Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 625
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 195
  • Пловдив
Не е само "шефът ще ме гледа лошо". Ами заплатата? Има места, където официално по карта ти превеждат една част от парите, другата ти я дават на ръка. Съответно и осигуровки нямаш внесени т.е. обезщетението ти от НОИ ще е минимално. На други места дават бонус, ако не ползваш болнични.

# 12 196
Това не е сезонен вирус.
Почти всички учени и лекари се съмняват, че топлото време ще го спре.

Не е сезонен вирус, но има индикации и логика топлото време да го ограничи драстично (както писах вече, няма как да го спре като по поръчка) и аз съм се обзалагам на това. Просто трябва да сме търпеливи. След 2 месеца ще има драстични подобрение на фона на картинката в момента. Simple Smile
След 2 седмици е първа пролет, значи короната ще започне да изчезва...така ли.

# 12 197
  • София
Аз съм почти цялата зима болна, и това е всяка година. След като се оправя, след 10 дни съм отново болна. Не виждам как да прекарам у нас 3-4 или 5 месеца, за да не кихна на някого навън.

Просто не е възможно човек да спре да живее и да се затвори вкъщи, ако е по-податлив на болести. На мен са ми извадени сливиците като дете и всичко ми слиза директно в гърдите и правя бронхити и пневмонии по-често от повечето хора. Какво се предлага в такива случаи?
Имуностимуланти, вит. Д и разни други..
Питай докторите.

Вит. Д се приема след изследване на стойностите и преценка от лекар дали е необходим. Предозирането му не е съвсем безобидно.
Аз пчелно млечице препоръчвам за подсилване на имунитета, има много пчелари, които продават комбиниран мед. Хем е полезен, хем натурален, хем ще подпомогнете някой местен производител Simple Smile

# 12 198

Трябва да приемем, че няма как да живеем в стерилна среда, ако сме в цивилизацията. За шарки и подобни ясно, че няма мърдане! Но за всяка кихавица, хрема, кашлица или неразположение дори и личния лекар няма да ти даде болничен за съжаление.

Съжалявам, но и аз така мисля. Стремежът към стерилна среда още повече изнежва организма, нека малко да разчитаме на жизнената си адаптивност,  а не да я смачкваме съвсем.  Ако нямаме такава пък, да търсим причината за това и вземем съответните мерки. Не може при всяко кихане да се взема болничен, а и организацията с болничните в родината ни не е най-стимулираща домашното лечение, не само откъм фирмени уредици по въпроса, а и от финансова страна.
Относно зимните грипове обаче, които са по-агресивни е редно да има някакво съобразяване и елементарни мерки.

# 12 199
  • Индия/България
А къде държат наблюдаваните в Индия? Че са доста.
Откриха спешно специализирани "Camp"-ове и изолационни центрове. Те са най-вече около летищата извън града и около сухопътните граници. Най-съмнителните случаи ги взимат директно в болниците. Тези, които са без симптоми, са под постоянно наблюдение  на обучени екипи- мерят температура, следят симптомите,  разговарят, оказват психологична помощ. Има и под домашна карантина. В Индия обаче хората живеят в жилищни колонии.Цялата колония по принцип (не само заради вируса) се пази от специално обучено лице (нещо като гард).  Тези лица в момента са инструктирани да информират здравните власти, ако някой карантиниран иска да напусне жилищната колония. Така поне е в момента ситуацията в нашия щат.

@umbrella, пропуснах да кажа, че си много права в предположението за индийците и обикновения грип. Трдно се справят дори с обикновена настинка.Обикновеният грип взима много жертви в Индия и даже преди коронавируса пак имаше статистика в медиите, че страната е изключително уязвима от грипния вирус.

За къпането в Ганга- и това помага за имунитета им Wink , (колкото и да е "бляяк"..) Аз нямам тоя кураж обаче и вероятно никога няма да го добия. Да, има неща, които са в + за даден генотип и други, които са в + за друг. Баланс на природата. Надявам се скоро негативите покрай короната да се балансират с добри новини от учените.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 17:50 от Bandit Queen

# 12 200
Това не е сезонен вирус.
Почти всички учени и лекари се съмняват, че топлото време ще го спре.

Не е сезонен вирус, но има индикации и логика топлото време да го ограничи драстично (както писах вече, няма как да го спре като по поръчка) и аз се обзалагам на това. Просто трябва да сме търпеливи. След 2 месеца ще има драстично подобрение на фона на картинката в момента. Simple Smile

Къде ги тези индикации, че топлото ще го спре? Май не си следил темата.
Виж интервюто с доц. Попов, някъде след 8-ма минута.
https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/doc-popov.html
Човекът го казва, роднините му САРС и МЕРС са се развили точно на топло, а сега има случаи в топли страни. Което отхвърля тази теза.

# 12 201
  • Варна
При нас очаквам другата седмица да има още повече случаи. Щом има нови 50,смятайте тези 50 със колко други са имали контакт .Очаквайте скоро време,да пиша за корона вируса от първо лице..Ако съм от късметлиите дето  го карат леко,че иначе няма да ми е до писане сигурно..
Kъде живееш?

Не е сезонен вирус, но има индикации и логика топлото време да го ограничи драстично
Кои са индикациите?

# 12 202
  • София

2 пълни месеца, не 2 седмици Simple Smile
според мен от месец Май кривите трябва да започнат да падат надолу спрямо моментния ръст (сега, този, в момента), а от Юни драстично да спаднат.
Да поживеем да видим. Важното е да се пазим и това е.

