Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 369
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 840
Това, че Китай сервира на света новината на 30.12, не значи че не са знаели от по-рано. Още в интервюто на доктора ми направи впечатление, което казваше, че хората, които са карали вируса леко, са изпращани вкъщи за лечение. В Южна Корея не знам, къде ги изолират, но за да има спад на случаите, със сигурност не ги пращат при роднините им, за да ги заразят и тях.
Китай има и опит с подобен вирус и забавените им действия, са много странни. Човек се учи от грешките си, повтарянето на грешката, вече не е грешка, а глупост.

Не знам колко по-рано и какво точно е знаел Китай, преди да уведоми СЗО, но някак ми е трудно да си представя, че месец-месец и половина по-рано са били наясно, че става дума за нов вирус с определени характеристики, който се предава между хора. В Южна Корея имат предимството да знаят за какво става дума още преди да им се появят първите случаи в края на януари.

# 12 841
Как се изнасят 200 литра😳.. ей така от болница ?
Да са гепили някоя тубичка—“ок”,ама 200 литра😳

Лесно. Мед. сестрите пълнят по 1 чанта с по 3-4 туби по литър като си тръгват и готово. За 3-4 смени е заминал. Никой не следи складовете, какво се случва и какво не. Аз знам мед. сестри в Германия, които вкъщи имат по-голяма аптека, отколкото болницата. Фор фрий, дет' се вика.

# 12 842
  • Bulgaria
За какви молове и промоцийки говорите?
Не знаех, че заради това хората ходели на почивка....Аз си мислех, че заради културни и исторически забележителности, за да разгледат държавата, да видят и усетят местния начин на живот, а то каква била работата...
Ще взема да проверя какви молове има в Ница и Марсилия....😀

Какви забележителности.. какъв начин на живот по време на сериозна епидемия, която се превръща в глобална пандемия? Всичко е заради бонуса, който трябва да се оползотвори веднага.

# 12 843
Не само в Германия медицинския персонал прибира това-онова. А сега явно са се активизирали.

# 12 844
Как се изнасят 200 литра😳.. ей така от болница ?
Да са гепили някоя тубичка—“ок”,ама 200 литра😳

Лесно. Мед. сестрите пълнят по 1 чанта с по 3-4 туби по литър като си тръгват и готово. За 3-4 смени е заминал. Никой не следи складовете, какво се случва и какво не. Аз знам мед. сестри в Германия, които вкъщи имат по-голяма аптека, отколкото болницата. Фор фрий, дет' се вика.

Всъщност ..какво ли се чудя.Знам за санитарка която си взима в промишлени количества храна от болница .

# 12 845
Не знаех, че заради това хората ходели на почивка....Аз си мислех, че заради културни и исторически забележителности, за да разгледат държавата, да видят и усетят местния начин на живот, а то каква била работата...

Какви забележителности.. какъв начин на живот по време на сериозна епидемия, която се превръща в глобална пандемия? Всичко е заради бонуса, който трябва да се оползотвори веднага.
Не мисля, че хората са спрели да живеят и забележителностите да съществуват, заради вируса. Стига с този бонус, тъпо е. За мен най-нормалното нещо е като съм изкарала 5 лв да ги вложа в пътуване, докато имам възможност да видя малко свят. Просто вируса ми разваля плановете.

# 12 846
  • Варна

Всъщност ..какво ли се чудя.Знам за санитарка която си взима в промишлени количества храна от болница .
Това не е сравнимо. Храната като остане, трябва да я изхвърлят, лекарствата и препаратите, не.

# 12 847
  • Bulgaria

Не мисля, че хората са спрели да живеят и забележителностите да съществуват, заради вируса. Стига с този бонус, тъпо е. За мен най-нормалното нещо е като съм изкарала 5 лв да ги вложа в пътуване, докато имам възможност да видя малко свят. Просто вируса ми разваля плановете.

Всъщност да, доста хора вече "са спрели да живеят" заради вируса. Ако на вас ви носи удоволствие да пътувате предвид обстановката, няма как да ви спрем. Ако ще се насладите на тази екскурзия - чудесно. Но после не се сърдете ако някъде попаднете блокирани под карантина.

# 12 848
Не мога да схвана вече 600 страници защо спирате да живеете заради нещо с недоказано присъствие в Бг, след като всяка зима си менкате други вируси. Животът си е същият; изборът да се страхувате е лично ваш, но оставете другите на мира.

# 12 849
  • град-държава
Всеки ден обясняват за мерките. Ходете, където искате, но се съобразявайте със ситуацията и спазвайте съветите за необходимите мерки, които трябва да вземете.
" Получаваме множество писма от граждани, които сигнализират за неспазване на карантина от наши сънародници, прибрали се от рискови дестинации, заяви ген. Мутафчийски.  „Вчера имах две писма от Дупница, едно писмо от Пазарджик.Необходимо е да се спазват предписанията за домашната карантина“, допълни той. По думите му следващият брифинг ще бъде в 17.00 часа днес и отново ще бъдат припомнени мерките, които е необходимо хората да спазват в условията на домашна карантина.

# 12 850
  • София
Скрит текст:

[/spoiler]
Ами някои за спрели или по-скоро обикалят там където не е "толкова напечено". Точно заради такива като теб тоя вирус се вихри навсякъде. Щотот е много важно като спечелиш 5лв. и да се изфукаш с тях! Лошо няма с фукането, лошото е, че съзнателно подлагате хора на риск!

# 12 851
Не мога да схвана вече 600 страници защо спирате да живеете заради нещо с недоказано присъствие в Бг, след като всяка зима си менкате други вируси. Животът си е същият; изборът да се страхувате е лично ваш, но оставете другите на мира.

Спокич - всички живеем - дишаме, работим, ядем, пием и като чета как се изкупувала тоалетната хартия - и други ги вършим.
 На някои обаче не им е много важно днес да видят нещо, което могат да го видят след 5 месеца. И не са им толкова важни 100-200 изгубени евро от самолетни билети.

# 12 852
Животът в България си тече по старому, нищо не е спряло. Говорим единствено да се спре обикалянето по света и евентуалното внасяне на зараза. За мен е цяло чудо, че още сме чисти, предвид толкова безотговорен народ.

# 12 853
Какво ще бъде наказанието за неспазващите карантина? Знае ли се вече Simple Smile Явно България е станала като роман на Оруел и вече съседите пишат доноси???

# 12 854
  • Варна
Какво ще бъде наказанието за неспазващите карантина? Знае ли се вече Simple Smile Явно България е станала като роман на Оруел и вече съседите пишат доноси???

10 000 лв глоба.Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт