Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 473
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 750
Значи всички хора да им изгорят парите за почивки и да си седят у дома? Нали разбирате, че няма как да стане. Ако нямах деца, бих си пътувала навсякъде още днес, защото не бих имала никакъв страх за себе си, че ще се заразя. Няма как да се спрат хората да пътуват, докато се продават самолетни билети, има коли по пътищата и т.н.
Има, има, като ти наложат  локдаун да не напускаш населеното място и си дотам. В Италия как са отцепени цели селища, или който има резервирана екскурзия го пускат?
Могат и да те задържат за неограничено време  в хотела като онези в Тенерифе.

# 12 751
На кораба в Сан Франциско изглежда предстои поредната драма. Тествали са само 46 човека, а от тях 20 са с положителни проби, и от тези 20 положителни 19 са членове на екипажа. 3500 души има на кораба.

Та в тази връзка, мисля, че никой, на когото не е крайно наложително не бива да рискува с пътуване. Видяхме само за седмица какво стана в Италия, сега и във Франция и Германия. Отмениха и фестивала в Кан и по-знаковото, пазара за ТВ продукти, който е най-важното събитие в телевизионния свят, там се сключват всички сделки за филми и сериали за цялата година. Изобщо е не е време за пътешествия и почивки, още повече не знам как стои въпросът със здравните застраховки при пътуване в подобна ситуация, нито кой плаща разходите по карантината в хотел, например.
Само този месец месец ми отпаднаха две пътувания. И аз мисля, че ситуацията е много динамична и рискована. Тукашното правителство излезе с решение, че всеки пътувал до регион с повишена концентрация на случаи по лични причини, ще бъде връщан за своя сметка, което би излязло адски солено.

# 12 752
Аз лично допускам, че е просто съвпадение. Все пак ми се струва направо невероятно да има едва ли не епидемия от коронавирус с размерите на грипна и никой да не забележи. Дори в Иран по едно време забелязаха, че къщата им гори. А и трябва време една епидемия да набере скорост, най-големите огнища по света в момента са от по няколко хиляди човека.

Така че мерките, макар и малко по-силни от обичайното, са добри. Първо нали не искаме болниците ни да се претъпкат и имунитета на много хора да се изтощи, докато чакаме коронавируса? И второ дори да има някъде в България малък клъстър от случаи с коронавирус, той ще бъде повлиян от от същите мерки, каквито се предприемат срещу грипа.

# 12 753
Мен пък ме е страх за мен си, децата сами трудно ще се отгледат.

Исках да кажа друго, в София е пълно с болни от грип, изобщо не са пресилени новините за пълни болници. Грипната ваканция е съвсем на място, хем да потуши истерията, хем да ограничи контактите. То даже е смешно да се внушава, че има епидемия от нещо друго, пък го минават за грип Б и да се търси под вола теле.

# 12 754
Не, тя жената да си ходи щом иска и са толкова ценни парите. Но като се върне да си уреди 2 седмици да не мърда от тях, да и носят храна до пред вратата, за да няма контакт със доставчици и като се разболее да си плати лечението. Никой не е длъжен да се разболява, защото и се свидят на нея похарчените пари.

Скрит текст:
Редактирам, че като се ядосам и бъркам думите и пиша бързо и се получава "Иска нещо каже"
Скрит текст:

# 12 755
Преди 2-3 седмици четох много странна статия в един сайт, сега не ми се рови, защото беше отдавна. Тогава не я постнах, защото ми изглеждаше супер абсурдна. В статията се разказваше как Китай си създали вирус, за да може да запушат устите на протестиращите хора в Хонг Конг. Даже се казваше,че не било КВ, а нещо съвсем друго и КВ бил измислен. Точно затова не обърнах никакво внимание и си казах, някой си е писал есе. То по всяка вероятност 90% от написаното си беше измислица, но сега наблюдавайки Южна Корея се сетих аз за тези протести там в Хонг Конг.
Китай взе драстични мерки за спиране на КВ, като карантира първо 60млн човека в Хубей, в последствие карантира 750млн в цял Китай. Имам една питанка, защо Китай взе тези драстични мерки, а съседката Южна Корея не? Говоря за затваряне на провинции и мегаполиси. Както сами виждате Южна Корея добре си се справя и без тези драстични мерки. Браво на тях, изглежда системата им да проверяват всеки под дърво и камък и да го затварят, работи. Все пак си мисля, че Китай едва ли са взели тези мерки, само заради един вирус, те също можеха да постъпят като Корейците и да затварят болните само. Възможно е целия тоя цирк да е именно заради тези протести в Хонг Конг. Според мен другото са измишльотини, вирусът няма как да е измислен, но за затваряне на устите на хората в Хонг Конг, това е идеалното оправдание.

