Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 310
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 690
Monza, описанието на ситуацията е потресаващо. Никаква дисциплина!
Ами да си треперят сега.
Като не вземат адекватни мерки.
Вчера бях на рожден ден. Една от поканените разказва как колежка на дъщеря й била в отпуска до Италия. Върнала се и била един ден под карантина вкъщи.
Понеже била добре, се върнала на следващия (!) ден на работа.
Самата й щерка пътува за Дубай. На почивка.
Ето това е прословутата немска дисциплина днес!

# 12 691
На 45 км от Кодоньо, където е регистриран първият случай на коронавирус в Италия, имало офис на Webasto, където пък в Германия е регистриран първи случай/около месец по-рано, заразен от служител от Шанхайския им клон.

Т.е. в Кодоньо е внесено от Германия през Китай.

В Северна Италия имали няколко офиса
Il #coronavirus è stato portato in #Germania da una dipendente della Webasto di Shanghai che ha contagiato il “paziente 1” tedesco. Poche settimane dopo ci sarà la scoperta del paziente 1 di Codogno. La #Webasto ha diverse uffici nel nord Italia e uno è 45 chilometri da #Codogno.

# 12 692
  • Пловдив
Няма ли поне един лекар в темата да внесе малко ясното е или не е глистът инфекциозно заболяване. И ако отделенията са пълни с глисти, тогава миенето на ръцете е ефективната мярка и нямаме никакви други грижи. Инфекцията е овладяна. Да си интересен, колко да си интересен? Не си! Ако скучаеш и спамиш с невежеството за глистите, ОК. Продължавай. Изброих примери за инфекциозни заболявания налагащи изолация. . Да добавям ли хепатит, спин....

# 12 693
Здравейте, питах и в самолетните теми, но може би хората не знаят, та да питам и тук..
Имаме планирана почивка от 16.03 в Южна Франция. Нямам намерение да я отменям,  летим от и до Букурещ.
Знаете ли какво се случва тук на границата, да не вземат като се връщам да ме пратят 2 седмици в карантина? Търсих инфо в сайта на министерството, но нищо не открих.
За мен лично извън летищата, няма да има шанс да се заразим. Ще си пътуваме с кола там, ще се разхождаме и няма да се врем у хората.На летището може да сложим маски.

# 12 694
Няма ли поне един лекар в темата да внесе малко ясното е или не е глистът инфекциозно заболяване.

Не е. Глистът е стомашно-чревен паразит.

# 12 695
Няма ли поне един лекар в темата да внесе малко ясното е или не е глистът инфекциозно заболяване. И ако отделенията са пълни с глисти, тогава миенето на ръцете е ефективната мярка и нямаме никакви други грижи. Инфекцията е овладяна. Да си интересен, колко да си интересен? Не си! Ако скучаеш и спамиш с невежеството за глистите, ОК. Продължавай. Изброих примери за инфекциозни заболявания налагащи изолация. . Да добавям ли хепатит, спин....
Е СПИН пък защо да налага изолация?

# 12 696
Защо се учудвате за грипната ваканция  и в университетите? Върлуващият грип съвпада с разпространението на короната и е добър повод да се предприемат ограничителни мерки, без да се създава излишна паника. Според мен е добра мярка.

# 12 697
Monza, описанието на ситуацията е потресаващо. Никаква дисциплина!
Ами да си треперят сега.
Като не вземат адекватни мерки.
Вчера бях на рожден ден. Една от поканените разказва как колежка на дъщеря й била в отпуска до Италия. Върнала се и била един ден под карантина вкъщи.
Понеже била добре, се върнала на следващия (!) ден на работа.
Самата й щерка пътува за Дубай. На почивка.
Ето това е прословутата немска дисциплина днес!
Рядко слушам италианските новини, но ми направи впечатление, че много от първите случаи бяха лежащо болни с други заболявания, заразени в болницата. Сега вече има по адекватни правила. При съмнение се обаждаш на 122 или другия обявен телефон. Болните са отделени от съмнителните, които са отишли там за тампониране.
Силно се надявам роднините ми да се разминат с уплаха.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 11:44 от Monza

# 12 698
Здравейте, питах и в самолетните теми, но може би хората не знаят, та да питам и тук..
Имаме планирана почивка от 16.03 в Южна Франция. Нямам намерение да я отменям,  летим от и до Букурещ.
Знаете ли какво се случва тук на границата, да не вземат като се връщам да ме пратят 2 седмици в карантина? Търсих инфо в сайта на министерството, но нищо не открих.
За мен лично извън летищата, няма да има шанс да се заразим. Ще си пътуваме с кола там, ще се разхождаме и няма да се врем у хората.На летището може да сложим маски.
Никой не може да каже какво ще е положението след две седмици. Ако има много случаи във Франция, може да ви карантинират, да.

# 12 699

Е СПИН пък защо да налага изолация?

За да не умре болният от някаква безобидна инфекция. Не се прави в инфекциозни отделения разбира се, това би било смъртна присъда. ХИВ-позитивните не се изолират.

# 12 700
И какво излиза сега? Немското огнище, което тогава всички го следяхме и всички бяха добре и го потушиха успешно, изглежда е подпалило друго огромно огнище в Италия, без никой да разбере дълго време?

# 12 701
Много е съмнително съвпадението на най-голямата досега грипна вълна и то през март, претъпканите болници, подозрителните пневмонии и отрицателните тестове на всички контактни с болни от коронавирус.
Едновременно с това в новините на партийната телевизия изчезна думата коронавирус изобщо. Говори се само за грип към края на емисиите...

Не помня март месец да е имало някога такава грипна вълна, просто е много подозрително.

От друга страна до месец температурите ще почнат да скачат достатъчно и ще има повече слънце, което ще пречи на разпространението на вируса.

# 12 702
  • Пловдив
Ако си болен от спин и отидеш да раждаш, се взимат специални мерки от персонала и се настаняваш в изолатор след това. Не си в една стая с друга родилка. Същото е ако имаш и глисти. Същото е и ако имаш нужда от друг вид лечение налагащо хоспитализация. Изолиран си при подобни заболявания. После всичко основно се дезинфекцира след теб.

# 12 703
И какво излиза сега? Немското огнище, което тогава всички го следяхме и всички бяха добре и го потушиха успешно, изглежда е подпалило друго огромно огнище в Италия, без никой да разбере дълго време?

Това не вярвам някой да може да го каже категорично. В Италия постоянно е пълно с пристигащи и заминаващи откъде ли не.

# 12 704
Ainmo,
Aвстрия въвежда контрол и по сухопътните граници за идващи от Италия. Така че изобщо не се знае какво ще стане с вашето пътуване.
Аз днес трябваше да летя за Малага. Не съм паникьосана, но отмених пътуването, защото не знам дали за три дни няма да се въведат някакви нови мерки и да остана под карантина в Испания или поради някаква причина да не мога да се прибера.

Общи условия

Активация на акаунт