Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 068
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 735
  • Germany
Аз пък четох в Туитър, че Франция спира да тества всички. Само тежките случаи ще бъдат тествани. Имунната система на хората щяла да се справи. Вярно ли е това? Някой следи ли френска преса?

# 12 736
  • София
На кораба в Сан Франциско изглежда предстои поредната драма. Тествали са само 46 човека, а от тях 20 са с положителни проби, и от тези 20 положителни 19 са членове на екипажа. 3500 души има на кораба.

Та в тази връзка, мисля, че никой, на когото не е крайно наложително не бива да рискува с пътуване. Видяхме само за седмица какво стана в Италия, сега и във Франция и Германия. Отмениха и фестивала в Кан и по-знаковото, пазара за ТВ продукти, който е най-важното събитие в телевизионния свят, там се сключват всички сделки за филми и сериали за цялата година. Изобщо е не е време за пътешествия и почивки, още повече не знам как стои въпросът със здравните застраховки при пътуване в подобна ситуация, нито кой плаща разходите по карантината в хотел, например.

# 12 737
Според експерт от Световната здравна организация засега не може да се твърди, че вирусът ще изчезне през лятото подобно на сезонен грип.

Майкъл Райън, директор на програмата за извънредни ситуации на СЗО: Така че трябва да се борим с вируса сега, а не да живеем с надеждата, че той ще изчезне от само себе си.

# 12 738
Здравейте, питах и в самолетните теми, но може би хората не знаят, та да питам и тук..
Имаме планирана почивка от 16.03 в Южна Франция. Нямам намерение да я отменям,  летим от и до Букурещ.
Знаете ли какво се случва тук на границата, да не вземат като се връщам да ме пратят 2 седмици в карантина? Търсих инфо в сайта на министерството, но нищо не открих.
За мен лично извън летищата, няма да има шанс да се заразим. Ще си пътуваме с кола там, ще се разхождаме и няма да се врем у хората.На летището може да сложим маски.
Eто поредния пример как на хората не им пука, че могат да разнасят вируси, пък било то и кякаква си там корона?! Пуцай куме и 'волумето на мах'! Г.. път да види, на другите майната им.

Добре де, защо така скочихте на жената? Ами решила е да пътува и ще пътува. Няма как да искате да налагате виждания и забрани на някой, който дори не познавате. Държавата ако смята за толкова опасно, да издаде някакви официални предупреждения, за да има жената поне право да сторнира безплатно. Каква е тая полицейщина от ваша страна?

# 12 739
Там е работата, че и аз не го чувствам като да ме е страх. Ако щете вярвайте, често съм била "на оня свят" - но само човек с епилепсия ще ме разбере какво говоря и какво се усеща. Предвид преживяванията ми, една температура ме може да ме уплаши.
Ноооо...разумни хора около мен, се побъркаха. Тъй че всеки си има глава на раменете, и си отговаря с нея.

Не можеш да натрапиш на някого твоите мисли и усещания, ти къв си? Някакъв по-свише ли??

# 12 740
Значи всички хора да им изгорят парите за почивки и да си седят у дома? Нали разбирате, че няма как да стане. Ако нямах деца, бих си пътувала навсякъде още днес, защото не бих имала никакъв страх за себе си, че ще се заразя. Няма как да се спрат хората да пътуват, докато се продават самолетни билети, има коли по пътищата и т.н.
Веригата е толкова силна, колкото най-слабата и брънка.

Така е и обществото...
Какво стана със съпругата ти?

# 12 741
  • MI
Хеликаза, веднъж си направих труда да опиша, поне още двама човека също. Или потърси в темата, или си пусни преводача. Никой не е длъжен да повтаря до припадък.

# 12 742
  • Bulgaria
Значи всички хора да им изгорят парите за почивки и да си седят у дома? Нали разбирате, че няма как да стане. Ако нямах деца, бих си пътувала навсякъде още днес, защото не бих имала никакъв страх за себе си, че ще се заразя. Няма как да се спрат хората да пътуват, докато се продават самолетни билети, има коли по пътищата и т.н.

Точно защото 90% разсъждават така, сега и Европа е на това дередже и ще става и по-зле. Всеки си мисли аз няма да се заразя, а и да се заразя не съм в рисковите групи, какво толкова, ще ми мине. Вирус като вирус. Никой не мисли, че може да зарази други хора, а и не се интересува особено. А това с доброволната домашната карантина си е пълна глупост - никой не следи дали се спазва и няма никакви санкции, точно защото е доброволна. Хората масово си мислят, че щом нямат симптоми, въпреки че са пътували до рискови дестинации, значи не може да са преносители.

