Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 982
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 285
  • В.Търново
Вярно, отчели са и в Словакия.Значи останахме Албания, България, Малта.

Ние вярно се оказахме много зле. Все си мислех, че няма да останем последни, ама ето на. Малта ги махаме, те с техния островен климат са по-съмнителни дали ще има там.  Останахме си с албанците, срам срам срам.
И вируса бяга от нас. Grinning Никой не ни иска.

# 12 286

Абе ако разделим тестове на глава от населението, тестваме доста повече от Турция, че и от САЩ и Великобритания ...
 Просто сме държава със слаба свързаност и ниска интензивност на пътуване.
 Освен ако ... вируса не е тръгнал от тук и не иска да се връща по никакъв повод Simple Smile
Не искам да споря, ама защо си мислиш че имаме слаба свързаност и интензитет на пътуване?

# 12 287
Излагаме се страшно в момента. Не мисля,че крием , а просто некадърно или недостатъчно тестваме.

Въпроса е колко са били на ски почивка в Италия преди 20.02? Колко са били на концерт в Милано? На мача, на който са били запалянковците от Валенсия?

# 12 288
  • София
Някой знае ли какво стана с мъжете от Добрич? Вчера трябваше да излезе резултата на единия, а на другия днес, но не намирам никаква информация. 🧐
Е, те не са само от Добрич, досега все тестват съмнителни. Имаше и семейство, дето имаха друго такова на гости от Италия, които гости впоследствие се оказали с положителни проби в Италия, нищо конкретно. Журналистите не питат. Малко на ангро карат  - всички проби днес са отрицателни, точка. Ерго - и на тоя от Добрич, и ония със семейството, и на Чучулина от модния в Милано....

Свързаността и интензитета ни на пътуване хич не са слаби, да не кажа, че дори може би са равними или по-силни от една Малта, дето и няма, още повече - на кръстопът сме, за разлика от тях.

# 12 289
"Испанците също не затварят училища, дори тези, в които има заразени деца, защото, според здравният им министър "Ето, че те са се заразили вкъщи и без това"...."

Понякога хората, от които ни зависи живота ни оставят без думи...

# 12 290
  • София
A имаше и жена от Кюстендил, кпято притеснено написа, че един от съседите и е откаран от специална линейка. Ако чете - нека каже има ли новини.

# 12 291
Ако лъжат за потвърдените случаи и ги крият от нас, все някога, някой роднина ще изпее някъде.

"Испанците също не затварят училища, дори тези, в които има заразени деца, защото, според здравният им министър "Ето, че те са се заразили вкъщи и без това"...."

Понякога хората, от които ни зависи живота ни оставят без думи...

Майките в Англия се оплакват от същото, Не знам защо не се обявява епидемия и да не се затворят училищата, какво чакат, всичко живо да се зарази.

# 12 292
Ами аз не знам дали да вярвам. Да кажем, да. Защото така искам. Но като се порови в историята доста "бомби" са гръмна ли и ние научаваме със закъснение. Пуснаха студентите от медицинския в София. От МУ Пловдив излязоха с един призив да подготвим работните си места. Или паниката вече е при тях или мислят рационално. Всеки преценя за себе си.

# 12 293
Много италианци работят в Швейцария, точно от тези най-засегнатите райони, както и швейцарците си ходят на шопинг в Милано и Италия. Пограничния шопинг и на тях не им е чужд.

# 12 294
  • София

Абе ако разделим тестове на глава от населението, тестваме доста повече от Турция, че и от САЩ и Великобритания ...
 Освен ако ... вируса не е тръгнал от тук и не иска да се връща по никакъв повод Simple Smile
Не искам да споря, ама защо си мислиш че имаме слаба свързаност и интензитет на пътуване?
  Защото съм виждал такива оценки- най-малко пътувания на 1000 души население от всички други държави в ЕС. Летището ни не е транзитно, има транзитен трафик по пътищата, но той си е транзитен, туристите са малко.

# 12 295
  • Варна
A имаше и жена от Кюстендил, кпято притеснено написа, че един от съседите и е откаран от специална линейка. Ако чете - нека каже има ли новини.
То ако има новини, ще кажат по телевизията. Няма какво да се питат комшиите.
Не е притеснително някой да го извозят за тест, притеснително е ако се развява по купони.

# 12 296
Аз се радвам, че няма. Но лекарите, поне според мен, също са подозрителни.

Подозрителни са горките, защото имат понятие. А неразкритите случаи първо тях ще ударят, вкл. и семействата им.  Затова е важно да не се крият. Защото иначе ще си дадем курбан лекарите и целия медицински персонал.

# 12 297
Докато чакахме лошата новина, че са доказали 1 случай чухме още по-лоша. Всички инфекции в държавата са пълни или почти пълни...
Дори да разкрият нови легла нито има апаратура, нито лекари.
Бог да ни е на помощ, защото аз от другаде такава не виждам.
България е едно малко село, реално докато разберем как и защо цялата страна ще е обхванал вируса.
Радвам се, че имаше тази тема още преди месец, благодаря на всички, които пишат в нея за да имаме информация малко по-рано, така че поне да сме наясно.
Какво ни остава? Кураж може би?

# 12 298
Две жени завърнали се от Милано миналата седмица ги спират на летището. Попълват декларация, в която потвърждават, че ще са под катантина 14 дни. Разбрах, че имало и глоби за работодателите. Обаждат се на ХЕИ, оттам се свързват с личния лекар и той с тях. Тоест организация има. Но, забележете, едната жена работи на летище в еди кой си град. За България  пиша. Междувременно се посещават личните с лекари с маски!, за да им дават профилактично! лекарства против коронавируса. Хората главоломно са тъпи. Организация има, лекарите дават дежурства събота и неделя заради грипа.

# 12 299
Ами  то няма как да принудят в България, роднините да си мълчат. Но тук явно и помощ отказват. Ето, примерно, тази жена дето се хвалеше, че се върнала от Италия и наглееше как ще ходи на работа и как даже в Тифани ще ходи, знаейки, че може да изпозарази сума народ, та тя, казна, че са и отказали да я тестват. Примерно видное, че тя е безотговорна и не и пука ни за семейство, ни за колеги, но защо са и отказали тест. Ми затова още няма заболели в България...

Общи условия

Активация на акаунт