Знам,че ще получа много порицания, че се самоуспокоявам. Аз не съм в паника да се успокоявам, просто мисля логично. Тая работа със карантината в Китай, отдавна отдавна намирисва и е много съмнителна, а сега със съседката й Южна Корея, която въпреки, че не взима тия драстични мерки, се вижда че преборва вирусът, съвсем излиза, че има нещо гнило.

https://debati.bg/cnn-zashto-v-hong-kong-protestirat/

Ето линк да видите за какво се протестира и какъв е проблема по-точно.

# 12 756
# 12 757
  • на пъпа на Златията
==той бил като немския от преди месец изолиран.==

Още от едно време знам , че немците появи ли се вирус в Азия веднага изпращат  специалисти   и подготвят ваксини . Ако вземаме нещо от някой трябва да е от немците .

Имам предложения , тия които жалят  за провалената си почивка  да си плащат карантината и тестовете в троен размер . Прави са чехите . Имаш пари да идеш на почивка на "майна си райна" а нямаш пари да си платиш последствията си ли ??

Да се върнеш тик и да  не ограничиш тинейджъра си да не ходи на дискотека , щото си много умен ли ??
Пак да повторя  , разума деградира  в геометрична прогресия .
Деградацията се разпространява  в заплашителни размери за човечеството . 

# 12 758
Предвид преживяванията ми, една температура ме може да ме уплаши.
Ноооо...разумни хора около мен, се побъркаха. Тъй че всеки си има глава на раменете, и си отговаря с нея.
Не можеш да натрапиш на някого твоите мисли и усещания, ти къв си? Някакъв по-свише ли??

Коронавирусът не се изчерпва с "една температура". С цялото ми уважение към вас и към здравословното ви състояние, но такива лаишки изказвания са просто недопустими при цялата информация, която има за вируса в момента.

# 12 759
Преди 2-3 седмици четох много странна статия в един сайт, сега не ми се рови, защото беше отдавна. Тогава не я постнах, защото ми изглеждаше супер абсурдна. В статията се разказваше как Китай си създали вирус, за да може да запушат устите на протестиращите хора в Хонг Конг. Даже се казваше,че не било КВ, а нещо съвсем друго и КВ бил измислен. Точно затова не обърнах никакво внимание и си казах, някой си е писал есе. То по всяка вероятност 90% от написаното си беше измислица, но сега наблюдавайки Южна Корея се сетих аз за тези протести там в Хонг Конг.
Китай взе драстични мерки за спиране на КВ, като карантира първо 60млн човека в Хубей, в последствие карантира 750млн в цял Китай. Имам една питанка, защо Китай взе тези драстични мерки, а съседката Южна Корея не? Говоря за затваряне на провинции и мегаполиси. Както сами виждате Южна Корея добре си се справя и без тези драстични мерки. Браво на тях, изглежда системата им да проверяват всеки под дърво и камък и да го затварят, работи. Все пак си мисля, че Китай едва ли са взели тези мерки, само заради един вирус, те също можеха да постъпят като Корейците и да затварят болните само. Възможно е целия тоя цирк да е именно заради тези протести в Хонг Конг. Според мен другото са измишльотини, вирусът няма как да е измислен, но за затваряне на устите на хората в Хонг Конг, това е идеалното оправдание.