# 12 743
  • В.Търново
Здравейте, питах и в самолетните теми, но може би хората не знаят, та да питам и тук..
Имаме планирана почивка от 16.03 в Южна Франция. Нямам намерение да я отменям,  летим от и до Букурещ.
Знаете ли какво се случва тук на границата, да не вземат като се връщам да ме пратят 2 седмици в карантина? Търсих инфо в сайта на министерството, но нищо не открих.
За мен лично извън летищата, няма да има шанс да се заразим. Ще си пътуваме с кола там, ще се разхождаме и няма да се врем у хората.На летището може да сложим маски.
И да сложите маски, нали знаете, че вируса преминава и през очите и оцелява от 9-12 часа върху повърхности като метал, дрехи, кожа, ръце, всичко , което е докоснато със заразени ръце или пръски от кашлящи или кихащи болни.Не трябва да се пипате по лицето, косата.

И да, най-вероятно ще ви поставят под карантина, защото до броени дни болните във Франция ще се удвоят, утроят, че и може повече.

# 12 744
  • град-държава
Скача се, защото като толкова 'и се пътува в този момент, може поне да спази карантината. Нея точно това я притеснява, предвид, че на брифингите от щаба се скъсаха да обясняват как трябва да се постъпва. Еми, глоби и това е. Само това още не са направили, като мярка, но явно трябва.

# 12 745
Както казах, аз НЕ се страхувам за мен и фамилията ми.
Но в случая със самолетната тема - бих прежалила парите си, за да не се налага да стоя 14 дена после под ключ.
Ще е анти-почивка. А отделно, че повечето комшии като разберат, и ще почнат да ви отбягват като чумави

# 12 746
Скрит текст:
Нима човек може да зарази единствено роднините и колегите си? Или казано по друг начин - само хората, които познава. Ами ако например зарази непознат на улицата или в магазина, как по точно ще го установят? В другите държави вероятно установяват контактите до някаква степен, но в България дали ще е така... Или чисто по нашенски ще го питат в последно време с кои хора е имал близък контакт и те ако решат доброволно да се поставят под домашна карантина.
Не могат да установят дали е заразил някого в магазина. Какви са тези въпроси. И другите държави не могат,затова откриват и случаи,които нито са пътували,нито са имали контакт с пътуващ. Търсят хора,с които заразените са общували, роднини,в работата и ако са били на места,за които могат да проследят хората. Ако си отишъл някъде и си пипнал нещо,след теб е дошъл друг и го е пипнал,никоя държава няма да проследи. Все още хората нямаме свръх естествени сили.
За Южна Корея имаше репортаж, след установяване на заразен проследяват и къде е ходил и "маркират" местата и се пращат СМСи на всички хора, който забравих, са били или в последствие минават през маркираното място? Явно, че проследяват телефоните по някакъв начин.
Не е голяма философия мобилния оператор да дава разположението на телефона по клетките. Как вече са го уредили нормативно те си знаят.

Който иска да си пътува, но да не очаква, че другите ще го разберат, че може да се наложи да остане 2 седмици карантина или че след някой друг ден Мвнр, няма да сложи и страната Х на сайта си или че няма да има нови разпоредби.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 16:12 от zari65

# 12 747
  • София
Аз пък четох в Туитър, че Франция спира да тества всички. Само тежките случаи ще бъдат тествани. Имунната система на хората щяла да се справи. Вярно ли е това? Някой следи ли френска преса?
Следя, не съм попадала на подобно нещо, дори сега проверих да не съм пропуснала и не виждам подобна новина. И досега тестват само хора, за които се подозира, че са болни. Не са тествали всички.

# 12 748
  • София
Много ниска обща и съответно здравна култура имаме.
Не мога да ви опиша колко плюещи на улицата видях в последните дни. И колко плюнки прескочих.
Хора, кихащи свободно из пространството пред тях, кашлящи в ръка и после си я избърсват в ... другата ръка.

Същото важи и за пътувания, които не са наложителни...

# 12 749
  • град-държава
Хубаво не се страхувате, но около вас има хора с хронични и придружаващи заболявания и те не са само възрастни. Не сте сами на тази планета.

Общи условия

Активация на акаунт