Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 065
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 225
  • Пловдив
Някой питаше за Русия онзи ден, намеквайки, че крият данни. Ами не крият, днес и те обявяват нови заразени.

# 12 226
Най-сигурното място вече е в космоса... Елън Муск дали не е излетял вече?

Скрит текст:
Вероятно ще трябва да свикнем с мисълта, че се случва най-вероятният сценарий - пандемия - мерките са все едно да задържаш вода в цедка, и единствената полза е, че се печели време,  докато вирулетността (евентуално)  намалява, а фармацевтичните компании междувременно си "тупкат"  топката.
бтв. С пчелното млечице, прополиса за подсилване на имунитета също трябва да се внимава много - доста хора имат алергии и към тях.

# 12 227
  • София
Преди малко по France24 професор от Института Пастьор, епидемиолог, каза за топлото време, че не температурите биха убили вируса, а както при грипа, по-топлото време дава повече нов въздух в помещенията, по-малко събирания на закрито и затова би могла да намалее заболеваемостта. Ваксина, каза, че е нереалистично да има в близките година-две, но за лекарство се надяват да е доста по-скоро и то, защото в момента тестват вече съществуващи противовирусни препарати, които "се държат добре" и биха могли да спрат разпространението в клетките. Такъв е, както вече тук беше казвано, препаратът против малария. За живота на самата епидемия – оптимистичата версия е поне 8 седмици преди да започне спад, както стана в Китай, но те се броят от началото на истинската епидемия, което все още не е настъпило. И той призова, както и Макрон днес, да се пазят възрастните хора, ако трябва да не се ходи при тях, защото там смъртността е над 15% ако се заразят.
Отделно, във Франция не смятат да затварят училищата изобщо, защото това щяло да зачава твърде много хора да не ходят на работа, а част от тях са медицински персонал.
Испанците също не затварят училища, дори тези, в които има заразени деца, защото, според здравният им министър "Ето, че те са се заразили вкъщи и без това"....

Та, честно казано, не знам за друго, но поне у нас е хубаво, че никой не се колебае за затварянето на училища, защото възрастните можем и лицето да не си пипаме, но изобщо не си представям как децата ще се справят с това, а и кой и кога ще им дезинфекцира всички повърхости в класните стаи и сгради.

# 12 228
  • Варна
Преди малко по France24 професор от Института Пастьор, епидемиолог, каза за топлото време, че не температурите биха убили вируса, а както при грипа, по-топлото време дава повече нов въздух в помещенията, по-малко събирания на закрито и затова би могла да намалее заболеваемостта.
Коментирахме и се чудехме в началото на темата. При карантината в Китай забраняваха да се отварят прозорците.

# 12 229
  • Пловдив
Преди малко по France24 професор от Института Пастьор, епидемиолог, каза за топлото време, че не температурите биха убили вируса, а както при грипа, по-топлото време дава повече нов въздух в помещенията, по-малко събирания на закрито и затова би могла да намалее заболеваемостта.
Коментирахме и се чудехме в началото на темата. При карантината в Китай забраняваха да се отварят прозорците.

Там първо въздухът беше мръсен и второ пръскаха с някакви препарати за дезинфекция.

# 12 230
Ние се смеем, обаче то не е за майтап. Останахме единствената държава в континентална Европа без официален случай на коронавирус и това при трафика, които има от Западна Европа, е меко казано невероятно. Според мен не говори за подготовка, а за некадърност..Случаи има даже в Босна, Сърбия, а те дори не са в ЕС. Дори най-малките държавици като Андора, Сан Марино и Лихтенщайн имат регистрирани случаи? И вярвате още, че ние нямаме ли? Въобще...200 теста от началото на февруари. Аз лично не виждам никаква подготовка и сигурност. Хвана ги яко страх, щом училищата, а и повечето университети затварят врати (една адекватна мярка, най-накрая!) Това за мен не е случайно. Повечето университети още мин.седмица получиха указания към студентите как да се предпазват, а в тези, които не са затворени, изрично е забранено болни студенти да посещават лекции. А сега ново 20 - болниците били пълни. Те ако от сега са пълни, нататък какво ще стане - един Бог знае. Аз лично бих се радвала да се открие поне един случай, оттам се тръгва по контактите на заразения и прочие, има развитие. А сега едно голо нищо. Не обвинявам само институциите, може би и гражданите (идващи от рискови зони) са отговорни - те трябва да позвънят за изследване при най-малко съмнение, ако не го направят не вярвам някой да ги гони да ги изследва. Така че е комплексно - трябва да има действия от страна на държавата, но и от страна на обществото.