# 12 203
Малко храна за размисъл:

- Казвате, че витамин Д помага при всякакви болести и се спекулира, че помага за КВ. Също така естествен източник на витамин Д е слънцето.

Въпрос: В кои страни сега грее повече слънце от други? Какъв е броят на заразените там?

- Казвате, че топлото спира вируса. Но дали го спира с убиване?

Въпрос: Според вас достатъчно ли е температурата над 20 градуса да "обезоръжи" вируса до толкова до колкото той да не може да се разпространява свободно чрез въздуха и предмети а само и единствено при директен контакт - кихане/кашляне в лицето, здрависване и после пипане на уста и т.н.?

Жокер: В кои страни температурата сега е над 20 градуса и какъв е броят на заболелите там? Кога са били първите случаи?

За хората които ще разберат какво точно имам предвид - браво. За другите - давайте смело с черногледите прогнози.

Пич, вит Д подсива имунитета, няма нищо общо с топлото.
Това, че казват, че вирусът ще изчезне с увеличаване на температурите няма нищо общо с вит. Д, а със спецификацията на вирусът, който междудругото изобщо не е нов. Коронавирус е познат, просто щамът му в момента е различен.
Стига с тая истерия, бе хора. Поровете малко в учебници по медицина, като сте захванали такава тема и спрете да разчитате на Туитър и фейсбук.
Коронавирусът няма нищо общо с инфлуенцата или чумата, например, които наистина са предизвикали пандемия.
Стегнете се и си живейте живота.
Днес във фб прочетох статус, който ми хареса: "Пазите се с маски от коронавируса, ама иначе минавате по улицата между трамваите".

Повече четене от достоверни източници, по-малко разсъждения по теми, по които не сме компетентни и да си живеем живота Wink

# 12 204

2 пълни месеца, не 2 седмици Simple Smile
според мен от месец Май кривите трябва да започнат да падат надолу спрямо моментния ръст (сега, този, в момента), а от Юни драстично да спаднат.
Да поживеем да видим. Важното е да се пазим и това е.
Пролетта настъпва тази година на 20-ти март. А ако говориш за вдигане на температурите, не е ясно дали е фактор, както виждаме има заразени и боледуващи и в по топлите зони на земното кълбо.
По скоро се надяваме за 2 месеца да отшуми от само себе си...
За пазенето си прав.

# 12 205
Аз пък четох че не самото топло време, а голямото количество УВ лъчи убиват вирусите. За този не знам.

# 12 206
Сам няма да отшуми, надявам се да го овладеем както в Китай и Корея успяха или се опитват. В началото що критики отнесоха - за закъснението на карантината, за смяна на начина на броене, за скриване на информация. Пък ние сега същите ги правим, че и по-зле. Все още сме в период на отричане - навсякъде по света.
Ей на - оня ден в две големи държави едновременно, вместо да увеличат броя на тестваните, се наблегна на новия начин на изчисление на смъртността - сякаш като ни убедят, че умират 1, а не 3 и повече % и това ще убие вируса. От смях.

# 12 207
  • тук и там
Хексе, във Белгия съм аз. Повечето тук са на домашно лечение,та най-вероятно го карат леко,но предвид броя на чужденците, многото пътуващи хора  както и съвпадението по време на ваканцията и появата в Европа на вируса -  това си беше очаквано развитие .

# 12 208
И нас днес ни гледаха странно, щото бях сложила на дребния маска в поликлиниката. Добре, че не бях извадила моята с филтрите, че щяха да заобикалят. От всички лекари само нашата беше с маска, очила, ръкавици и дезинфекцираше след всеки. Каза, че другите лекари я бъзикали и й викали корона вируса.....без думи.
Не можеш да си си сигурна какво си мислят като те гледат. Аз например заглеждам хората с маски с одобрение.

# 12 209
В квартала ми има едно магазинче за хранителни стоки, което е, образно казано, два на два метра и няма прозорци. Продавачката всяка зима е болна поне по два пъти от грип, тя сама си го казва, защото обича да си приказва с клиентите. И всеки път, когато е болна, продава с маска. Собствениците съм ги засичала доста пъти да се подават от вътрешната врата, когато тя е била на работа с маска. Тоест, те са съвсем наясно, че тя е болна на работа. Както, казах, магазинчето е съвсем малко и си е направо инкубатор за вируси. А там пазаруват много хора, защото е удобно и наблизо. Жал ми ставаше за нея, когато я видех така, с маската и с един зачервен поглед (вероятно температура).
Но последния път, когато влязох да купя нещо и я видях така, инстинктивно се дръпнах назад и излязох от магазина, тъкмо по средата на думите "Един хляб." Това беше още преди историята с ковид.
Става дума за София, макар че това няма значение.
Ясно ми е, че тя самата не смее да излезе в болничен, защото се страхува да не изгуби работата си. А безотговорните й работодатели предпочитат да разболеят клиентите си, вместо да помислят за вариант някой да я замести.
Масово навсякъде е така по разните семейни фирмички и малки магазинчета или супермаркетчета. И в Билла съм виждала видимо болни касиерки да продават.
Сега не зная как ще погледнат на въпроса с ковид и дали ще действат по-отговорно и разумно. Съмнявам се.

Общи условия

Активация на акаунт