Знам,че ще получа много порицания, че се самоуспокоявам. Аз не съм в паника да се успокоявам, просто мисля логично. Тая работа със карантината в Китай, отдавна отдавна намирисва и е много съмнителна, а сега със съседката й Южна Корея, която въпреки, че не взима тия драстични мерки, се вижда че преборва вирусът, съвсем излиза, че има нещо гнило.

https://debati.bg/cnn-zashto-v-hong-kong-protestirat/

Ето линк да видите за какво се протестира и какъв е проблема по-точно.
Снежана, Южна Корея и Сингапур са пример как трябва да действат всички. Другото е, че те знаят от самото начало за епидемията. Когато Китай се усетиха, нещата бяха много сложни вече за проследяване, затова наложиха карантина.

# 12 760
  • София
Скрит текст:
Здравейте, питах и в самолетните теми, но може би хората не знаят, та да питам и тук..
Имаме планирана почивка от 16.03 в Южна Франция. Нямам намерение да я отменям,  летим от и до Букурещ.
Знаете ли какво се случва тук на границата, да не вземат като се връщам да ме пратят 2 седмици в карантина? Търсих инфо в сайта на министерството, но нищо не открих.
За мен лично извън летищата, няма да има шанс да се заразим. Ще си пътуваме с кола там, ще се разхождаме и няма да се врем у хората.На летището може да сложим маски.
Eто поредния пример как на хората не им пука, че могат да разнасят вируси, пък било то и кякаква си там корона?! Пуцай куме и 'волумето на мах'! Г.. път да види, на другите майната им.
Добре де, защо така скочихте на жената? Ами решила е да пътува и ще пътува. Няма как да искате да налагате виждания и забрани на някой, който дори не познавате. Държавата ако смята за толкова опасно, да издаде някакви официални предупреждения, за да има жената поне право да сторнира безплатно. Каква е тая полицейщина от ваша страна?
Защото навсякъде се повтаря - по-малко контакти и пътуванията да се преустановят, освен ако не са крайно необхдими. Аз под крайно необходим не разбирам почивка, ама ей на за някои е. И да - ако е решила ще пътува, след като няма самосъзнанието да мисли и за другите, вкл. и непознати. Не случйно някои държави си затвориха границите и налагат глоби, ама понеже в БГ е разюздано и нареода си прави каквото иска, пък че дори и да го изкара безсимптомно или леко, а в това време ще зарази някой, на който ще му се ... нали - няма значение.
Тва материализмът е страшно нещо - да се набуташ в рискова страна, само щот си платил 2 билета и 1 спалня за 3 дена тцтцтц

# 12 761
Големият ми син е в Германия. Там учи. Не мога да го опазя никак - нали? Не е весело за роднините със студенти или близки в тези държави. Ако някой родител иска да иде да си види детето или детето да се върне? Трудно е да се спрат тези процеси освен с официална карантина на цели местности наистина.

# 12 762
Не ми се връща лентата, Китай когато затвори провинция Хубей, нямаше ли към 1000 до 2000 заболели само? Значи те не успяха да ги изолират, а решиха,че цялата провинция ще изолират. В Сингапур са много малко случаите, затова изобщо не го споменах. Да вярно, че Южна Корея имаше време да преосмисли, но все пак тия драстични мерки в Китай, са ми много съмнителни от доста време. Вижда се ясно и точно, че ако се изолира всеки един случаи, нещата се оправят, без да се затварят градове. Не вярвам в Китай, експертите да не са се сетили за това нещо.

# 12 763
Кои държави освен Бутан са си затворили границите?

# 12 764
  • В.Търново
Много ниска обща и съответно здравна култура имаме.
Не мога да ви опиша колко плюещи на улицата видях в последните дни. И колко плюнки прескочих.
Хора, кихащи свободно из пространството пред тях, кашлящи в ръка и после си я избърсват в ... другата ръка.

Същото важи и за пътувания, които не са наложителни...
И после, ако трябва да се здрависаш с такъв човек. Блях...Weary

Общи условия

Активация на акаунт