# 12 231
  • София
При вече заразени може да има резон да не отварят, професорът говореше за разпространението сред здравите в ежедневието. Каза, че това намалява случаите на грип през пролетта, а не, че вирусите умират от топлото, просто се живее повече навън и на отворени прозорци.

Междувременно двама от кабинния състав на Бритиш еъруейс са заразени. Както от вчера и двама служители на градския транспорт в Париж. Специално ги съобщават, както и няколко свещеника, ясно защо.

# 12 232
...И вярвате още, че ние нямаме ли?...
Предвид липсата на смъртност - да. Обикновени хора сме все пак, както има починали при другите, така ще е и при нас, когато дойде.

# 12 233
Е не, не сме единствената. Но вече наистина сме само ние и албанците. Турция ако не се брои де.

# 12 234
...И вярвате още, че ние нямаме ли?...
Предвид липсата на смъртност - да. Обикновени хора сме все пак, както има починали при другите, така ще е и при нас, когато дойде.

Ти знаеш ли колко хора са починали в България от респираторни инфекции през последния месец?

# 12 235
От темата човек може да се поболее. Малта също няма. Извадете картите и вижте къде е Малта.

# 12 236
fentiss естествено, че е некадърност. Със сигурност има случаи, все пак не живеем в затворена кутия. Да не говорим, че тестовете са ограничен брой и не се правят на всеки (на мен ми казаха след 2 седмици, ако още имам симптоми).
Обаче вирусът си е ней-обикновен, в никакъв случай не може да се говори за пандемия. Смъртните случаи са на хора, които са със заболявания, не са потърсили лечение навреме или възрастни хора. И на фона на броя на населението на съитветна държава са минимален процент (0, и нещо или 1-2 %)
Ако попадаш в тази категория и най-обикновен грип да хванеш, настинка, пак ще умреш.
Няма нищо страшно

# 12 237
От темата човек може да се поболее. Малта също няма. Извадете картите и вижте къде е Малта.
За континентална Европа ставаше въпрос. Знаем къде е Малта, както и Кипър.

# 12 238
  • София
На китайците не им позволяваха да отварят прозорците, защото викаха и пееха, и се окуражаваха. Според мен властите го направиха от страх да не стане бунт, а не от грижа за гражданите.
Колежката ми всеки ден си правеше кратки разходки с детето на покрива на блока, там не е било забранено да се излиза.

# 12 239
fentiss естествено, че е некадърност. Със сигурност има случаи, все пак не живеем в затворена кутия. Да не говорим, че тестовете са ограничен брой и не се правят на всеки (на мен ми казаха след 2 седмици, ако още имам симптоми).
Обаче вирусът си е ней-обикновен, в никакъв случай не може да се говори за пандемия. Смъртните случаи са на хора, които са със заболявания, не са потърсили лечение навреме или възрастни хора.
Ако попадаш в тази категория и най-обикновен грип да хванеш, настинка, пак ще умреш.
Няма нищо страшно
Ами ако рязко се влошиш и умреш за две седмици-кой ще е виновен. Вероятно ще изкарат теб, защото в такъв период си ходила в Италия, въпреки, че предупредиха да се ограничат пътуванията до китай и Италия...

Общи условия

Активация на акаунт