са болни, нямало да разбера.

И аз не помня епидемии от други години, нормално нямах ученици тогава, а преди 10 години и деца. Хич не съм се трогвала от болести и вируси, а познанията ми за предаване на такива бяха нулеви. Всичко отиваше в графа “Настинка и хрема”.

# 12 178
А за България изобщо не е успокоително, че няма обявени случаи, даже нзпротив. Опасявам се да не се окаже, че са чакали прекалено дълго и са си заривали главите в пясъка, докато пневмониите препълват отделенията, а те са си затваряли очите, чакайки всичко да отшуми по естествен път.

Някой питаше по-рано в темата:
"От началото на месец февруари досега са изследвани общо 200 проби." BTV
(това включва и вчерашните 83)

Без коментар...

# 12 179
Аз съм почти цялата зима болна, и това е всяка година. След като се оправя, след 10 дни съм отново болна. Не виждам как да прекарам у нас 3-4 или 5 месеца, за да не кихна на някого навън.

Просто не е възможно човек да спре да живее и да се затвори вкъщи, ако е по-податлив на болести. На мен са ми извадени сливиците като дете и всичко ми слиза директно в гърдите и правя бронхити и пневмонии по-често от повечето хора. Какво се предлага в такива случаи?

Общи условия

Активация на акаунт